Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  t2 napsal:
Tak včera jsem se vrátil z cest po vlasti české a nepřijel jsem s prázdnou. V jednom hodinářství jsem zahlédl a zakoupil DW 5600. Nejde mi to na rozum, tyhle se už "pár" let nedělají. No a když se dělaly tak stály skoro o půlku víc. Takže jde o téměř muzejní kus v NOS stavu a ještě se zárukou.  :thumbsup_anim:

Vidim dobre? Maji zlata tlacitka? A predpokladam, ze i sroubovaci dynko...

Odesláno (upraveno)

Jojo mají zlatá nejen tlačítka ,ale i sponu. A šroubovací dýnko.

edit: omluva za tu druhou rozmazanou fotku.

post-673-1247390546.jpg

post-673-1247390556.jpg

Upraveno uživatelem t2
Odesláno
  t2 napsal:
Jojo mají zlatá nejen tlačítka ,ale i sponu. A šroubovací dýnko.

edit: omluva za tu druhou rozmazanou fotku.

Nebyla to nejaka limitka?

Onehda jsem je mel taky, tak me to zajima.

Odesláno

Ne je to normální vreze DW 5600C-9CV (zlatý display i tačítka) pak byl typ DW5600C-9V (obyč. display a zlatý tlačítka) a model DW 5600C-1V (obyč display a stříbrné tlačítka). Podle mě jedny z nejlepších Géček vůbec. Jsou jako terminátor, pod viditelným obyčejným vzhledem plastových ( v reálu gumových ) hodinek se skrývá ocelový endoskeleton. Mýtycká odolnost, nezranitelnost a hlavně maximální dlouhá odolnost srovnatelná snad jen s T800. Jedny Géčka s modulem 901- moje první mám od roku ´92  a pořád jedou na původní baterku. Výrobce slyboval 7 let....

Odesláno
  t2 napsal:
Ne je to normální vreze DW 5600C-9CV (zlatý display i tačítka) pak byl typ DW5600C-9V (obyč. display a zlatý tlačítka) a model DW 5600C-1V (obyč display a stříbrné tlačítka). Podle mě jedny z nejlepších Géček vůbec. Jsou jako terminátor, pod viditelným obyčejným vzhledem plastových ( v reálu gumových ) hodinek se skrývá ocelový endoskeleton. Mýtycká odolnost, nezranitelnost a hlavně maximální dlouhá odolnost srovnatelná snad jen s T800. Jedny Géčka s modulem 901- moje první mám od roku ´92  a pořád jedou na původní baterku. Výrobce slyboval 7 let....

Taky se staly nejoblibenejsimi hodinkami osadek raketoplanu.

• po 3 týdnech...
Odesláno

Už jsem to psal vedle, tak ještě jednou tady do vlákna posměchu a závisti.

Už asi osm hodin mám na ruce Casio G-Shock GW5600E. Je to pro mě velmi zvláštní a velmi nový pocit, protože digitálky jsem na ruce neměl ani nepamatuji. Tedy pamatuji, naposledy někdy v roce 1987 (po všech možných modelech Knessel, Montana s osmi melodiemi a Casio s kalkulačkou to byl ana-digi model, pamatuji si, že jeden segment ručičky jim nefungoval).

Prvotní bylo překvapení - hodinky jsou menší, než jsem čekal, ale na ruce vypadají přiměřeně. Verze 5600 má kovová tlačítka, což může být horší pro manipulaci. Zatím se mi s nimi manipuluje dobře, možná proto, že nemanipuluji :) Nejhorší je z tohoto pohledu levé horní tlačítko, zcela zapuštěné. Nejprve jsem si myslel, že se používá pouze pro nastavování času, ostatně nápis ADJUST by tomu nasvědčoval, ale bohužel se používá i pro nulování stopek. Nemilé, nebudu stopovat. Ostatně, i když tu jsou stopky, asi nejsou prvořadou funkcí. Kdo touží po náramkových stopkách, nejspíš sáhne např. po Timex Ironman, které mají veliké tlačítko pod displejem.

Nevím, co dál psát o hodinkách, které mají vnější pouzdro vyfouknuté z kusu plastu a vše, co umí je jasným fontem napsáno na krycím sklíčku. Asi nic. Jsou to hodinky na práci, hodinky, které si ráno klidně vezmete do práce na jatka. Pouze na odpolední brandy v klubu se moc nehodí. Leda tak do klubu rváčů.

post-2946-1248968260.jpg

Psáno pro blog

• po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Tak zase něco dalšího  :thumbsup_anim: do sbírky. Typ F18 modul 695 rok přibližně 1988. Jedná se o ty nejlevnější nejzákladnější digi od casia co kdy byly na celém širém světě. Asi to se mi na nich tak moc líbí. Když jsem je uviděl po tom co mi přišly bylo mi jasné, že potřebují nový řemínek. Neřešitelné! Jednak pro jejich stáří a taky pro jejich exotickou konstrukci o které jsem neměl ani šajna. Zadní dýnko není plastové, ale gumové. Zasahuje po vnitřní straně až téměř ke sklíčku a tlačítka na boku jsou jeho nedílnou součástí stejně jako byl kdysi origo řemínek. Ten se už nezachoval, hodinky dorazily s nějakým aftermarketovým který se mi nelíbil. Nový ani aftermarkeťák neměly dost místa. Tak jsem se rozhodl se skalpelem v ruce trochu dýnka na každé straně oříznout. Stáří se podepsalo na kondici gumového dýnka a to se bohužel při demontáži a úpravě trochu poškodilo. Ale na funkci to nemá vliv páč nejsou "wasserdicht". Zato se tam vtěsnal nový řemínek od Casia. Takže celkově spokojenost.

post-673-1250876461.jpg

post-673-1250876474.jpg

post-673-1250876481.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...