t2 Odesláno 31. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2020 STR 2000, tak jsou doma. Funkčně jsou stejný jako jako STR 1000. Našlapaný stopky, paměť stopek a budík. Toť vše. Ale oproti 1000 jsou 2000 pořádné, kovové, se screwbackem, se sklíčkem ze skla a s vyšší vodotěsností. Patří do skupiny kterou jsem si pro sebe pojmenoval King Casio. Ale zase jsou nošené oproti zeleným které jsou NOS. No aspoň se nebudu bát je nosit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 1. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2020 Ty jsou v tak pěkném stavu, že vypadají skoro nenošeně. Každopádně krásná stylizace do přístrojové desky nějakého letadla nebo snad ponorky. A moc je nevídám.Jestli se nepletu, tak jim říkali "Speed trainer". Takže namáklý stopky byly zřejmě to hlavní.V celonerez provedení se šroubovacím dýnkem parádní kus. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 3. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2020 Tak mír už je s touto krajinou! Z Deutschlandu dorazily Swatch .beat Big alu: Neskutečně špatně se fotí. Jsou jako digitální Corum Bubble : Nemají pásek, ale vzhledem k tomu, že jsou NOS tak je nosit nehodlám. Takže nevím, jestli bych pásek měl kupovat. Patří tam černá guma a ta by mi časem jen zpuchřela. Vzhledem k tloušťce jsou až nečekaně lehké, inu hliník. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quattroRS Odesláno 3. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2020 Tak mír už je s touto krajinou! Z Deutschlandu dorazily Swatch .beat Big alu: xxIMG_20200203_134359.jpg Neskutečně špatně se fotí. Jsou jako digitální Corum Bubble : xxIMG_20200203_135010_1.jpg Nemají pásek, ale vzhledem k tomu, že jsou NOS tak je nosit nehodlám. Takže nevím, jestli bych pásek měl kupovat. Patří tam černá guma a ta by mi časem jen zpuchřela. xxIMG_20200203_135236_1.jpg Vzhledem k tloušťce jsou až nečekaně lehké, inu hliník.Zrejme sa inšpirovali v Ingolstadte Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 7. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. února 2020 Dorazil mi nový přírůstek zřejmě někdy z pozdních devadesátek. Přesný modelový rok se mi nepodařilo zjistit. (Kdyby někdo přesně věděl, budu rád za info.)Jedná se o model Alba ZIC s ana-digi modulem Seiko NX04, který se vyskytoval ještě v několika modelech jiných značek. Koncernových z rodiny Seiko Epson ? Pulsar, Alba Epsilon, Accurist, Pulsar a také třeba mě neznámé značky Renato.Mám dojem, že jsem ho tu na fóru už viděl. Strojek má nezávislou analogovou a digitální část, které odděleně pohání dvě baterie (SR626SW pro analog a LR41W pro digitál) . Zobrazení má několik modů. Základní zobrazení, kde si ještě lze vypnout spodní nebo i vrchní řádek. A pak především mód světových časů, kde se vykreslí mapa světa (postupně po časových pásmech vždy ve směru od aktuálně zvoleného, efektní skoro animace?) a bliká zvolené pásmo. Jednoduše se zde lze bočními tlačítky posouvat mezi pásmy. Další funkce jsou klasické: budík, stopky, zobrazení data nebo domácího času v digitální podobě.Taková zajímavost: přestože strojek nemá uváděný klasický timer, tuto funkci vlastně zastupuje ještě jeden zvláštní budík nazývaný ?Single time alarm?. Pravé horní tlačítko zobrazí aktuální čas a jednoduše lze pravými bočními tlačítky přidávat nebo ubírat minuty od tohoto aktuálního času. Bez nějakého potvrzování prostě zazní budík v nastaveném čase. A to pouze jednou, další dny už ne. Osobně mi tahle funkce přijde, pro nastavování kratších časů timeru, jako super jednoduché řešení. Nastavení je mnohem rychlejší, než třeba na běžných modelech Casio, kde se nejprve musí timer vybrat z menu, dlouhým podržením tlačítka aktivovat jeho nastavení, pak po jednotlivých číslech nastavovat a potvrdit. Ostatně tuhle funkci mají i některé pouze ručičkové quartz modely Seiko.Displej je podsvětlený a svítí inverzně (svítí znaky). Tělo i tah jsou kompletně nerez ocel v kombinaci kartáčovaných a lesklých povrchů. Průměr těla bez tlačítek je 39 mm.Voděodolnost 100 m (10 ATM). Tah je plecháč s překlápěcí sponou s boční pojistkou, ale má zajímavě zapouzdřené články a netradičně dlouhé první články u těla. Luneta není otočná. Sklíčko se jeví jako minerální.Konstrukce tahu i nepohyblivá luneta potvrzují, že značka Alba byla Seikem používána pro střední cenovou hladinu. Celkově mají hodinky takový techno vzhled poplatný devadesátým rokům.Tenhle konkrétní kousek je ve velmi pěkném stavu a i strojek vypadá netknutě. Osobně bych měl ručky buď černé nebo bílé, pro lepší kontrast s displejem v pozadí, ale pak to celkově nebylo všechno tak pěkně sladěné.Ovšem celkově tyhle Alby příjemně překvapily. Foceno narychlo mobilem, ale pro představu to asi stačí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quattroRS Odesláno 7. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. února 2020 Dorazil mi nový přírůstek zřejmě někdy z pozdních devadesátek. Přesný modelový rok se mi nepodařilo zjistit. (Kdyby někdo přesně věděl, budu rád za info.)Jedná se o model Alba ZIC s ana-digi modulem Seiko NX04, který se vyskytoval ještě v několika modelech jiných značek. Koncernových z rodiny Seiko Epson ? Pulsar, Alba Epsilon, Accurist, Pulsar a také třeba mě neznámé značky Renato.Mám dojem, že jsem ho tu na fóru už viděl. Strojek má nezávislou analogovou a digitální část, které odděleně pohání dvě baterie (SR626SW pro analog a LR41W pro digitál) . Zobrazení má několik modů. Základní zobrazení, kde si ještě lze vypnout spodní nebo i vrchní řádek. A pak především mód světových časů, kde se vykreslí mapa světa (postupně po časových pásmech vždy ve směru od aktuálně zvoleného, efektní skoro animace?) a bliká zvolené pásmo. Jednoduše se zde lze bočními tlačítky posouvat mezi pásmy. Další funkce jsou klasické: budík, stopky, zobrazení data nebo domácího času v digitální podobě.Taková zajímavost: přestože strojek nemá uváděný klasický timer, tuto funkci vlastně zastupuje ještě jeden zvláštní budík nazývaný ?Single time alarm?. Pravé horní tlačítko zobrazí aktuální čas a jednoduše lze pravými bočními tlačítky přidávat nebo ubírat minuty od tohoto aktuálního času. Bez nějakého potvrzování prostě zazní budík v nastaveném čase. A to pouze jednou, další dny už ne. Osobně mi tahle funkce přijde, pro nastavování kratších časů timeru, jako super jednoduché řešení. Nastavení je mnohem rychlejší, než třeba na běžných modelech Casio, kde se nejprve musí timer vybrat z menu, dlouhým podržením tlačítka aktivovat jeho nastavení, pak po jednotlivých číslech nastavovat a potvrdit. Ostatně tuhle funkci mají i některé pouze ručičkové quartz modely Seiko.Displej je podsvětlený a svítí inverzně (svítí znaky). Tělo i tah jsou kompletně nerez ocel v kombinaci kartáčovaných a lesklých povrchů. Průměr těla bez tlačítek je 39 mm.Voděodolnost 100 m (10 ATM). Tah je plecháč s překlápěcí sponou s boční pojistkou, ale má zajímavě zapouzdřené články a netradičně dlouhé první články u těla. Luneta není otočná. Sklíčko se jeví jako minerální.Konstrukce tahu i nepohyblivá luneta potvrzují, že značka Alba byla Seikem používána pro střední cenovou hladinu. Celkově mají hodinky takový techno vzhled poplatný devadesátým rokům.Tenhle konkrétní kousek je ve velmi pěkném stavu a i strojek vypadá netknutě. Osobně bych měl ručky buď černé nebo bílé, pro lepší kontrast s displejem v pozadí, ale pak to celkově nebylo všechno tak pěkně sladěné.Ovšem celkově tyhle Alby příjemně překvapily. Foceno narychlo mobilem, ale pro představu to asi stačí.Priateľu, ďakujem za spomienku, tieto hodinky som mal, kedysi dávno Bohužiaľ, dnes už neexistujú, pri potýčke som ich rozbil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 8. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2020 jendazhor: -velmi zajimave, a fajn skoro vycerpavajici info. -vubec je neznam. Ja pridam jedny multialarm WL-100 modul 617 -ten mam jeste ve verzi WL-50(kovove 5BAR) -info je malo.Nevi nekdo jestli je ten 617 v kovu jeste v necem krom tech WL-50 ??? A co jsem videl je este v WL-10(wr50) - ...617 jsou dost podobne modulu 242...eBay Bulharsko a bez reminku, tak sem jim poridil tento "original"? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 26. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2020 Tak mi dnes na stole přistál jeden zajímavý kousek, který se zařadí po bok ostatních ze stejné produktové řady.Ne že by to byla zase nějaká úplná rarita, ale moc se neobjevují. Jen je musím dát trochu do pucu.Chce si někdo tipovat? Není to těžké, tyhle tvary jsem snad ani jinde neviděl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quattroRS Odesláno 27. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2020 Tak mi dnes na stole přistál jeden zajímavý kousek, který se zařadí po bok ostatních ze stejné produktové řady.Ne že by to byla zase nějaká úplná rarita, ale moc se neobjevují. Jen je musím dát trochu do pucu.Chce si někdo tipovat? Není to těžké, tyhle tvary jsem snad ani jinde neviděl.Toto mi pripomína jeden model z rady ProTrek, tuším typ PRW-60, ale to si už presne nepamätám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hantronix Odesláno 27. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2020 (upraveno) Tak vám dám taky jednu hádanku. Zatím ještě leží v USA, ale už brzy si je nechám zaslat.Pozná někdo, co to je?Nápověda: Nejsou (pro mě netypicky) s kalkulačkou. Upraveno 27. února 2020 uživatelem Hantronix Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 27. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2020 Tak mi dnes na stole přistál jeden zajímavý kousek, který se zařadí po bok ostatních ze stejné produktové řady.Ne že by to byla zase nějaká úplná rarita, ale moc se neobjevují. Jen je musím dát trochu do pucu.Chce si někdo tipovat? Není to těžké, tyhle tvary jsem snad ani jinde neviděl. Toto mi pripomína jeden model z rady ProTrek, tuším typ PRW-60, ale to si už presne nepamätám Protrek PRT (PRW) 60 má taky takovou podobnou konstrukci nad displejem (jedny tu mám v reálu). Ale na fotce to nejsou ony. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quattroRS Odesláno 27. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2020 Protrek PRT (PRW) 60 má taky takovou podobnou konstrukci nad displejem (jedny tu mám v reálu). Ale na fotce to nejsou ony.Tak ten ďalší si už vôbec nepamätám, sorry Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 27. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2020 A to je Casio? Tak mi dnes na stole přistál jeden zajímavý kousek, který se zařadí po bok ostatních ze stejné produktové řady.Ne že by to byla zase nějaká úplná rarita, ale moc se neobjevují. Jen je musím dát trochu do pucu.Chce si někdo tipovat? Není to těžké, tyhle tvary jsem snad ani jinde neviděl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 27. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2020 Jasná věc, Casio jako poleno V jedné ze svých nejlepších podob, bych řekl... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 28. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2020 No tak to ani ťuk. Nejen, že nevim z hlavy, ale ani když hledám. To SH, bude od FISH, takže kromě fází měsíce mají i Fishing gear, ale to mají společně skoro všechny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 28. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2020 Ne, ne. To "SH" je konec slova "FLASH".Poslední příležitost, za chvíli tě přestanu trápit...Nápověda: Občanku už by měly, ale jen pár let. V Americe už by si mohli dát pivo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 28. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2020 Konec protahování. Mám tu Casio MR-G 1000T-8 Tactician. Oficiálně model z roku 1998 s kalibrem 1901 (ten už byl jen v barevně modifikovém modelu MR-G 1001). Podle sériového čísla byl můj model vyroben již v roce 1997. Hodinky jsou kompletně titanové. Jak asymetrické pouzdro, tak celý tah včetně překlápěcí spony. Ale třeba i tlačítko na čelní straně je z titanu. Vypouklé sklo je minerál, dýnko šroubovací.Asymetrické tělo a kovový tah navazují na řadu Frogman. Nevzpomínám si, jestli má asymetrický tah v titanu ještě nějaký jiný model, žádný mě nenapadá.Podsvětlení je elektroluminiscenční v krásné modrozelené, kterou jsem zatím viděl jen v modelech řady MR-G.Pípání je dost slabé, což je asi následek masivního kovového pouzdra.Vyráběl se i model MR-G 1000-7, který byl o 10000 Jenů levnější, ale místo titanu byl kompletně z nerezové oceli. A tudíž výrazně těžší. Původní cena byla 60 000 Jenů. V dnešní době údajně ekvivalent asi 770 $. Na tehdejší dobu hodně, ale nevybočovalo to z cen dražších hodinek v řadě MR-G.Dnešní markeťáci by asi řekli: ?V horní části cenového spektra v dané prémiové produktové skupině?. Jsou to masivní celokovové diginy, které díky výhradnímu použití titanu, nemají nějak šílenou hmotnost (103 g). A taky nejsou nijak obří. Nejšírší průměr těla v oblasti výčnělků je 44 mm. Celkově trochu vybočují z klasických řad Casia, i když devadesátá léta byla divoká, takže se v nich občas najdou úlety. Hodinky byly propagované jako nástroj pro jachtaře. Což je vzhledem k poměrně tichému pípání dost diskutabilní.Mají poněkud zmatené ovládání ve srovnání s klasickou Casio produkcí.K běžným funkcím přidávají fáze měsíce + astronomické údaje a úroveň přílivu (po zdání koordinátů polohy nositele) a dva tipy timerů.Jeden timer je klasický (max 60 min s automatickým opakováním) a druhý jachtařský s předvolenou hodnotou 15 nebo 10 minut. Zapínají se speciálně dlouhým podržením spodního levého tlačítka.Po spuštění jachtařského timeru začne velká diskotéka. Po určitých časových úsecích se ozývá různé pípání (minuty, půlminuty) a do toho různě bliká displej. Předpokládám, že jsou to časy důležité pro jachtařské závody. Grafické zobrazení fází měsíce má jen 3 stavy.Zobrazení přílivu se zajímavě animuje a ukazuje tak nejen stav přílivu, ale i tendenci jeho stoupání nebo klesání. Hodinky zobrazují v režimu Tidegraph také daší astro údaje:- Čas východu a západu Slunce.- Stáří Měsíce (Moon age)- Čas východu a západu Měsíce a čas kdy je Měsíc v nadhlavníku.Popis aktuálně zobrazeného času je ve vrchní oválné bublině. Delší texty se střídají.Tohle jsem musel vyčíst v jedné recenzi na webu, jinak bych na to asi nepřišel. Zajímavost možná je, že čelní tlačítko v běžných režimech funguje pro zapnutí podsvětlení (lze i automatichy náklonem, ale jen na 3 hodiny), ale v režimech timeru začne fungovat jako start, stop a reset yacht timeru. Zatímco zapínání osvětlení se přesune na pravé vrchní tlačítko.Netradiční je i použití 6 šroubů připevnění lunety namísto klasičtějších 4 v jiných modelech. Hodinky primárně prodávali v Asii a Americe, ale zřejmě se v malých množstvích dostali i do Evropy. Někde jsem našel německou katalogovou cenu 849 DM. Později už za 600 DM. V Německu prý byl tento model známý pod názvem ?Ocean Liner?. O malém množství vyrobených kusů svědčí i to, že se mi nepodařilo najít návod na tenhle kalibr v jiném jazyce než němčině? A to mi přijde, že tam ani nemají popsané všechny funkce a jejich ovládání). Celkově je to zajímavý a poměrně málo rozšířený model. Precizní konstrukce pouzdra i tahu a až filigránské detaily z něj dělají šperk, který se sice neblýská a nezáří barvami, ale působi jako kvalitně a promyšleně vyrobený sejf. Našlapaná funkcionalita se v jiných modelech řady MR-G té doby najít nedá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin.uj Odesláno 28. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2020 Gratuluji k nové akvizici. Tyto hodinky neznám a vidím je poprvé, takže pro mě překvapení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 28. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2020 Ahaa, tak ty se potkávají opravdu málokdy. Ty mě absolutně nenapadly. To je super kus do sbírky. Z téhle řady mám jen DW-8900 a MRG-100, což je vlastně to samé, akorát se starším označením. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 28. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2020 Z téhle řady se mi nejvíc líbí MRG-1100, ale byly drahé kdysi a jsou drahé pořád a objevují se snad ještě míň, než ty MRG-1000. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se