Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Uz jsem taky našel 68.3 se šroubkem u stavěcí páky. Doufám, že už brzy PRIM vydá svou knihu.

Já bych to řekl zjednodušeně, zkrátka u starších kalibrů se setkáte s třemi šroubky na můstku pérovníku a u novějších kalibrů jen se dvěma, ale proč, když konstrukce je jinak v podstatě stejná, to se mě neptejte, to vědí jen soudruzi z vývojové sekce z Eltonu. Asi šetřili :suicide_anim:

Odesláno

Kalibr 68.3 se kupodivu delal s 2 i 3 sroubky - ve Sportech 1 by mel byt se tremi sroubky, aby to odpovidalo dobe vzniku. Podle me se casem zacalo setrit a tak sroubek jeste pred prichodem 68.4 zmizel [on tam stejne ale k nicemu nebyl, ty dva krajni naprosto staci].

• po 2 týdnech...
Odesláno

no ja mam dojem ze sa proste v starom eltone vyrabalo to, na co boli zrovna suciastky a nalada a netreba za tym hladat hlboky dlhodoby vyvojarky zamer ci prevratnu inovaciu :taz:

Odesláno

To byl totiž začátek tvorby bezšroubkového kalibru, bohužel už nestačili realizovat další revize s pravidlem "vždy o šroubek či kolečko míň".

Odesláno
To mi z toho začíná rozum stát, jaká to musela být náramná úspora při výrobě kalibru nedát tam jeden šroubek :guiltysmiley:

Je to uspora - nemusi se rezat zavit, nemusi se vrtat do mustku dalsi dira atd. Pri vyrobe vetsiho mnozstvi kusu je i takova drobna uspora znat.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...