Přejít na obsah

automaty do 25 000 kč

Doporučené příspěvky

Tak Nomos už je jiná liga, inhouse dávají do všech svých hodinek. Pokud ale narážíš na ten jejich vlastní "swing systém", ten je zatím jen ve vybraných vyšších modelech a ještě není jasný, kdy bude i ve zbytku.

Nomos bych rozhodně doporučil, ještě jsem o nich neslyšel křivýho slova. Ale zrovna model Tangente není automat. :D

Upraveno uživatelem Kluk jako buk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máš namysli které mají větší machrindex?

Přesně tak.

Jinak u těch Junghansu mi sklíčko ani vodotěsnost nevadí. Když ho poškrábu, tak to jednou za čas vyměnim a v hodinkách se stejně nikdy nekoupu, když v nich zmoknu tak snad vydrží :).

A od Nomosu ty Tangenty jsou 38, ne?

Edit: Ani nevim jestli mi nakonec ty Alpiny budou sedět, už 42 mm LLD mi přišli dost...

Upraveno uživatelem montre
Odkaz ke komentáři

Machrindex nemaj ani jedny, to bych byl klidnej:) Ty 38 Tangente koupis tezko pod 40, a to uz jsi zase uplne jinde.

Hmm :), tak zkusim Alpiny a když nebudou sedět, tak bych asi uvažoval o těch Junghansech. Vic se mi do toho momentálně dávat nechce, původně jsem si říkal, že si pořídim "jen tak nějaké" hodinky do 15K a pořád ta horní hranice nějak záhadně narůstá :D.

Odkaz ke komentáři

Tak ještě se zeptám, jestli byste radši Junghans Meister Chrono nebo Max Bill Chrono a s jakým ciferníkech (původně se mi na ty Max Bill líbil spíš černý, ale to datum tam vypadá nějak divně)?

A jak se definuje in-house strojek, protože někde čtu, že Junghans má in-house a někde píší (třeba u Max Bill Chronoscope), že tam je ETA, tak mě to mate :). Stačí upravit ETu a už je to in-house?

Odkaz ke komentáři

Nestačí. Ta hranice, kde se strojek ještě dá nazývat inhouse a kde už ne, je v současný době docela rozmazaná a některý výrobci si s ní doslova vytíraj zadek. (Zdravím Bremont.) Nicméně obecně platí, že i upravená ETA bude pořád "jenom" ETA. Pravej inhouse si značka vyrábí sama ve vlastní fabrice podle vlastního designu. Pokud hovoříš poanglicku, přečti si třeba tenhle článek.

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

A co se týče Nomos vs. Junghans, tak rozhodně Nomos. Ale to už jseš prostě s cenou jinde. Leda by se ti zalíbil Nomos Club. :) Jinej inhouse v týhle cenový kategorii těžko seženeš, pokud se teda bavíme o nových hodinkách.

Osobně se mi nějakých způsobem hodně zalíbil ten modrej cifr na Union Glashütte. Ale ještě mě napadá Stowa Antea, poor man's Tangente. Chybí jim inhouse, strojek taky není z nejošklivějších.

STOWA_ANTEA_KS_MOVE11.jpg

Odkaz ke komentáři

Nestačí. Ta hranice, kde se strojek ještě dá nazývat inhouse a kde už ne, je v současný době docela rozmazaná a některý výrobci si s ní doslova vytíraj zadek. (Zdravím Bremont.) Nicméně obecně platí, že i upravená ETA bude pořád "jenom" ETA. Pravej inhouse si značka vyrábí sama ve vlastní fabrice podle vlastního designu. Pokud hovoříš poanglicku, přečti si třeba tenhle článek.

Takže jestli jsem to správně pochopil, tak je celkem jedno, jestli máš inhouse nebo ne a dobře upravený převzatý strojek může být i třeba ještě lepší než strojek vlastní výroby. Podle čeho se tedy kvalita strojku posuzuje, když by se nebraly v potaz různé komplikace. Jde o přesnost a čím kvalitnější, tím menší odchylka?

No o těch Nomos jsem uvažoval kvůli inhousu, ale design mi přijde hezčí u Junghans. Takže mezi Junghans a Stowa bych asi volil ty Junghans.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...