quattroRS Odesláno 7. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2020 Ze zelený jsem zelenej z rumu zase koženej....Takže zatím moje poslední akvizice z prosince je doma. Barvu jsem utajil až do teď, aby bylo aspoň nějaké překvápko.Takže se mi dostaly do drápů NOS Casio STR 1000 ještě ve fólii s bovdenem, orig krabičkou a manuálem. Fungují jako nové. Radost veliká.Ty piješ rum??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 7. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2020 Nějak tomu nerozumím. Ten bowden je na co? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 Prvni obrazek v obrazku to vysvetluje -start/stop. Mne se povedlo ozivit tyto DW-1100 kde sem mel stejny problem s modulem jako jendazhor .Na foto prodejce viz. ??? a pak i ve skutecnosti vypadal lcd, ze je KO -jakoby zobrazoval casti segmentu i bez batt.Puvod Indie for parts... Nez dorazily uz jsem se rozhlizel po modulu 548. Pockal sem a ejhle taky si dal rici.Druhe ktere zde casiotron nedavno daval CS-49 modull 29 bud neumim nastavit nebo sou nejak vadne.Casove pasma prehazujou, datum, vteriny prehazuji taky i letni/zimni cas prepinaji, ale jak je nastavit nevim.Pri soucasnem zmacknuti P.horni a L.dolni se vynuluji se zhasnutym lcd... a to se mi nezda. Ty 1100 by mnely vypadat s plastem nejak takto... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 Ze zelený jsem zelenej z rumu zase koženej....Takže zatím moje poslední akvizice z prosince je doma. Barvu jsem utajil až do teď, aby bylo aspoň nějaké překvápko.Takže se mi dostaly do drápů NOS Casio STR 1000 ještě ve fólii s bovdenem, orig krabičkou a manuálem. Fungují jako nové. Radost veliká.Tak tyhle bych snad ani nenosil, jak bych s bál, že je škrábnu. A když bych je nosil, tak jedině s tím bovdenem. A furt bych stopoval... Sloupnout tu fólii z displeje musí být orgastický zážitek. Čirý chronofetišismus. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 Prvni obrazek v obrazku to vysvetluje -start/stop. Mne se povedlo ozivit tyto DW-1100 kde sem mel stejny problem s modulem jako jendazhor .Na foto prodejce viz. ??? a pak i ve skutecnosti vypadal lcd, ze je KO -jakoby zobrazoval casti segmentu i bez batt.Puvod Indie for parts... Nez dorazily uz jsem se rozhlizel po modulu 548. Pockal sem a ejhle taky si dal rici.1100 - kopie.jpgDruhe ktere zde casiotron nedavno daval CS-49 modull 29 bud neumim nastavit nebo sou nejak vadne.Casove pasma prehazujou, datum, vteriny prehazuji taky i letni/zimni cas prepinaji, ale jak je nastavit nevim.Pri soucasnem zmacknuti P.horni a L.dolni se vynuluji se zhasnutym lcd... a to se mi nezda. 1100 29.jpg Ty 1100 by mnely vypadat s plastem nejak takto...1100..pngKdyž jsem DW-1100 oživoval, chovaly se trochu živočišně. Nejprve po vložení baterie nic. Jestli lze provést reset přímo na modulu, už si nepamatuju. Na jednotlivý tlačítka nereagovaly. Až po nějakým kombinovaným stisku tlačítek, se displej začal postupně objevovat. Nějak po jednotlivých segmentech. Působilo to zvláštně, skoro jak nějaká dnešní animace. A pak už běžely v pohodě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin.uj Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 jendazhor: myslím, že na modulu je určitě AC reset. Po vložení nové baterie se musí propojit AC s kontaktem baterie "plus"... Pokud melu nesmysl, nechám se rád opravit... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 Je to tak. "All Clear". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 jj, konkretne zde detail takto ...(nefotil sem, - prodejce mnel i foto odsroubovanych...) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 9. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2020 Jo, jo, máte pravdu. Už si je všechny nepamatuju. Ale předpokládám, že jsem i na DW-1100 reset přímo na modulu zkusil a nezabral. Protože co si pamatuju, je pocit "sakra, kurňa, co jim je?", který jsem tehdy měl. Ale taky je možný, že jsem ty resetovací kontakty přehlídl.Každopádně se po stisku kombinací tlačítek rozeběhly. A musím říct, že jsem z nich celkem nadšenej. Nejenom, že jsou malinký a lehký (což mě vyhovuje) a přitom odolný, ale ještě mají krásně kontrastní displej i po těch 40 letech. Alespoň tedy ty moje. Nevím, kde se časem stala chyba, ale modely i o 20 let mladší mají mnohem tmavší podklad displejů a jsou hůř čitelné. Částečně je to možná způsobeno i EL vrstvou podsvětlení a hluším zapuštěním displejů do těl hodinek u novějších modelů. Ale stejně by mě zajímalo, jestli byly tehdy LCDispleje více typů konstrukce nebo složení. Protože mi nepřijde, že by rozdíly v kontrastu u mnoha různých modelů digošek od stejného výrobce (Casio, Seiko) byly způsobené jen stářím, tedy degradací použitých materiálů a vlivem především UV části spektra denního světla a tepla.Kdyby se ve satrých displejích z tekutých krystalů někdo vyznal, stálo by to za zvláštní vlákno na fóru.U moderních displejů (cca někde od roku 2005) je to něco jiného, tam už je prokazatelně více poměrně konstrukčně odlišných typů displejů. Byť se a běžné digitálky používají zřejmě stále ty klasické LCD. Mám třeba jedny takové skoro noname (zn. Phosphor, už asi zanikli) digošky s pravým e-ink displejem (ne ty, co si tak jen říkají) a je mi líto, že se tyhle displeje v hodinkách tak málo rozšířily. Třeba u Seika je to jen pár hodně drahých okrajových modelů a u Casia asi vůbec nic. Mají nevýhody, ale ta čitelnost je oproti klasickému LCD mnohem lepší.To jsem trochu odbočil, sorry... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 10. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2020 (upraveno) Jee to je pekny, jak se to nasazuje? Sroubuje -asi ne ze? , nacvakne? , rychlospojka?Jak vypada zakonceni? foto?Omlouvám se za zpožděnou reakci. Je to jen nacvakávací. V koncovce jsou čtyři hrbolky a ty drží za rantl na konci toho kovového obalu na červeným tlačítku: Tak tyhle bych snad ani nenosil, jak bych s bál, že je škrábnu. A když bych je nosil, tak jedině s tím bovdenem. A furt bych stopoval... Sloupnout tu fólii z displeje musí být orgastický zážitek. Čirý chronofetišismus.Nosit je nebudu a ani fólii nesundám. Když tam vydržela do teď a nepoškodila plastové sklíčko, tak tam zůstane. Upraveno 10. ledna 2020 uživatelem t2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 11. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2020 Pekne, diky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 11. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2020 Během nařizování displej v jednu chvíli prázdný má být. Zde je návod, mám to i vyzkoušené. Druhe ktere zde casiotron nedavno daval CS-49 modull 29 bud neumim nastavit nebo sou nejak vadne.Casove pasma prehazujou, datum, vteriny prehazuji taky i letni/zimni cas prepinaji, ale jak je nastavit nevim.Pri soucasnem zmacknuti P.horni a L.dolni se vynuluji se zhasnutym lcd... a to se mi nezda.0029.pdf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 11. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2020 Diky, fakt diky moc. Nevim co jsem delal -ja manual nemohl najit.Skvele, nyni spravne nastavena obe pasma: lokalni i svetove. (Optional area / International area)Bez tohoto bych skutecne tentokrat neuspel. Kombinace kterych a jestli drzet -4/-6/ nebo 12sekund.Fakt mne to zvedlo naladu. Sice mam nastaveno o +dve vteriny , ale to uz neresim bo za par dnu...A opravdu nejen na setting zajimave digi .Zkusil sem navod ted znovu hledat , protoze mi bylo divny, ze by se nevyskytoval...A nevim co jsem pred tim delal, kdyz ted sem ho nasel normalne .viz.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 11. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2020 No jo, Casiáče z přelomu 80. a 90. let, nedávno bezcenný a dnes už se prodávají za pořádnej balík. Před 15 lety byly cenný jen CGW-50 a dneska skoro všechny, zvlášť ty s neotřelými funkcemi. Dobrá investice.Kdo by chtěl investovat: https://www.ebay.com/itm/NOS-vintage-Casio-STR-1000-Chronograph-digital-watch-FULL-SET-Japan-Made/274197945693?hash=item3fd7789d5d:g:KzsAAOSwAPpd1VKn Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel1980 Odesláno 15. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2020 Nový přírůstek do sbírky, loňská novinka Casio WS-1100H. Na fotkách se mi docela líbily, tak jsem si řekl, že si udělám radost. V reálu, i když to tak na fotce nevypadá, jsou bohužel na můj vkus hodně malé (vnější průměr lunety je 38 mm, průměr pouzdra 46,3 mm udávaný na stránkách Fastu je asi měřen "od nožičky k nožičce", pouzdro samotné má 40,5 mm). Hodinky mají standardní funkce (čas, datum, stopky, timer, 3x alarm) + dual time, ukazatel přílivu a fáze měsíce. Osvětlení je oranžovou diodou. Pouzdro i sklo plast. Displej je přehledný a dobře čitelný, částečně i díky použitému většímu a neobvyklému fontu číslic. Luneta je pevná a nemá žádnou funkci (kromě okrasné). Jak jsem psal, opticky jsou na ruce hodně malé, přemýšlel jsem, jestli je nemám vrátit, ale nakonec si je nechám do sbírky. Kdyby byl průměr pouzdra a lunety tak o půl centimetru větší, bylo by to pro mě akorát. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 15. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2020 Z fotek bych vubec nerekl, ze ti jsou male, spis naopak,ale mize to byt perspektiva. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel1980 Odesláno 15. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2020 ggrand: opravdu to dělají ty fotky. Jsou fakt dost malé. U hranatých hodinek, třeba u F-91W, mi to ani tak nevadí, ale když kulatých, navíc ještě s výraznou lunetou, kupodivu ano. No, zkusím je chvíli ponosit a třeba jim přijdu na chuť. Pro ilustraci přidávám srovnání s Mudmany, které mi na mé ruce subjektivně připadají velikostně akorát. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quattroRS Odesláno 16. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2020 ggrand: opravdu to dělají ty fotky. Jsou fakt dost malé. U hranatých hodinek, třeba u F-91W, mi to ani tak nevadí, ale když kulatých, navíc ještě s výraznou lunetou, kupodivu ano. No, zkusím je chvíli ponosit a třeba jim přijdu na chuť. Pro ilustraci přidávám srovnání s Mudmany, které mi na mé ruce subjektivně připadají velikostně akorát. DSCN4309.JPGSú také malé, ako model G-Shock AWG-M100-1A??? Tie boli dosť maličké aj na moju ruku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel1980 Odesláno 16. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2020 quattroRS: podle rozměrů to bude podobný. Dneska jsem je nosil, ale nějak jim nemůžu přijít na chuť. Pro mě musí být hodinky s lunetou větší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quattroRS Odesláno 17. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2020 quattroRS: podle rozměrů to bude podobný. Dneska jsem je nosil, ale nějak jim nemůžu přijít na chuť. Pro mě musí být hodinky s lunetou větší.Tiež ma to napadlo, že to musí byť rozmerov podobné, lebo tie AWG-M100-1A sú vo všeobecnosti dosť maličké hodinky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se