Přejít na obsah

ORIS

Conrad

Doporučené příspěvky

Myslím,že nejhezčí Divery od Orisů má Nightingale,bylo by fajn, kdyby sem takhle třeba fotečku upustil.Tím neříkám,že by tyhle nebyly velmi pěkné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 46
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Předpokládám správně, že na ten ventilek na těch ruských hodinkách se nasadí pumpička a tou se v hodinkách během ponoru postupně vytváří přetlak podle přání dosažené hloubky podle převodní tabulky která je uvedena na dýnku např. Mariánský příkop rovná se 49856 šťouchů??????

Odkaz ke komentáři

Předpokládám správně, že na ten ventilek na těch ruských hodinkách se nasadí pumpička a tou se v hodinkách během ponoru postupně vytváří přetlak podle přání dosažené hloubky podle převodní tabulky která je uvedena na dýnku např. Mariánský příkop rovná se 49856 šťouchů??????

Přesně je to 49852 šťouchů, teď jsem to počítal. A jestli se dobře dívám, tak je tam klasický autoventilek :D

Odkaz ke komentáři

Viděl jsem je naživo a na fotkách vůbec nevynikne, jak obrovský doopravdy jsou. Myslím, že bych si to na ruku nedal, ať by na nich bylo cokoliv. Jako budík :) Takže - jedině k tomu potápěčskýmu skafandru, jinak jako těžítko na stůl.

To je výborný nápd furt jsem přemýšlel co s nima, těžítko to je ono. :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

no nebyt tam ten mreze a s decentnejsou korunkou by to boli celkom slisne fliegery ale takto by som si to na ruku asi nedal :)

Mřížka je odnímatelná ;)

A pokud odšroubuješ kryt korunky a ucvakneš řetízek, na kterém je uchycena, objeví se decentní korunka.

Takže, Cali, držím palce, až ty "fliegery" budeš nosit :D

Odkaz ke komentáři

Zklamu tě. Nejsou tak odolné, jako batyskaf Trieste, takže Mariánský příkop se nekoná.

Ruské jsou do 700m, Oris do 1.000m ;)

A na dýnku není tabulka, ale úžasný vyražený obrázek s námořní tématikou :)

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odkaz ke komentáři

co si myslite o tomto modelu? Orsi TT1 divers automat

O tomto modelu si myslím, že jsem rád, že ho mám :) Je to velice solidní kus železa a přitom v rámci své kategorie působí docela elegantně. Má příjemné detaily, ve kterých se liší od většiny potápečských hodinek a la Submariner. Na obrázků v citovaném příspěvku je model vyráběný do roku 2006, v nové koleci má tento model již 300m, ciferník s plastickými vlnkami a trochu jiné indexy. Těžko říct, který je vzhledově lepší...

Model 2007 vypadá takto:

post-812-1182764729.jpg

Upraveno uživatelem Z.
Odkaz ke komentáři

Také má ještě pětiminutové číselné indexy místo luminiscenčních bodů. Je to otázka osobní preference. V současné době jsou ještě v prodeji obě varianty a snad i za stejnou cenu. Na té starší variantě mi nejvíc imponuje naprosto dokonalá čerň ciferníku, ten s těmi vlnkami je už spíše antracitově šedý. Navíc mi ty vlnky už trochu připomínají Omega Seamaster. Ale do sbírky by mi nevadil :cool02:

Jo a ještě jeden rozdíl: Ten starší model má komplet matový povrch, ten nový má nožky a krajní články tahu leštěné.

Upraveno uživatelem Z.
Odkaz ke komentáři

Pokud by jste někdo nyní uvažovali o koupi ORIS podívejte se na tento link vypadá docela zajímavě.

http://www.friendsoforis.com/board_entry.php?id=20696

na netu jsem je našel za 1225 dolarů tedy rozdíl více než zanedbatelný

http://www.thetimezone.com/Oris/73375338454MB.html

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři

Tak ještě že ty Acapulko byly fake!!! To mne jen přivádí k doměnce, že se napodobují také značky které nepatří zase k těm nejprestižnějším. Tedy docela síla! :thumbsdown_anim:

Ty Acapulco je fakt sileny fake :thumbsdown_anim: Ale jinak Orisy muzu zejmena- Oris WilliamsF1 Team Chronograph :speak_cool:

Odkaz ke komentáři

Zdravím, jsem fanda hodinek ORIS - mimochodem k ORISŮM a vúbec k hodinkám jsem se dostal přes muziku. Mám rád Petera Gabriela (bývalý člen skupiny Genezis), který v jednom videoklipu (Diging in the dirt, 1992) měl na ruce hezké hodinky "podivné" značky ORIS. Ze zvědavosti jsem kontaktoval ORIS, ten mi potvrdil, že na tento klip měli s Gabrielem speciální smlouvu. Tak jsem zjistil, že kromě ROLEXU existují i jiné solidní značky. Něznáte ještě nějakou osobnost. která nosí ORIS?

hodinlbri

Rád bych zde také viděl vlákno věnované Orisům, kdo je nemá rád ať to klidně přeskočí  a protože mám rád nejen hodinky ale i jiné věci s příběhem, rád bych jej zde přiblížil. Kdo Orisy nebo příběhy  nemusí , sorry je tu jinde spousta místa

Díky Kubsonovi jsem se stal majitelem jednoho kusu limitované serie Oris Flight Timer R 4118.

A tedy ten příběh.

Restaurátor vozů Rolls Royce roce 1982 cestoval po Indii a hledal klasické vozy  které by byly vhodné k restauraci pro maharadžy.Při tom narazil na totální vrak letadla Hurricane typ R4118 které neslo v roce 1940 - 1942 celou tíhu bitvy o Britanii.Podstatně známější Spittfiry měly na kontě za celé období války o Britanii méně sestřelů než Hurricany Těchto letadel bylo vyrobeno asi 14000 ale bohužel se nezachovalo žádné.Po mnoha jednáních, studiích plánů a zvažovaní možností bylo tohle jediné letadlo které zbylo převezeno v roce 2001 do Anglie, zde restaurováno a sen se stal skutečností. V roce 2004 odstartovalo znovu nad anglické nebe jako čestný účastník slavnostní přehlídky ke každoročnímu výročí bitvy o Britanii.A k tomuto výročí firma Oris vyrobila limitovanou serii 4118 kusů chronografů. Jejich vzhled je inspirován  hodinami v cockpitu tohoto vererána. A nyní mám doma tuhle nádhernou nostalgickou připomínku časů, kdy letadla byla z plátna/ první hurricany měly plochy potažené plátnem/ ale muži ze železa s číslem 0372/4118 na stole Díky Kubsone.

Jsou to hodinky s příběhem? a nejenom to jsou nádherné.

BTW zcela jistě bych je tak dobře nevyfotil,koho to zaujalo podívejte se na ofiko stránky Orisů   www.oris.ch

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...