slider Posted June 18, 2007 Report Posted June 18, 2007 Ruské hodinky jsou jako Rusko, někdy krásné, někdy nevyspytatelné, někdy na h??,ale mají svého ducha. Proto když se strefíš, je to potěšeníčko !Mám V-E Vostok Europe Mriya An 225, ale na konečný design musím použít osvědčenou formu DODO! Proto když vypadl jeden ozdobný čep ,který falešně zátkuje stěžejku ,jsem zbylé 3 odstaranil a vyrobil něco podobného, ale desing je trochu jiný viz foto. Jinak DODO je dodělej doma. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
JJ Posted June 18, 2007 Report Posted June 18, 2007 Já se obávám, že název threadu je trochu mimo mísu. Problémem ruských hodinek a Ruska jako takového je, že tam ve spoustě věcí prostě žádné standardy neexistují a nevyzpytatelnost je základní vlastností snad všeho ruského. Když pomineme hotel Sovietskaja v Pitěru (nomen omen!), jsou moje osobní zkušenosti s Ruskem výborné, o dvou kouscích ruských hodinek, které mám, také nemohu říci křivého slova, nicméně diametrálně odlišných zkušeností znám příliš na to, abych je odbyl jako náhody.
cali Posted June 19, 2007 Report Posted June 19, 2007 no tu by za zmienku stalo ze konkretne vostok europe nema s ruskom snad mozno okrem nejakej pofidernej licencie na stroje nic spolocne, robia sa tusim niekde v bielorusku ci ukrajine, alebo neviem presne kde ale v rusku nie .... jejich design je az na niektore modely vyslovene poutovy a snazi sa podla mna trochu na silu tazit zo zaslej slavy USSR tak ako nejedna dalsia kvazi-ruska znacka.... ja osobne za naozaj ruske hodinky (u nas dostupne) povazujem jedine poljoty aj ked aj oni sa v niektorych modeloch nechaju unasat poutovym designom a na hodinky kreslia ponorky a lietadielka,..... ale stale sa tam daju vybrat paradne hodinky za paradnu cenu z ktorych vam najblizsich par rokov urcite nic neodpadne. osobne mam dva kusy aviatorov jedny s poljotom a jedny s etou a s obomi naprosta spokojnost.
Rudina Posted June 20, 2007 Report Posted June 20, 2007 podívej 1. ruské hodinky, i ty poljoty a aviatory (tj, Volmax), už jsou tak ruský jako naše škodovka česká, tj. ruský, ale s německým event. americkým kapitálem. 2. Vostoky jsou ruský dělají se v Čistopoli, Vostok Europe se dělají v Litvě, ale strojky jsou vostocký
jxk365 Posted August 16, 2007 Report Posted August 16, 2007 Já se obávám, že název threadu je trochu mimo mísu. Problémem ruských hodinek a Ruska jako takového je, že tam ve spoustě věcí prostě žádné standardy neexistují a nevyzpytatelnost je základní vlastností snad všeho ruského. Když pomineme hotel Sovietskaja v Pitěru (nomen omen!), jsou moje osobní zkušenosti s Ruskem výborné, o dvou kouscích ruských hodinek, které mám, také nemohu říci křivého slova, nicméně diametrálně odlišných zkušeností znám příliš na to, abych je odbyl jako náhody. Já bych si dovolil nesouhlasit. Je samozřejmě možné, že v současné době v Rusku kontrola kvality nefunguje tak, jak by měla, nicméně normy tam mají stále téměř na všechno. Zkus zadat do vyhledávače ГОСТ. A v době SSSR státní norma byla svatá - na Strele bylo dokonce uvedeno chronograf I. třídy přesnosti. V polovině sedmdesátých let byl v souvislosti se zlepšením přesnosti přeřazen kalibr 2612 ze druhé do první třídy. Hodinky s kalibrem 2809, který Vostok vyráběl od roku 1957, prodávali jako "precision". Ty samé hodinky, ketré neprošly atestací na přesnost, se prodávaly pod značkou Volna. Jenomže tehdy si "chozjajin" dodržování norem kontroloval. Já bych problém v současnosti viděl v kontrole kvality, nikoliv v absenci standardů a norem. Kolik prodejců dnes vyžaduje certifikát kvality při dodávce? A kolik "zaručeně pravých" ruských hodinek je skutečně vyrobeno v tom závodě, jehož jméno je na ciferníku? Dnes už málo. Např. kalibr 3133 se dnes nevyrábí na 1.MČZ. Já mám dnes důvěru (ve smyslu původu) pouze k hodinkám z 2.MČZ (Slava) a některým modelům Vostok. U ostatních závodů - tradičních i "nových" - je situace velice nepřehledná. A kontrola kvality podle mne - žádná. Hodně se tu diskutovalo prohlášení Volmaxu. Myslím, že bylo jedním z pokusů tuhle situaci řešit.
Recommended Posts