siwi Odesláno 29. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2014 Tak opět nová akvizice Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
metallek Odesláno 29. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2014 Tak jsem si udělal radost a pořídil jsem Casia GX-56 :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 29. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2014 hezký, škoda jen, že ta druhá verze s neinverzním displejem, se hrozně špatně shání, vč. ebay... Ať ti hezky slouží! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 2. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2014 Tak jsem si pořídil na Aukru za výhodnou cenu z nostalgie legendární digitální hodinky z 80. let, nesoucí slovutnou Hongkongskou značku "Montana". Pamětníci na tomto fóru, a možná nejen oni, si zcela jistě vzpomenou. Dnes dorazily poštou ranní a byly okamžitě seřízeny dle referenčního, rádiem řízeného vícepásmového budíku Citizen, pro naší část Evropy v pásmu DCF 77, představovaného minule. Jsem zvědav na jejich přesnost, z osmdesátých let si to již přesně nepamatuji, jak na tom byly /již jsem jedny vlastnil, skončily nevím kde.../. Doufám, že to snad bude v řádu několika málo sekund za měsíc do plusu. Kousek je opravdu v souladu s popisem v inzerátu v NOS stavu, po čerstvé výměně baterie, dioda svítí, všech 16 melodií hraje, stopky stopují, budíček budí. S čím se ovšem vyskytl problém (pro mou 23 cm ruku více méně očekávaně), byla délka sériově dodávaného kovového tahu, který bohužel nestačil ani po vytažení jeho jezdce na samý kraj. Vyřešil jsem to celkem vkusným, after-marketovým gumovým řemínkem pro naměřenou rozteč 18 mm, který mám doma a byl použit mj. i při výměně na etalon této třídy jednoduchých alarm-chrono digitálek, Casio F-91W. Při nastavování se mi nepodařilo nalézt/aktivovat funkci pípání v celou hodinu a ani v několika videích na YouTube o ní nebyla zmínka. Nevíte někdo, zda jsou touto funkcí hodinky vybaveny či nikoliv? Návod k těmto hodinkách se mi také nepodařilo vygooglovat. Má druhá otázka směřuje k výdrži a použitému typu baterie. Máte někdo prosím nějakou upřesňující informaci či zkušenost? Budu rád za fundované postřehy, spojené s užíváním tohoto konkrétního typu hodinek. Jediné, co vím, je to, že na tom nejsou dobře s odolností proti potu, vodotěsné nejsou vůbec a že je občas nutno mezi modul a jeho víčko vložit třeba kus papíru, aby se to neviklalo. U mého kusu to již asi bylo provedeno, neviklá se nic. Na závěr, naměřené hodnoty posuvným digitálním měřidlem japonské provenience MITUTOYO: Lug-to-lug: 39,8 mmŠířka bez tlačítek: 33,9 mmVýška: 8,3 mm Dnešní foto: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CEGY Odesláno 2. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2014 (upraveno) Tvl, to je retro. Měl jsem něco podobného, ale s nápisem Kesel. Bacha na čudlíky, vypadávali. A taky ten nápis Montana byl chabě nalepenej. No, já pořídil nový, ale aspoň trochu retro jsou. edit foto Upraveno 2. května 2014 uživatelem CEGY Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arkham Odesláno 2. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2014 (upraveno) Montany hodinový signál mají,dle fota by měl být dokonce aktivní(zvonek na displeji).Výdrž baterky dle blbnutí se světlem/hraním rok až dva,při rozumném režimu dva roky stopro.Mezi modulem a víčkem by měla být folie s výřezem na pružinku,její funkce je ochrana proti prachu a vlhku.Obojího se tam díky víčku dostává hafo.Dopručuju hodinky sundat před aktivitou kdy se dá čekat že se budeš potit.Taky bacha na nošení pod svetrem,když se při svlíkání zahákl čudl do oka vylítl ven,čudlíky byly vůbec průšvih.Přesnost se paradoxně zhoršovala ve smyslu čím novější tím hůř,poslední kusy šly doslova podle plotu.Jinak byla přesnost srovnatelná třeba s Casiem,pár vteřin za měsíc.Měl jsem podobné zn.Savion a dělaly +4,Montany do +15. Upraveno 2. května 2014 uživatelem Arkham Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 2. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2014 Měl jsem Kessel a tam byl hodinovej signál zapnutej když v režimu času blikala dvojtečka mezi hodinami a minutami. A batt vydržela tak rok až rok a půl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
led.zep Odesláno 2. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2014 (upraveno) Hele, Monatny mám taky, už dávno nepoužívané, teď jsem si na ně vzpomněl a vyhrabal je z šuplíku - možná by po letech zase jednou zasloužily baterku Koukám, že jsou podobné (omlouvám se za nekvalitní foto, blejsk jsem to narychlo), tyto mají jen jinou indikaci dne v týdnu.Jen se chci zeptat - Montana byla nějaká "značka"? Mám pocit, že ty své jsem koupil u Vietnamce Jo, a to s tou vlhkostí můžu potvrdit - stačilo se trochu zpotit a už nešly Upraveno 2. května 2014 uživatelem led.zep Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 2. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2014 Montany hodinový signál mají,dle fota by měl být dokonce aktivní(zvonek na displeji).Výdrž baterky dle blbnutí se světlem/hraním rok až dva,při rozumném režimu dva roky stopro. Měl jsem Kessel a tam byl hodinovej signál zapnutej když v režimu času blikala dvojtečka mezi hodinami a minutami. A batt vydržela tak rok až rok a půl.Kluci, díky moc za doplňující info. Zvonek na displeji je aktivovaný budík. Dvojtečka mezi hodinami a minutami u tohoto typu nebliká, a to ani při nastavování. Navíc se mi zdá, že na displeji už není moc místa pro logo pípání v celou hodinu, muselo by to být jedině pod tím zvonkem, protože vedle zvonku až k levému okraji displeje jsou anglické dvojmístné zkratky dnů. Montany, pravděpodobně na rozdíl od Kesselek nejsou touto funkcí k mé nelibosti vybaveny... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 2. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2014 Jen se chci zeptat - Montana byla nějaká "značka"? Mám pocit, že ty své jsem koupil u Vietnamce no, bývala to taková značka, jako Levis, Kessel, MBO a pod. Nevím zcela přesně, ale ani bych se nedivil, kdyby byly všechny z jedné až dvou továren v Shenzenu nebo Hong Kongu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arkham Odesláno 2. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2014 K tomu hodinovému signálu-zkus jestli nenaskočí v levém horním rohu symbol podobný tomu na pouzdru nad nápisem LIGHT. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 2. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2014 K tomu hodinovému signálu-zkus jestli nenaskočí v levém horním rohu symbol podobný tomu na pouzdru nad nápisem LIGHT.ten jsem právě očekával, zatím se mi ho za boha nepodařilo spustit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arkham Odesláno 2. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2014 Podrž levý dolní a zkus při tom oba pravé,když nic drž pravý dolní a zmáčkni horní pravý.Funkčnost budíku jsi zkoušel? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 2. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2014 Podrž levý dolní a zkus při tom oba pravé,když nic drž pravý dolní a zmáčkni horní pravý.Funkčnost budíku jsi zkoušel?Budík funguje, lze nahodit i odstranit z displeje zvoneček, což je jeho signalizace. Všech avizovaných 16 melodií také hraje. Právě kombinací dvou pravých čudlíků se aktivuje ten budík a nic jiného už v žádném režimu nelze aktivovat, pouze nulovat stopky, nastavit 12/24 hod režim, nulovat čas... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 2. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2014 To je nostalgie, já mám Kesselky, budu je muset zase vyhrabat z krabice :-) ...při stisku obou pravých tlačítek, jako když chceš spustit novou melodii, by se měl na displaji střídat symbol budíku a hodinového signálu, ale může to být podle typu i trochu jinak. S tou náchylností na vlhkost je to pravda, ale vymyslel jsem zlepšovák, který tuhle náchylnost dokáže skoro vyřešit. Jednoduše jsem podlepil zevnitř víčko lepicí páskou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arkham Odesláno 2. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2014 A jak jsi pořešil hraní?Vždyť je tam"reprák",ta destička s bílým středem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 2. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2014 To je nostalgie, já mám Kesselky, budu je muset zase vyhrabat z krabice :-) ...při stisku obou pravých tlačítek, jako když chceš spustit novou melodii, by se měl na displaji střídat symbol budíku a hodinového signálu, ale může to být podle typu i trochu jinak. S tou náchylností na vlhkost je to pravda, ale vymyslel jsem zlepšovák, který tuhle náchylnost dokáže skoro vyřešit. Jednoduše jsem podlepil zevnitř víčko lepicí páskou.no a to je právě ono, nestřídá, lze procházet souborem melodií nebo aktivovat budík. Asi to fakt nemají. Dnes už jsem si s nimi nahrál dost, v rámci jejich zachování a neprohození oknem do krup to už asi nechám na jindy... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 2. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2014 V místě pružinky jsem musel udělat malý výřez v té pásce, přesně na tu pružinku, aby měla kontakt. Je to docela umění se pak tou pružinkou přesně trefit na ten výřez v pásce, ale stojí to za to :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 2. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2014 Jen se chci zeptat - Montana byla nějaká "značka"? Mám pocit, že ty své jsem koupil u Vietnamce no, bývala to taková značka, jako Levis, Kessel, MBO a pod. Nevím zcela přesně, ale ani bych se nedivil, kdyby byly všechny z jedné až dvou továren v Shenzenu nebo Hong Kongu... MBO byla, pokud vím, západoněmecká značka. Kde se hodinky fakticky vyráběly, nevím, ale byly určitě o level výš než Montana či Kesel. Stran té baterky, je to ten nejběžnější rozměr. Teď jsem mimo, ale v neděli se podívám. Odesláno z mého HTC One mini pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 2. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2014 MBO byla, pokud vím, západoněmecká značka. Kde se hodinky fakticky vyráběly, nevím, ale byly určitě o level výš než Montana či Kesel.Stran té baterky, je to ten nejběžnější rozměr. Teď jsem mimo, ale v neděli se podívám. Odesláno z mého HTC One mini pomocí Tapatalkok, díkes, bojím se ty moje rozebírat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se