Josef01 Odesláno 23. června 2015 Nahlásit Odesláno 23. června 2015 Dovolím si tvrdit, že to nemá nic společného s AW (to si někdo vycucal z prstu) důvod je daleko prostější a to, že zvedli výrobci (prodejci) ceny hodinek o 25-30%.
jrov Odesláno 23. června 2015 Nahlásit Odesláno 23. června 2015 (upraveno) Koumal jsem puvod te zpravy a pokles je jasny , nastal duben/kveten o 8.9% . Frank sel nahoru v lednu, podle me nemohly na export do USA vystacit zasoby z ledna ze by se to projevilo az v dubnu. Jedine ze by unor/brezen/duben exportovali za nejake pojistene kurzy a kveten uz sel za "nove ceny". Stav skladu u AD v USA nema vliv tohle je hodnoceni exportu - neco malo na tom bude pravdy zajimava budou data za zbytek roku ... Zatim je to spise spekulace podlozena nekolika udaji Upraveno 23. června 2015 uživatelem jrov
Josef01 Odesláno 23. června 2015 Nahlásit Odesláno 23. června 2015 (upraveno) Už si přesně nepamatuju datum, ale ty ceny houply nahoru o něco později, než šel nahoru CHF, ale nebylo to jenom o kurzu, když u Dušáky šly Omegy ze 107 na 148.... Upraveno 23. června 2015 uživatelem Josef01
Návštěvník Mitak Odesláno 23. června 2015 Nahlásit Odesláno 23. června 2015 Přesně tak. Některé obchody nebo značky tak měsíc přešlapovaly na místě a se zdražením čekali.
jhonzatko Odesláno 23. června 2015 Nahlásit Odesláno 23. června 2015 Zvedavost byla silnejsi nez ja a pze tak nejak jedu ve vsem ostatnim na Applu, zkusil jsem si je koupit.No a podle me hodinky je silne slovo ... jako gadget to neni spatne, pro nekoho to muze uzitecne, ale mne vadi uz pocit, ze mam na ruce neco, co dalsich 10 milionu lidi ... Nemluve o tom, ze designove je to pruser ... coz je ale samozrejme otazka nazoru.Takze ted dumam, za co jineho to vymenim
jrov Odesláno 23. června 2015 Nahlásit Odesláno 23. června 2015 AD jeli skladovky , 15.1. uvolnili hranici 1.2 vuci euru, export nejde preslapovat bud meli pevne svazane ceny jak to dela napr. BMW import a kurz se fixuje jednou rocne a nebo si to pojistili u pojistovny , nicmene frank byl pevny jak skala takze spise nez pojisteni jedine ta fixace kurzu a zmenili to az na konci brezna/zacatkem dubna a proto propad v exportu a nebo AW
jrov Odesláno 2. července 2015 Nahlásit Odesláno 2. července 2015 (upraveno) Tak jsem je teda na zkousku vzal ...Doruceni psali 1-2 tydny , po koupi 2-3tydny a nakonec dodano do 5 dnuBaleni je hezke, klasicky Apple - na hodinky za 12tis asi prumerGumovy pasek je prijemny, lepsi jak guma na TH Formula - zapinani je jine, chce si na nej zvyknout, clovek nema takovou jistotu Wow efekt neni, proste hodinkyZpracovani je ale opravdu "swiss" vse pusobi jako hodinky za 12tis. - porad je to ale spotrebni elektronika, takze je jasne ze moralne nevydrzi 5 a vice let ... Aktivace displeje pohybem zapesti 99.9% , kvalita displeje je vyborna, force touch super , haptic engine je zajimavy-rozhodne je to uplne jinde jak klasicka vibrace... Zhodnoceni manzelky: vypadaji jako z nejakeho scifi filmu, pusobi hezky a neplastovym dojmem - na sport, fitness, bazen, prirodu dobry , do spolecnosti asi ee - mam pry hezci hodinky ("ve winderu" ;-) )Pohyb vterinovky je nadherne plynuly - to se jim fakt povedlo ... Po nejake dobe napisu co baterka atd ... ( v krabici mela 70% a za 6 hod. 48% ) Sent from my iPhone using Tapatalk Upraveno 2. července 2015 uživatelem jrov
jrov Odesláno 4. července 2015 Nahlásit Odesláno 4. července 2015 Update: Pracovni den - 6.00 az 21.00 na konci baterka 52% Vikend - 6.00 az 21.00 baterka 70% - zadne hovory pres hodinky a asi 3 nadiktovane zpravy + notifikace a nejake minutky Pouzivam je jako hodinky - tj. Kouknu na cas , nadiktuju siri co chci (hlavne minutka a smsky), kontroluji notifikace Ulehci to v hodne situacich zivot , napr. stojim u grilu, ruce plne a nekdo vola , otocim zapesti a vim kdo a zaridim se , prijde mail/sms, kouknu na displej vidim od koho dam ruku dolu a notifikace zustane v nevyrizenych ale nenacita se na displej obsah mailu/sms, zajima me obsah tak pockam a nacte se ... Diktovani je presne jako na iphone takze odpoved na sms/mail je bez problemu..., parovani a spojeni s iphonem je na 100% , kdyz neni wifi a vyjdu mimo BT , a pak se vratim tak se sparuji okamzite jakmile je v dosahu... Spojeni mezi nema nepada... Hovor pres hodinky je mozny, ale ne na hlucnych mistech...Aktivace displeje funguje ale napr v posteli kdyz clovek lezi tak obcas je uhel predlokti asi mimo nejaky snimaci algoritmus a je nutne dat ruku vice do vodorovne polohyMereni aktivity funguje , presnost jsem neresil - zatim jsem nezkousel bez iphonu ... Ponosim je jeste par dnu, a pak se rozhodnu jestli je pustim a nebo ne.
Josef01 Odesláno 4. července 2015 Nahlásit Odesláno 4. července 2015 Většinou to dopadá u tohoto druhu hodinek takto Citovat Rád by som skúsil ponúknuť svoje apple watch sport + môj doplatok za niečo tikajúce. Pred časom som predal svoje keramické bondovky a kúpil apple hodinky.Chcel som ich proste mať hneď ako prišli na trh. Aj napriek tomu, že milujem všetky "apple things" som zistil, že mi predsa len chýba na ruke niečo tikajúce.Vymením za niečo, za čo by som sa nemusel hanbiť, pracujem ako bankár v banke, takže možno oblekovky prípadne niečo univerzálne, pilotky ale nie.
jrov Odesláno 4. července 2015 Nahlásit Odesláno 4. července 2015 (upraveno) V 4. 7. 2015 v 17:19, Josef01 napsal: Většinou to dopadá u tohoto druhu hodinek takto :-D Tak prodat SMP abych si koupil AW , to je radikalni ... nemyslim si ze s ocelovou verzi by se mel stydet - pokud ma pro nej smysl, tak proc by nemohl mit na ruce AW za 30tis, to jsou jen predsudky .Naopak si myslim ze Apple diky jeho pojeti "premiovosti" AW , umoznil v takovych pozich vubec nosit smart hodinky na ruce, pred AW to byl plastove sr... a nyni vsichni hned safir, ocel, mesh, kozene pasky Upraveno 4. července 2015 uživatelem jrov
Radek124 Odesláno 4. července 2015 Nahlásit Odesláno 4. července 2015 To je právě ta schizofrenie "demo" generace AW - na jednu stranu fancy sportovní gadget, ovšem místo odolného provedení ala géčka/suunto zalepený do fórové šlupky se zakulaceným sklíčkem a pochybnou vodotěsností ( jsem viděl). Na jedné straně marketing adorující designový skvost s miliony vzdychajících obdivovatelů (proti gustu žádný dyšputát) - a na druhé straně původně nadšený bankéř po pár dnech provozu upřímně připouštějící, že jako "jediný akceptovatelný pánský šperk" ten hliníkový náramek v jeho pozici působí prostě nemístně... Sorry že se opakuju, ale fakt to chce tak 2-3 roky odolat nutkání kompulzivně-obsedantní poruchy "co nového od Apple ještě nemám", než vývoj konečně dotaženého hardware (viz iPhone 4+) ovocnářům zasponzorují ostatní postižení. Mezitím se snad najdou aspoň trochu užitečné aplikace (což notifikace nejsou) - no a pak teprve tohle vlákno začne dávat smysl.
Josef01 Odesláno 4. července 2015 Nahlásit Odesláno 4. července 2015 Celé se to odebírá kamsi. Dnes jsem šel se synem kolem prázdného iStyle (jako ostatně většinu času) a koukal se na nový 12" Mac Book. Ani jeho nevzal u srdce, zvláště za ty peníze a jednoznačně jsme řekli, že 11" Air je daleko lepší. No nic, Apple asi bude následovat vývoj 1985-1996 bohužel Jobs už zpět nepřijde....
Návštěvník Mitak Odesláno 4. července 2015 Nahlásit Odesláno 4. července 2015 Proč si lidi myslí, že ve vyřizování telefonát? nebo dokonce rozhodování o přijetí/nepřijetí hovoru rozhodují vteřiny a musí mít kvůli tomu kromě telefonu ještě chytré hodinky? Hoďme se trochu víc do klidu. Vždyť před pár rokama ještě nebyly ani ty blbé mobily. Já když volám svěé ženě, tak beru jako 80% pravděpodobnost, že mi telefon vůbec nevezme, protože se někde zrovna vzteká kvůli synovi a nechce telefonovat a je jí jedno, kdo volá Oběma by nám smart watch tuto situaci neulehčily, leda by uměly na dálku dávat lehké elektrošoky tomu malému lumpovi :-) Možná, že kdybych letěl v letadle uneseném sebevražednými teroristy, tak bych jí poslal obrázek srdíčka a svůj tep :-) anebo smsku tyvole, ne?
Josef01 Odesláno 4. července 2015 Nahlásit Odesláno 4. července 2015 Ona základní myšlenka je špatně, že jsou hodinky závislé na mobilním telefonu. To že se 50% lidem nedovolám, je zcela normální a většinou jenom proto, že nemůžou mluvit a u mě je to stejné, každý druhý telefon nechávám zmeškaný, holt mám polovinu dne schůzky. Je mi tedy srdečně jedno, že mi něco na ruce ukáže SMS, email, nebo hovor, to ostatně vidím na telefonu ležícím na stole a při jednání se na hodinky nedívám, považuju to za neslušné, zrovna tak jako vzít hovor.
Radek124 Odesláno 4. července 2015 Nahlásit Odesláno 4. července 2015 2Mitak: Tvé dilema "co poslat jako poslední věc v životě" mi připomělo tuhle geniální scénku... Jinak od doby co jsem si pořídil první mobil "abych byl kdykoliv k zastižení" uplynulo hezkých 18 let.Skoro 10 let mi pak trvalo poznání, že ignorování vrnění v tichém režimu není zlozvyk ale privilegium - a že kdo opravdu potřebuje, zavolá si znova a nebo si počká až mu zavolám zpět.A teprv nedávný těžký úraz (ramene, ne hlavy) kvůli honění podělané práce mi pomohl pochopit že se lidi neposérou, když jim telefon zvednu a jejich zprávy si přečtu teprve až když sám budu chtít, i kdyby to mělo trvat celý den - protože nejsem robot s visačkou ISO 9000. ...což je ve stručnosti vysvětlení proč mě tyhle "gadgety s notifikacemi" míjejí tak velkým obloukem. Snad až za pár let Google, WolframAlfa a další dotáhnou "umělou inteligenci" na úroveň, kdy mi místo vibrujících pohlavků "teď musíš, protože to máš v kalendáři" budou na displeji decentně napovídat "jedeme kolem XYZ, nedávno tě tam zvali na kafe a teď po gáblíku máš zrovna hodinu volno" (a nebude to zprasené reklamou), začnu o tom uvažovat. PS: Zbývá ještě otázka, jestli mi chronobundus taky někdy dovolí vrátit se do období, kdy jsem schválně ani nenosil hodinky "abych nebyl otrok času"... Zatím to v rámci prázdninové odvykačky zkouším aspoň tak, že jsem všechna zde pořízená úžasná račmena nemilosrdně pohřbil do trezoru - a masochisticky si nechal jenom "koupací" Suunto Core...
gougy Odesláno 5. července 2015 Nahlásit Odesláno 5. července 2015 (upraveno) V 4. 7. 2015 v 22:26, Radek124 napsal: PS: Zbývá ještě otázka, jestli mi chronobundus taky někdy dovolí vrátit se do období, kdy jsem schválně ani nenosil hodinky "abych nebyl otrok času"... Zatím to v rámci prázdninové odvykačky zkouším aspoň tak, že jsem všechna zde pořízená úžasná račmena nemilosrdně pohřbil do trezoru - a masochisticky si nechal jenom "koupací" Suunto Core... Pro začátek jednoručky bez datumu A co se jablečných "hodinek" týká, potvrdilo se to - velký (marketingový)boom, pak bublina a teď prásk a to vše v časovém horizontu 3 měsíce. Kdy že to vyšel ten článek o tom, jak ohrozí švýcarské výrobce hodinek? Upraveno 5. července 2015 uživatelem gougy
Jeremy Odesláno 5. července 2015 Nahlásit Odesláno 5. července 2015 Jen mě k tomu bankéřovi napadá, že na poradách (taky dělám v bance, jedné z těch 3 TOP v CZ, v korporátním bankovnictví - tj. firmy s obratem nad miliardu) rozhodně nevídám žádnou hitparádu. Z 15 lidí tak 5 slušnejch hodinek, 8 srágor nebo nic a 2 sportovní rebelové (Garmin, Suunto). Myslím, že iWatch by ostudu neudělaly. Asi v SK mají na bankéře přísnější nároky.. Nebo dělá v retailu, tam můžou bejt jiný poměry :-D
jrov Odesláno 5. července 2015 Nahlásit Odesláno 5. července 2015 V 4. 7. 2015 v 20:37, Mitak napsal: Proč si lidi myslí, že ve vyřizování telefonát? nebo dokonce rozhodování o přijetí/nepřijetí hovoru rozhodují vteřiny a musí mít kvůli tomu kromě telefonu ještě chytré hodinky? Hoďme se trochu víc do klidu. Vždyť před pár rokama ještě nebyly ani ty blbé mobily. Já když volám svěé ženě, tak beru jako 80% pravděpodobnost, že mi telefon vůbec nevezme, protože se někde zrovna vzteká kvůli synovi a nechce telefonovat a je jí jedno, kdo volá Oběma by nám smart watch tuto situaci neulehčily, leda by uměly na dálku dávat lehké elektrošoky tomu malému lumpovi :-) Možná, že kdybych letěl v letadle uneseném sebevražednými teroristy, tak bych jí poslal obrázek srdíčka a svůj tep :-) anebo smsku tyvole, ne?K tomu zvedání hovoru a touze být neustále na příjmu díky AW. Já to vnímám jako pohodlnost, kdy sedím v sedačce a někdo volá, telefon mám někde v tašce a nemám absolutně chuť vstávat a jít ho hledat - takže fakt jen mrknu na zápěstí a vyřešeno. Notifikace mám z různých app vyplé i na iphone takže mě hodinky nezatěžují - notifikacema každých 5 minut. Ale přiznávám, že z nich nejsem "úplně odvařený" - to co jsem čekal od zpracování a designu splnily, stabilita spojení a dosah OK .Dám tomu ještě týden , jestli zapadnou do mého živnotního stylu :-)
jrov Odesláno 5. července 2015 Nahlásit Odesláno 5. července 2015 JInak mě docela sedí příměr s diskuzí na Teslou a AW :-) BTW: teda mimo toho, že Tesla je zcela závislá na dotacích a neprodala by bez nich ani šroubek 1) Petrolheadi kterých je většina to auto smetou ze stolu, aniž by nad ním nějka déle uvažovali. Maximálně řeknou že neobjede ani jedno kolo na "ringu" , protiže se přehřejou baterky a dojde na nouzový režim a radikální zpomalení. 2) Menší část se nějak blíže zajímala, ale jejich argumentace je postavena na premise že dojezd 400-500km, je tak limitující, že je to vlastně k ničemu. Ikdyž většina z nich s auty pro soukromé účely takovéto trasy jezdí zřídka a většinou dojí služebák a nebo o víkendu objíždí markety.Alpy, chorvatsko (druhé auto, půčovna ?) 3) Ještě menší část pochopila smysl toho auta a zároveň ví, že nezapadá do jejich životního stylu, nicméně může se o něm zcela bez emocí bavit, ikdyž si jej nekoupí.I přesto že mimo nejnižšího modelu je garantováno dobíjení na superchargerech zdarma a auto vyjma sofwarovych bugů (je jich dost ) je téměř bezudržbové. 4) A promile tj. zbytek si jej koupí z důvodů za : a) je to cool , přesně zapadá do jejich životního stylu... No a s AW je to stejný 1) Místo petrolheada , "chronomagor" - netiká to 2) nabíjení každý den, ale většina hodinky na noc odkládá na nějaké oblíbené místo na noc (mag-safe stojánek ?)- odjedu na víkend mimo civilizaci kde není elektřina (power reserve)- jedu na expedici (breitling emergency II) 3) zmíněný bankéř , prostě okolí vyžaduje jak dress code tak i opravdové hodinky. A nebo prostě smartwatch nezapadají do životního stylu... 4) dtto + c) na zkoušku
Josef01 Odesláno 5. července 2015 Nahlásit Odesláno 5. července 2015 Už chápu, ty nosíš hodinky i doma, což u mě je to tak, že si sundám boty, pak hodinky atd., takže doma mi jsou notifikace hodinek k ničemu a když zvoní telefon tak se zvednu jen když chci a mám na to náladu Hodinky mě musí něčím přitahovat (vyjímečnost, historie, vzhled atd.) a v případě AW mi to nic neříká, prostě malý telefon (včetně vzhledu) na ruce, to co nabízí LG nebo Huawei (bez toho že bych po nich toužil) je prostě hodinkovější. AW prostě nepřišel s ničím převratným jako u iPhone nebo iPod, prostě jen okopíroval co je a udělal to po svém. Díky svým penězům by mohl vyrábět auta, televize, lodě, letadla atd. ale tím se to nestane něčím vyjímečným nebo více potřebným. Co se týká Tesla, i když je to OT, dotace do výroby jsou nesmysl, fabriku vlastní miliardář a fabrika je v po letech v černých číslech a tržby rostou a jen v Praze vidím ten nárůst nových aut. Ano máš pravdu, je to o stylu, mě se to líbí moc, ale ne za 2 mil.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se