Přejít na obsah

Jaké Rolex máte právě na ruce?

Návštěvník Ondra

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 23,9tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

před 34 minutami, monika1910 napsal:

@blumam
TT = two tone, respekríve RLX to nazýva aj rolesor

Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk

Pokial mam o tom vedomost tak su to 2 rozdielne veci. 
two tone je ocel/zlato a rolesor nazyva Rlx svoju zliatinu zlata

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Campino napsal:

two tone je ocel/zlato a rolesor nazyva Rlx svoju zliatinu zlata

Rolesor is Rolex's term for their half gold, half steel watches. Stainless steel is used on the watch case and the bracelet's outer links, while 18k gold is used on the bezel, crown and the bracelet's center links. It applies to all watches that combine steel and 18k gold – whether it's yellow, pink or white gold.

Odkaz ke komentáři

před 5 minutami, matejcaha napsal:

Mezi "Two Tone" a "Rolesor" je rozdil. Napr. Sky-Dweller ma lunetu z bileho zlata, takze to je technicky Rolesor, ale neni to "Two Tone".

Tak som sa mylil… nelen Sky-Dweeler, aj ocelové DJ majú fluted lunetu z bieleho zlata a nie je to two tone

Odkaz ke komentáři

před 5 minutami, matejcaha napsal:

Mezi "Two Tone" a "Rolesor" je rozdil. Napr. Sky-Dweller ma lunetu z bileho zlata, takze to je technicky Rolesor, ale neni to "Two Tone".182691332_2022-12-3110_14_49.thumb.jpg.a887b40f46390bcca53305ea4b9c8c7b.jpg

V podstate mas pravdu ale pre upresnenie… two tone je Rolesor a luneta z WG je White Rolesor. Pre zlte a biele zlato nema Rolex ziadne specialne meno akurat ruzove je Everose. https://www.rolex.com/about-rolex-watches/materials.html

Odkaz ke komentáři

před 14 minutami, matejcaha napsal:

Rolesium je zase YachtMaster. To aby se to lepe pamatovalo 🙈

Dïk za dovysvetlenie. V každom prípade rolesor ide mimo mna, kedže drahy kov na hodinkách nemá na funkciu  žiadny vplyv…s vynimkou spomínanych ocelovych sky-dweller, ale tam to inak nejde..

Odkaz ke komentáři

No ano, two tone 🤦‍♂️, nejak mi to z tej skratky nedocvaklo. Asi preto, ze som viac zvyknuty na oznacenia bicolor/bico a rolesor. Myslel som, ze rolesor oznacuje len tahy a vrtal mi este v hlave ten YM a rolesium, tak som sa poradil s priatelom v telefone a trochu sa dovzdelal 🙂:

Rolesor - spojenie slov Rolex a Or (zlato), priamo z webu Rolexu:

Rolesor is the auspicious meeting of two metals on a single Rolex watch: gold and steel, with their contrasting colours and radiance, in subtly balanced harmony.

The name Rolesor was patented by Rolex in 1933 and has become a true Rolex signature. The concept is simple: the bezel, the winding crown and the centre bracelet links are made of yellow or Everose gold (Rolex’s exclusive pink gold alloy); the middle case and the outer links of the bracelet are made of Oystersteel. On white Rolesor models, the bezel alone is in white gold.

Rolesium - (spojenie slov Rolex a Platinum by som tipoval 😉)z webu Rolexu:

Rolesium is a creation specific to the Yacht-Master. While the case and bracelet are in rugged Oystersteel, the bezel of the Rolesium versions is made of platinum, imparting a silvery whiteness and vibrant luminosity for an unmistakable sense of luxury.

22 hours ago, Campino said:

kedže drahy kov na hodinkách nemá na funkciu  žiadny vplyv…s vynimkou spomínanych ocelovych sky-dweller, ale tam to inak nejde..

Ako to myslis s tym Sky-dweller?

Upraveno uživatelem bluman
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...