Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Hele jestli chces ty Boči, tak si je kup :/) Je to šunt ála Festina nebo QaQ, ale cas to ukazuje. S hodinkama to nemá nic společného. Když tady na foru chvíli zustanes, tak to pochopíš.

• Odpovědi 72
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Hele jestli chces ty Boči, tak si je kup :/) Je to šunt ála Festina nebo QaQ, ale cas to ukazuje. S hodinkama to nemá nic společného. Když tady na foru chvíli zustanes, tak to pochopíš.

Naprosto souhlasim v plne mire.

Odesláno

Hele díky za názory ale trochu jsem čekal, že se dozvím i nějáké další info. Jsou šunty protože .... To co tu píše vrchni prudic je sice hezké ale nic konkrétního mi to neřekne. Takže je to horší zpracování? Vyšší poruchovost, nižší kvalita materiálu nebo co? Nejsem stále rozhodnut mezi těmito dvěma značkama. Možná tu řeknu kacířskou věc ale jde mi primárně o to, jaký výrobek dostanu. Pokud má některá značka nižší či vyšší prestyž není to pro mě podstatné. Chci kvalitní hodinky, s designem, který mě osloví a to v titanu nebo keramice...

Odesláno (upraveno)

Strojky od Citizenu používají všichni tihle výrobci. Jedná se o strojky Miyota, které Citizen vyrábí hromadně v obrovských sériích pro ostatní výrobce nabízející levné hodinky. Zde je důležité vědět, jaký strojek konkrétně v daných hodinkách je. Např. již zmiňovaný typ OS10 nebo OS20 je kovový s velmi slušnou přesností i spolehlivostí.

Vidím, že se stále ptáš na značku Boccia. Asi se ti jejich hodinky líbí. Klidně si od nich nějaké kup. Ony ti taky poslouží. A pokud tě hodinky jako takové chytnou, budeš mít dost času se v této problematice zorientovat a po nějakém čase třeba zatoužíš po automatech. No, a nebo zjistíš, že jsme tu všichni blázni, protože ty tvoje Boccia ti budou bohatě stačit po řadu let. 

P. S. Určitě nemá cenu, aby sis kupoval, co ti tu doporučíme, a při tom se ti to nelíbilo.

Upraveno uživatelem siwi
Odesláno

Je fakt, že automaty jsou umělecké dílo. A přes jejich nepřesnest mě k nim taky něco táhne... Kžadopádně, jsem se ještě chtěl zeptat, kde se dočtu něco víc o konkrétních strojcích? Všiml jsem si, že mnoho citizenu má toto: Calibre 8700 ale nikde jsem nenašel víc info ...

Odesláno

To ti neporadím. Každopádně ještě zopakuji svoje doporučení. Pokud chceš titanové hodinky a k tomu ještě třeba solár a rádio, zaměř se na japonské značky CITIZEN, CASIO, SEIKO. S ničím, co si tam vybereš, chybu neuděláš. Jsou to výrobci s mnohaletou tradicí, kteří umějí za slušnou cenu udělat spolehlivé hodinky. Nikde jinde za své peníze víc nedostaneš. 

Odesláno

Hele díky za názory ale trochu jsem čekal, že se dozvím i nějáké další info. Jsou šunty protože .... To co tu píše vrchni prudic je sice hezké ale nic konkrétního mi to neřekne. Takže je to horší zpracování? Vyšší poruchovost, nižší kvalita materiálu nebo co? Nejsem stále rozhodnut mezi těmito dvěma značkama. Možná tu řeknu kacířskou věc ale jde mi primárně o to, jaký výrobek dostanu. Pokud má některá značka nižší či vyšší prestyž není to pro mě podstatné. Chci kvalitní hodinky, s designem, který mě osloví a to v titanu nebo keramice...

Hele mrkni na definici slova šunt http://www.slovnik-synonym.cz/web.php/slovo/sunt a to by mohlo napovedet. A pokud mas na mysli PRESTIZ (a ne prestyž), tak o to tu vubec nejde, o te samozrejme nemuze byt ani rec. Pokud chces kvalitni vyrobek, tak o to vic se zajimej o hodinky, jako takove a ne o supermarketove produkty.

Tezko vysvetlit v nekolika vetach podstatu kvalitnich hodinek, ale jak jsem rikal, bud kup, co se ti libi, anebo tady chvilku čti a za mesic budes mit uplne jiny nazor :-)

Odesláno

Jak jsi pisal: ta poruchovost, horsi materialy a celkove nizsi kvalita, jde ruku v ruce s tim co ti Frantik pisal.

Odesláno

Boccia patří pod Tutimu, takže teoreticky to úplnej šmejd bejt nemusí. Nicméně párkrát jsem je okukoval a oproti třeba Seiku působí poněkud lacině. To může bejt ale tím, že titan se mi na pohled líbí míň než ocel, především když zpracování není zrovna nějak úžasný.

O Bocciích bych přemejšlel jen tehdy, pokud bych v důsledku nějaký alergie potřeboval neocelový hodinky za pár korun. Jinak bych se na titan/keramiku v týhle cenový kategorii úplně vykašlal.

Návštěvník MirBen
Odesláno

Pokud ti jde i o alergii, tak myslím, že pokud jsou hodinky opravdu z titanu a ne nějakou napařenou vrstvu. Pro použití a podle tvého stylu psaní a stylu vkusu je v pohodě každá značka, která ti titan dopřeje. Citizen bych ti doporučil, rozhodně lepší než Boccia.

Odesláno

A muzem vedet proc preferujes titan?

Odesláno

Tak primárně je to kvůli alergii ale obecně se mi líbí jako materiál. Snad kromě vzhledu a problémů s obráběním nevím o parametru v čem má horší vlastnosti než ocel.

Odesláno

Tak tu alergii chapu, hold neda se nic delat. Ja jsem to myslel tak, ze ten material stoji hodne a vzhledem k Tvemu rozpoctu ubere dost penez. Osobne bych titan nechtel, mel jsem ho parkrat moznost mit na ruce a nene. To je jen ale muj subjektivni pocit.

Odesláno

S titanem je to opravdu hodně subjektivní. Já měl troje titanové hodinky a vždycky se mi nosily velice pohodlně. Hlavně kvůli nízké hmotnosti jsou na ruce moc příjemné.

Odesláno

Co jsem měl možnost vidět titanové hodinky po delší době nošení, přišlo mi, ze jsou na nich mnohem více vidět škrábance než na oceli. Asi je to tím matně šedým povrchem a lesklými škrábanci. Nízká hmotnost je určitě plus, jinak moc výhod nevidím.

Odesláno

S titanem je to opravdu hodně subjektivní. Já měl troje titanové hodinky a vždycky se mi nosily velice pohodlně. Hlavně kvůli nízké hmotnosti jsou na ruce moc příjemné.

Je, mas pravdu, byl to jen muj IMHO.:))

Odesláno

Co jsem měl možnost vidět titanové hodinky po delší době nošení, přišlo mi, ze jsou na nich mnohem více vidět škrábance než na oceli. Asi je to tím matně šedým povrchem a lesklými škrábanci. Nízká hmotnost je určitě plus, jinak moc výhod nevidím.

Ano, matně šedý povrch titanu se může po čase oleštit a pak jsou vidět lesklé plochy. Stává se to zejména v místech, kde dochází ke styku ploch (spona tahu, atd.). Mám ale pocit, že existuje i lesklá úprava titanu, kde k tomu nedochází. U mých Citizenů se známky nošení objevily vždy jen na tahu, nikdy ne na pouzdru hodinek. 

Odesláno

Určitě taky záleží na kvalitě samotného titanu. Otázkou zůstává, zda se jedná opravdu o titan, což je poměrně drahý a na opracování náročný materiál, nebo nějakou slitinu s obsahem titanu, kde by byla odolnost pochopitelně nižší.

Pokud je tady nějaký metalurg, rád se přiučím.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...