Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Chtěl jsem zkusit nákup přes Ebay... a ještě k tomu vyzkoušet mechanický hodinky :worried_anim: Pro začátek sem vybral Sandoz Submariner. Ted to mám na celnici, poslal jsem mail, že se jedná o neobchodní zboží pro osobní pořebu a přišla mi tato odpověď: Dobrý den, Vaše zásilka zatím není celně odbavena. Celní úřad žádá doložit cenu od odesílatele. S pozdravem Pošta Praha 120 - Menčíková

Co s tím?

Odesláno

je třeba jim poslat kopii faktury, nebo výpisu z účtu nebo prostě něco, na základě čeho mohou vyměřit příslušné poplatky - dph se platí i ze zboží neobchodního charakteru

Odesláno
je třeba jim poslat kopii faktury, nebo výpisu z účtu nebo prostě něco, na základě čeho mohou vyměřit příslušné poplatky - dph se platí i ze zboží neobchodního charakteru

Kubsone, jaká jsou vůbec pravidla? Platí se něco (clo, nebo DPH) v rámci EU? Já myslel, že v rámci EU je volný pohyb zboží. A mimo EU? Předem dík.

Odesláno
Kubsone, jaká jsou vůbec pravidla? Platí se něco (clo, nebo DPH) v rámci EU? Já myslel, že v rámci EU je volný pohyb zboží. A mimo EU? Předem dík.

kubsona už nevidím, že je on-line (ale není to podle abecedy, tak jsem se možná překoukl), tak si dovolím odpovědět za něj.

Je-li to v rámci EU, tak se neplatí ani clo ani DPH. Z nonEU států by se mělo platit oboje.

Odesláno
kubsona už nevidím, že je on-line (ale není to podle abecedy, tak jsem se možná překoukl), tak si dovolím odpovědět za něj.

Je-li to v rámci EU, tak se neplatí ani clo ani DPH. Z nonEU států by se mělo platit oboje.

Takže DPH 19% a kolik je clo - přibližně?

Odesláno (upraveno)
Takže DPH 19% a kolik je clo - přibližně?

Nechci moc kecat, ale na hodinky okolo 3%. To je celkem v pohodě, v porovnání se clem.

Upraveno uživatelem lolohh
Odesláno
Nechci moc kecat, ale na hodinky okolo 3%. To je celkem v pohodě, v porovnání se clem.

Ještě mě napadá jedna otázka: jak je to se Švýcarskem? To se "chová" stejně jako EU? Tedy bez cla a DPH?

Odesláno
Ještě mě napadá jedna otázka: jak je to se Švýcarskem? To se "chová" stejně jako EU? Tedy bez cla a DPH?

minimálně co se týká hodinek, tak se normálně proclívá všechno

Odesláno (upraveno)

Švýcarsko není v EU, takže se tak nechová. Tedy DPH i clo se platí. Nebo jak píše kubson, tak možná clo celníci odpouští, nevím, on s tím má milionkrát víc zkušeností než já, takže to tak pravděpodobně bude.

Upraveno uživatelem lolohh
Odesláno (upraveno)
Tak sem ji něco poslal a už se nikdo neozval. Co se má dít dále?

Za cca. 4 dny Ti přijdou hodinky, včetně vyměřeného cla a DPH, které zaplatíš pošťákovi. :)

Upraveno uživatelem vor
Odesláno
Švýcarsko není v EU, takže se tak nechová. Tedy DPH i clo se platí. Nebo jak píše kubson, tak možná clo celníci odpouští, nevím, on s tím má milionkrát víc zkušeností než já, takže to tak pravděpodobně bude.

Jenom mě napadá, jestli se náhodou nějak nezměnila situace po tom, co si letos od ledna koupilo Švýcarsko vstup do schengenskýho prostoru... to bude ale asi otázka na zkušenější.

Odesláno
Jenom mě napadá, jestli se náhodou nějak nezměnila situace po tom, co si letos od ledna koupilo Švýcarsko vstup do schengenskýho prostoru... to bude ale asi otázka na zkušenější.

Při poslání hodinek ze Švýcarska dne 12.2.2007 BYLO vyměřeno clo. Takže se situace bohužel nezměnila.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...