Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 4,7tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

• po 2 týdnech...
  • po 3 týdnech...
Odesláno

Vlastně by mě zajímalo, co chtěl Pioneer říct tím názvem "Sound create...". Vyluzují nějaké extra zvuky? Nebo se tím délka zvuku měla měřit? A proč právě pod značkou Pioneer – výrobce audio a video techniky.

A je to docela zvláštní kombinace stopky + hodiny + kalkulačka + timer.
Na webu o nich nic moc není a zřejmě to byl spíš jen japonský model.

Odesláno

Tak to taky nevím. Create znamená něco tvořit, ale žádný zvuky to netvoří (nebo jsem na to nepřišel). Nebyl k tomu žádný návod. Taky jsem se trochu divil, proč Pioneer. Těžko říct. Ale jsou z Buyee, takže vážně asi jen pro japonský trh. Pokud by jsi chtěl něco hledat, tak je to model W901-4010. Ale ani tak toho asi nikde moc nebude.
Mají 10 času stopek a 10 timerů. Díky číslům se nastavují velmi jednoduše. Např. stisknete 5, 0, 0, start a už se odpočítává 5 minut. Kalkulačka umí sčítat a odečítat časy. Např. zadáním 1:55+1:35= to vypíše 3:30.
Ale jak jsem psal, já jsem na ty kalkulajdy, tak to byl jediný důvod, proč jsem je koupil. 😎

Odesláno

Díky za info. Ta kalkulačka na časy a jednoduché zadávání časů z nich dělají docela zajímavý a pro nějakého časoměřiče asi použitelný nástroj.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Tak po letech..... konečně v chodu. Kdysi jsem koupil W760, ale po vložení batt nešly. Pohledově byl modul čistý a nebylo na něm nic špatného vidět. Tak jsem batt zase vyjmul a zavřel je a dal mezi ostatní. Dnes už stejně většina mé sbírky stejně nemá batt. Ale teď se mi povedlo sehnat funkční vrak W700. Přehodil jsem moduly a jedou.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Modul 548 má stopky na první pozici v menu, což je nejlepší, když chcete něco změřit teď hned. Nechápu, že se z toho nestala tradice a Casio je vždy zašantročí až někam na konec řady. Navíc mají stopky super vychytávku, že každých deset minut běhu upozorní pípnutím na uplynulý úsek. Tuto fíčuru umí i Casio kalkulačky s 8 digit display (modul 437). Dále umí modul 548 signalizovat při zapnutém signálu nejen celé hodiny ale i půlhodiny. Taky věc kterou u Casia opustili. Světlo je klasická žárovička, jak se na archeologický nález sluší a patří. Stejně jako pouzdro z kovu se screwbackem a sklo je sklo. Zkrátka z doby kdy byl digi svět ještě v pořádku.

Tím jsem zkompletoval svoje duo podobných Casií W 760 a W 781.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Like 2
Odesláno

Pěkná klasika. Tehdy ještě byly i odolné modely poměrně příjemně malé.
Vždycky když nějaké takové vezmu do ruky, tak si říkám, co přimělo výrobce v následujících desetiletích všechny jakože odolnější modely tak moc zvětšit. Jestli stlousli zákazníci i jejich ruce, nebo si tím kompenzovali nějakou nedostatečnost, nebo to byl prostě trend obecné změny. Protože o čitelnosti displejů a jejich velikosti to moc nebylo.

Odesláno
V 22. 2. 2026 v 20:08, t2 napsal:

Tím jsem zkompletoval svoje duo podobných Casií W 760 a W 781.

Úplné dvojče k W-760 je W-650. 

• po měsíci...
Odesláno

Taky přidám jeden nové pořízeny kousek...Casio ABX-630. Kalendář mají jen do roku 2020, tak tam mám nastavený jiný rok, který koresponduje s datumem a dnem v týdnu. :)

• Like 2

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...