LITE Odesláno 13. června 2007 Nahlásit Odesláno 13. června 2007 Chtěl jsem zkusit nákup přes Ebay... a ještě k tomu vyzkoušet mechanický hodinky Pro začátek sem vybral Sandoz Submariner. Ted to mám na celnici, poslal jsem mail, že se jedná o neobchodní zboží pro osobní pořebu a přišla mi tato odpověď: Dobrý den, Vaše zásilka zatím není celně odbavena. Celní úřad žádá doložit cenu od odesílatele. S pozdravem Pošta Praha 120 - Menčíková Co s tím?
kubson Odesláno 13. června 2007 Nahlásit Odesláno 13. června 2007 je třeba jim poslat kopii faktury, nebo výpisu z účtu nebo prostě něco, na základě čeho mohou vyměřit příslušné poplatky - dph se platí i ze zboží neobchodního charakteru
LITE Odesláno 13. června 2007 Autor Nahlásit Odesláno 13. června 2007 Takže stačí kopie výpisu účtu, kde je převod na paypal? Fakturu žádnou nemám a v balíku podle nich není.
kubson Odesláno 13. června 2007 Nahlásit Odesláno 13. června 2007 v podstatě stačí cokoli... výpis z paypalu, z účtu... a tvoje prohlášení že zboží má takovou hodnotu
LITE Odesláno 13. června 2007 Autor Nahlásit Odesláno 13. června 2007 Tak dík, něco jim pošlu - asi výpis z Paypalu.
Mech Odesláno 13. června 2007 Nahlásit Odesláno 13. června 2007 je třeba jim poslat kopii faktury, nebo výpisu z účtu nebo prostě něco, na základě čeho mohou vyměřit příslušné poplatky - dph se platí i ze zboží neobchodního charakteru Kubsone, jaká jsou vůbec pravidla? Platí se něco (clo, nebo DPH) v rámci EU? Já myslel, že v rámci EU je volný pohyb zboží. A mimo EU? Předem dík.
lolohh Odesláno 13. června 2007 Nahlásit Odesláno 13. června 2007 Kubsone, jaká jsou vůbec pravidla? Platí se něco (clo, nebo DPH) v rámci EU? Já myslel, že v rámci EU je volný pohyb zboží. A mimo EU? Předem dík. kubsona už nevidím, že je on-line (ale není to podle abecedy, tak jsem se možná překoukl), tak si dovolím odpovědět za něj. Je-li to v rámci EU, tak se neplatí ani clo ani DPH. Z nonEU států by se mělo platit oboje.
Mech Odesláno 13. června 2007 Nahlásit Odesláno 13. června 2007 kubsona už nevidím, že je on-line (ale není to podle abecedy, tak jsem se možná překoukl), tak si dovolím odpovědět za něj. Je-li to v rámci EU, tak se neplatí ani clo ani DPH. Z nonEU států by se mělo platit oboje. Takže DPH 19% a kolik je clo - přibližně?
lolohh Odesláno 13. června 2007 Nahlásit Odesláno 13. června 2007 (upraveno) Takže DPH 19% a kolik je clo - přibližně? Nechci moc kecat, ale na hodinky okolo 3%. To je celkem v pohodě, v porovnání se clem. Upraveno 13. června 2007 uživatelem lolohh
Mech Odesláno 13. června 2007 Nahlásit Odesláno 13. června 2007 Nechci moc kecat, ale na hodinky okolo 3%. To je celkem v pohodě, v porovnání se clem. Ještě mě napadá jedna otázka: jak je to se Švýcarskem? To se "chová" stejně jako EU? Tedy bez cla a DPH?
kubson Odesláno 13. června 2007 Nahlásit Odesláno 13. června 2007 clo je u hodinek od kusu, většinou je tak malé že ho nevybírají...
kubson Odesláno 13. června 2007 Nahlásit Odesláno 13. června 2007 Ještě mě napadá jedna otázka: jak je to se Švýcarskem? To se "chová" stejně jako EU? Tedy bez cla a DPH? minimálně co se týká hodinek, tak se normálně proclívá všechno
lolohh Odesláno 13. června 2007 Nahlásit Odesláno 13. června 2007 (upraveno) Ještě mě napadá jedna otázka: jak je to se Švýcarskem? To se "chová" stejně jako EU? Tedy bez cla a DPH? Švýcarsko není v EU, takže se tak nechová. Tedy DPH i clo se platí. Nebo jak píše kubson, tak možná clo celníci odpouští, nevím, on s tím má milionkrát víc zkušeností než já, takže to tak pravděpodobně bude. Upraveno 13. června 2007 uživatelem lolohh
LITE Odesláno 16. června 2007 Autor Nahlásit Odesláno 16. června 2007 Tak dík, něco jim pošlu - asi výpis z Paypalu. Tak sem ji něco poslal a už se nikdo neozval. Co se má dít dále?
vor Odesláno 16. června 2007 Nahlásit Odesláno 16. června 2007 (upraveno) Tak sem ji něco poslal a už se nikdo neozval. Co se má dít dále? Za cca. 4 dny Ti přijdou hodinky, včetně vyměřeného cla a DPH, které zaplatíš pošťákovi. Upraveno 16. června 2007 uživatelem vor
Suru Odesláno 17. června 2007 Nahlásit Odesláno 17. června 2007 to LITE nebo VOR: mohl bych požádat o nějaký kontakt na tu celnici, myslím e-mail a telefon. Taky něco čekám. Dík
farářskej Odesláno 17. června 2007 Nahlásit Odesláno 17. června 2007 Švýcarsko není v EU, takže se tak nechová. Tedy DPH i clo se platí. Nebo jak píše kubson, tak možná clo celníci odpouští, nevím, on s tím má milionkrát víc zkušeností než já, takže to tak pravděpodobně bude. Jenom mě napadá, jestli se náhodou nějak nezměnila situace po tom, co si letos od ledna koupilo Švýcarsko vstup do schengenskýho prostoru... to bude ale asi otázka na zkušenější.
lolohh Odesláno 18. června 2007 Nahlásit Odesláno 18. června 2007 Jenom mě napadá, jestli se náhodou nějak nezměnila situace po tom, co si letos od ledna koupilo Švýcarsko vstup do schengenskýho prostoru... to bude ale asi otázka na zkušenější. Při poslání hodinek ze Švýcarska dne 12.2.2007 BYLO vyměřeno clo. Takže se situace bohužel nezměnila.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se