t2 Odesláno 28. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2014 V 28. 11. 2014 v 20:23, lub napsal: no pěkný člověče.něco podobného dělá/dělalo casio pod značkou i-range, ne? kdysi jsem se o tom tady někde zmínil - tehdy jsem je sháněl páč se mi moc líběj. takovej vyšší level digi casio. aspoň mi to tak připadá.pouzdro je skutečně ocel?Jojo je to ocel. iRange je vpodstatě to samý. Škoda jen že to nemá safír. Dneska už některý modely od Casia mají. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 29. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2014 už jsem našel - tenhle model se mi líbí. o nich bych snad i uvažoval, když jsou z celokovu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 1. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2014 V současnosti a nedávné minulosti jsou u Casio čistokrevné digitálky celé v oceli poměrně vzácnost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel1980 Odesláno 4. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2014 Moje nové akvizice z Aukra, Casio Marine Gear MRT-200 a Casio DBC-630. Oboje hodně jetý, ale moji minisbírku obohatí, a za tu cenu... U MRT-200 nefunguje zvuk, a tedy ani alarm, ale překousnu to, nepoužívám jej. Výškoměr, hloubkoměr i barometr fungují. S těmi DBC-630 si nevím rady a zároveň tedy prosím o radu zkušenější - přišly s vybitou baterií, po výměně za novou a AC resetu naběhla obrazovka, je na fotce, počítá od 12:00 1.1., ale hodinky nereagují na žádná tlačítka, pouze při stisknutí všech tří bočních se rozsvítí všechny znaky na dipleji, po stisknutí nějakého dalšího se pak vrátí do předchozího stavu. Manuál jsem na netu našel, ale ten to nevysvětluje. Opětovná výměna baterie ani AC reset nepomáhá, vždy naskočí uvedená obrazovka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 4. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2014 Pokud je na displaji open, tak tlačítka nereagují - podle mě je to v lepším případě způsobeno špatným nebo žádným kontaktem mezi modulem a zadním víčkem, takže hodinky si neustále myslí, že je sundané zadní víčko. Chce to víčko sundat a zkontrolovat, zda nechybí nějaká pružinka nebo zda se dotýkají všechny kontakty, které mají. Mezi modulem a víčkem by měl být bílý plastový rámeček - koukni se, jestli není daný nějak špatně či obráceně. V horším případě je to nějaká chyba modulu, kterou bude velice problematické či nemožné odstranit. Ale na 95 procent je to ten první případ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standis Odesláno 4. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2014 přesně tak, OPEN signalizuje to, že je otevřené(sundané) zadní víčko, tedy u mejch to tak funguje, jakmile sundám zadní víčko a nechám otevřen spodek hodinek bez víčka, píše mi to OPEN, podívej se na ty pružinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 5. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2014 Přesně tak. Některé typy Casio mají kontakt (propojení dvou pružinek) přímo na víčko (třeba PRG-80, PRW-1100 atd.), ale starší typy to mají přes ten přítlačný plastový rámeček modulu, ve kterém je zalitý takový jakoby "zlatý" kovový rámeček, který tyto pružinky propojí. Když pružinky nejsou propojené, vykazuje modul, jakoby bylo stále otevřené víčko a hodinky nejdou ovládat. V 4. 12. 2014 v 20:22, Chilliluk napsal: Pokud je na displaji open, tak tlačítka nereagují - podle mě je to v lepším případě způsobeno špatným nebo žádným kontaktem mezi modulem a zadním víčkem, takže hodinky si neustále myslí, že je sundané zadní víčko. Chce to víčko sundat a zkontrolovat, zda nechybí nějaká pružinka nebo zda se dotýkají všechny kontakty, které mají. Mezi modulem a víčkem by měl být bílý plastový rámeček - koukni se, jestli není daný nějak špatně či obráceně. V horším případě je to nějaká chyba modulu, kterou bude velice problematické či nemožné odstranit. Ale na 95 procent je to ten první případ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel1980 Odesláno 5. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2014 Díky kluci, máte pravdu. Zlatý fórum :-) Vůbec jsem netušil, že hodinky dokážou rozpoznat otevřený kryt, myslel jsem si, že to "OPEN" je něco s pamětí hodinek... Je tam ten plastový kryt, ale nic v něm zalité není, skrz něj probíhají dvě pružinky, které pak stlačí vlastní zadní víko. Když jsem měnil baterku, všiml jsem si, že jedna byla vypadlá a zapadená u baterie. Tak jsem ji vrátil na místo, ale na displeji bylo stále "open". Zkoušel jsem pružinky propojit, ale nic. Poté jsem zkusil přitlačit ten plastový kryt a ejhle, "open" se změnilo na "check". Bohužel mi ale při těch pokusech jedna z pružinek vypadla a zatím ji neúspěšně hledám :-( Nicméně, když jsem pak s tím vnitřním plastovým krytem dál hýbal, najednou se hodinky přepnuly do normálního módu, i bez zadního víka a s jednou chybějící pružinkou. Když jsem kryt uvolnil, spadlo to zase na "check". Několikrát se mi povedlo dostat takhle hodinky do normálního módu, ale vždy, když jsem chtěl nasadit víko a tím jsem musel povolit tlak na plastový kryt, přepnuly se zase na "check". Takže ji mi jasný, že je to nějakej kontakt toho plastovýho krytu. Ale nechápu systém těch pružinek, že to funguje i když nejsou spojené. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel1980 Odesláno 5. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2014 Juchů, tak nakonec se zadařilo! Manželce se podařilo najít ztracenou pružinku a po delším boji, mačkání a zkoušení optimální polohy vnitřního krytu se mi povedlo nasadit a přišroubovat zadní víko tak, aby hodinky zůstaly v normálním módu. Sice jsem zjistil, že nefunguje podsvícení, ale i tak mám radost, jsou to moje první kalkulajdy. Díky všem za pomoc! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 5. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2014 @pavel1980: Jak to tady popisuješ, nemohu si nevzpomenout na pokus o výměnu baterie v jedněch svých ana digi. Mně z nich tehdy zbyla v ruce jen hromádka šrotu, a to doslova. Takže gratuluju k úspěchu. Casio to má na můj vkus poněkud složité Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 5. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2014 V 5. 12. 2014 v 18:51, pavel1980 napsal: Juchů, tak nakonec se zadařilo! Manželce se podařilo najít ztracenou pružinku a po delším boji, mačkání a zkoušení optimální polohy vnitřního krytu se mi povedlo nasadit a přišroubovat zadní víko tak, aby hodinky zůstaly v normálním módu. Sice jsem zjistil, že nefunguje podsvícení, ale i tak mám radost, jsou to moje první kalkulajdy. Díky všem za pomoc! Gratulace....a k tomu nefunkčnímu podsvícení - to bude nejspíš další chybějící pružinka či kontakt, něco podobného jako s tím OPEN, takže můžeš začít znovu ladit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel1980 Odesláno 5. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2014 Chilliluk: no rozhodně už do nich až do výměny baterky nepolezu, podsvícení oželím :-) Ale včera jsem si stáhl návod, a píšou tam, že ta luminescenční fólie může po delší době přestat fungovat sama od sebe, že zestárne. Ale zkoumat to nebudu :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 5. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2014 Obecně závidím lidem tu vlastnost nechat potenciálně opravitelnou věc na pokoji a nezkusit to opravit - prostě tu schopnost to vydržet - to já bych to nevydržel a musel je znovu rozebrat a zkusit je úplně opravit i za cenu, že se mi to nepovede a ještě je úplně dokur... ...a taky že už se mi to nejednou stalo a rval jsem si vlasy..jenže zase když se to povede, tak ten pocit vítězství je nenahraditelný Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 5. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2014 V 5. 12. 2014 v 20:21, Chilliluk napsal: Obecně závidím lidem tu vlastnost nechat potenciálně opravitelnou věc na pokoji a nezkusit to opravit - prostě tu schopnost to vydržet - to já bych to nevydržel a musel je znovu rozebrat a zkusit je úplně opravit i za cenu, že se mi to nepovede a ještě je úplně dokur... ...a taky že už se mi to nejednou stalo a rval jsem si vlasy..jenže zase když se to povede, tak ten pocit vítězství je nenahraditelný To jsi popsal hezky. A právě to byl ten důvod, proč jsem se tenkrát pokoušel vyměnit baterku sám a proč jsem ze svých hodinek vyrobil šrot. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel1980 Odesláno 6. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2014 Jo, to já jsem taky celej nesvůj, když něco nejde a vím, že bych mohl ještě něco zkusit, ale u mě to má určitý hranice - povaha té neodstraněné závady v přímé úměrnosti s náročností a rizikem pokusu opravy. Takže v případě těch DBC u mě převážila opatrnost a přísloví "lepší vrabec v hrsti nežli holub na střeše". Kdyby to bylo něco horšího, než jen to podsvícení, třeba nefungovalo nějaké tlačítko, tak bych to riskl otevírat znovu, to by mi už nedalo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 7. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2014 Jen krátkej dnešní povzdech: rozhodl jsem se před časem, že už nebudu živit celou armádu digitálek. Pro jejich velký počet už to přestala bejt sranda. Tak občas vemu některý došlý do ruky a vytáhnu z nich batt. A dneska jsem jich měl otevřenejch pět. A u těch předposledních (JP100W) se musí sundat pásek před otevřením. Ale zrovna u nich je pak nasazení zpět snad to nejhorší na montáž co mám ve sbírce. A při nasazování řemínku ...pink, start rakety a stěžejka je pryč. Ach jo, tak to je celý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 7. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2014 Snad nebude tak zle. Hodinář nandá novou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 7. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2014 už je. když jsem tam dával tu batt co jsem dneska vyndal tak jsem nepěkně poškrábal nožky (zezadu). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 7. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2014 To je pořád dobrý. Když si vzpomenu, jak dopadla moje poslední výměna baterie u Casií, ještě teď bych si urazil obě pazoury a dal hlavičku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sláva Kelly Odesláno 20. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2014 Tak zde dávám taky svůj příspěvek, kde mám staré Casia a jsou plně funkčí a v dobrém stavu.Pokd by je snad někdo chtěl ..... tak se můžeme dohodnout. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se