Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

steele, na německé ebay.de jsem z legrace dal do hledání lemania a ukázal se mi mimo jiné jeden němec s lemania mvs a v části podobné články a články odjinud jeden francouz s lemania mvs a dál pak jeden polák s eterna (ty nejsou mvs, ale je to stejný model s pořadovým číslem asi o 120 ks od toho v článku na chronomag), všichni 100% positiv, z bezcelní EU. Na googlu jsem našel poslední aukci podobných lemanií (cca rok 2002, cena 230 euro), zeptal jsem se sám sebe, co že je to jasný vrchol toho, co může ujetý český sběratel hodinek mít a čestně jsem si odpověděl, že ty bájné lemanie (na rozdíl od hezčích longines jsou menší, nerez a tím pádem nositelné) a že teda je čas kout železo a ne dál snívat u webu. Dal jsem těch 230 do každé aukce půl minuty před jejím koncem (všechny končily během minulého víkendu) a ty francouzské jsem vyhrál hned za 221, ty německé prohrál o hodně a ty polské vyhrál, ale nedosáhl rezervu. Jaké bylo mé překvapení, když v pondělí mám v emailu nabídky pro poražené dražitele na ty německé i na ty polské! Nevím, co se stalo! Takže včetně poštovného mě ty německé přišly na 235Euro, ty francouzské na 236 Euro a ty polské eterny na 177,50 euro (nevšiml jsem si já blbec, že dražil v doláčích). Všechno je to do 300 dolarů, což psali odborníci odklízeč a chronomag, že je tak běžná cena. Teď jsem bez dalších prostředků na hodinky nějakou dobu utichnu, než se zotavím.

Fotky tu zavěsím, jakmile je udělám.

• Odpovědi 88
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

o.k. - e-bay z nejakeho duvodu neni muj salek caje - :-( moje chyba, mozna to zkusim, chtel bych taky spis ty lemania nez eterna, no opru se do toho:-) jenomze ted muj wish list na prvnim miste obsahuje omega speedmaster o kterych se bavime v jinem vlakne :-) a to me asi trochu vycucne

• po měsících...
  • po měsících...
Odesláno

To georg: Výborná práce a protože momentálně řeším podobný problém, prosím o radu.

Mám letecké Eterny (caliber 520, reference 110BD) z roku 1940. Nedávno bohužel bez varování povolila osička a odlomila se korunka. U Tvých Lemanií je zdá se velmi podobná - bylo by možné poradit, kde ji hledat?

Odesláno

Tato korunka (na fotce) byla původně ze Sportů 2, ale bylo to jako pěst na oko. Podařilo se mi získat fungl novou korunku z primek (kalibry 50/52) a ta teprve sedí. Zítra zkusím udělat fotku a pověsím ji sem. A kde takovou korunku získat? Ptej se u mistrů hodinářů a časem na ni někde narazíš. Snad ...

Odesláno

To georg: Díky za výborné fotky - ale ta moje korunka je (resp. byla) poměrně vysoká - ca 3,5 mm a vzhledem k preciznímu provedení bych ji typoval na původní. Teď už řeším sejmutí ciferníku (přístup ke strojku zepředu), odlomená osička lícuje s pouzdrem a není ji za co chytit. Doufám, že půjde povysunout ze strany strojku.

To cigi: Zatím to bude jen výchozí stav po získání - fotku připojím až zítra, nějak odmítá fungovat USB port a zbylo jen CD, takže všechno přes něj :-(

• po měsíci...
Odesláno

monsiere - ty jsou krásný, nádhera. Ty moje mají centrální vteřinovku, jsou jako na těch fotkách z webu, co sem pověsil georg, i mají to kurzívou vyrytý číslo na dýnku. jaký dýnko mají ty tvoje?

Osičku korunky mi myslím dělá prim ve svém závodě novou (taky byla asi ohnutá, nebo tak). Ale mastí se s tím už půl roku (v první linii dělá svoje renovace), nevím, máš-li tolik času. Jinak mechano si bude věděl rady, a je to hnedka.

Odesláno

To cigi - Moje Eterny mají zase značení jako ty Lemanie vlevo - Takže MVS do kruhu a uvnitř evidenční číslo. Je pravda, že dokud Eterna nepotvrdila hodinky jako zakázku pro "Czech Air Force" počítal jsem spíš s nepůvodností :-)

No a ještě jedna příhoda s nimi spojená - byly koupené přes web a přišly dobírkou. Zasilka měla bohužel porušený (otevřený) obal, včetně zápisu od přepravce. Naštěstí neznámému "zvědavci" připadaly příliš obyčejné nebo čekal něco jiného a tak je vrátil zpět . . .

Odesláno

No monsieur, tak to je nádhera - já mám docela za to, že ty s centrální vteřinovkou nemusí být pro československý, ale spíš pro polský letectvo (amíci a angláni to někdy nerozlišujou) - jakej je kontakt na eternu, kde by mohli potvrdit zakázku, případně specifikace a další informace - to by byla bomba, v čechách se nám toho zatím, pokud vím, moc sehnat nepodařilo.

Odesláno

monsieure, pošli prosím víc informací a fotek - dýnko, kalibr, roky výroby - všechno, cos u nich v eterně zjistil. Díky.

georg, prosím jakou rozteč mají nožky těch lemanií? (šířka pásku)

Odesláno

To cigi: Dotaz na ně s fotkou jsem poslal na info@eterna.ch. Během dvou dnů odpověděla paní Cynthia Cornu (c.cornu@eterna.ch) s tím, že jde o kalibr 520, referenci 110BD z roku 1940 pro Czech Airforce. To mi zatím stačilo.

Hodinky mám teď v explodovaném stavu - tak upravím původní fotku dýnka z nákupu.

Odesláno
monsieure, jak mohly být v roce 1940 pro Czech Airforce ?  Dokážete to někdo vysvětlit?

Je to zrejme nesmysl - leda ze by pani napsala, ze to byla objednavka pro nemce.

Me by zajimalo, proc maji nektere Lemanie na dynku pod napisem MVS 4-mistne cislo a nektere 3-mistne s pismenem na zacatku - napr. D598 ? Da se nekde dohledat, jak to armada identifikovala ?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...