Přejít na obsah

Pochlubte se svými novými číslíčkovými přírůstky

X-Bob

Doporučené příspěvky

Návštěvník Chilliluk

Může to být i jiná značka, tohle pouzdro se používalo jako univerzál pro více značek, akorát nápis nahoře v tom černém políčku byl jiný. Značka Kessel byla ale tady u nás nejběžnější.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Chilliluk

Tak jsem takhle včera večer, ještě než jsem usnul, přemýšlel o svých definitivních hodinkách. Poslední dobou jsem se dostal do kolotoče nákupů a zase brzkých prodejů hodinek snad už jen ze závislosti, aniž by mi dokázaly působit radost delší dobu, a tak jsem si říkal, že to musím něčím ukončit - že si pořídím definitivní hodinky a pak dloooouho žádný další (tím dlouho myslím minimálně rok). Volba padla na digitálky, i když jsem poslední dobou trochu koketoval i s Primkami, zjistil jsem, že to prostě nejsem já - že já jsem prostě na digi a tak už to zůstane. A tak jsem teda uvažoval, co by to mělo být.

Nejdřív mě napadly Rangemany, ale čím víc jsem si je představoval v roli mých definitivních, tím více negativ mě napadalo (jako že já prostě dlouhodobě plastový hodinky nenosil už od školy a prostě to asi není pro mne...že už poslední dobou nejsem takový ten nadšenec přehrabávající se v co největším počtu funkcí...že by neměly být běžně dostupný, ale spíš vzácný...že by neměly být vlastně moderní, ale spíš vintážní...). No a pak najednou mi to došlo - vždyť oni tady v Táboře mají ty moje vysněný DEP-600, co už na ně koukám roky...ale ta cena, to je hrůza. Tak jsem ještě uvažoval, že je seženu nějak jinak a nebo jiný podobnýho ražení, ale nedalo mi to a šel jsem se na ně ráno hned podívat, jestli tam ještě vůbec jsou.

Byly tam...a nejhorší bylo, že podstatně zlevněný. Z původní ceny přes 11 litrů byly zlevněný na cca 7500,-...no, pořád to není málo, ale byla to cena, které jsem už neodolal. Říkal jsem si, že kdo jiný by si je měl koupit, když ne já? V Táboře asi nikdo...a navíc jsem zjistil, že opravdu perfektně korespondují s mojí představou definitivních digi. Velký, kovový, vintážní, nedostupný.....bylo to jasný, musely být moje :-)

Takže tady jsou, doufám, moje definitivní digi:

post-12565-0-59832700-1427492115_thumb.jpg

post-12565-0-50449800-1427492114_thumb.jpg

Ještě k funkcím: ty hodinky vlastně, kromě klasického módu času a datumu (a v tomhle případě ještě teploměru), mají dost vymakaný potápěčský funkce, který já nejspíš nikdy nevyužiju, a pak už nic dalšího. Nemají ani odpočet, ani stopky, ani budík, ani světové časy, dokonce ani hodinový signál (vlastně vůbec nikdy nepípají). Pro mě tedy mají využitelný jen datum, čas, teploměr a starý vintážní osvětlení displeje.....a to je právě to krásný. Jejich hodnota pro mě spočívá v jejich kvalitě a ne ve funkcích - v tom, že takový se už dneska nedělají, a asi už ani nikdy dělat nebudou. 

Upraveno uživatelem Chilliluk
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

Všem děkuju za pozitivní ohlasy :-) ...jsem si jistý, že jsem vybral dobře, jsou fakt o několik úrovní výš než kterýkoli jiný hodinky, co jsem v poslední době koupil.

Odkaz ke komentáři

No jeje. Já jsem před časem poptával ve FASTu samotný sklíčko na DEP-610, což jsou podobný potápky a byli by to schopný vyměnit jen v Německu a vyšlo by to na 4000,- Kč. Zde odpověď z FASTu: "Na tyto hodinky od výrobce nic nedostaneme. Hodinky se servisují pouze v Německu. Výměna skla vyjde předběžně do 4000 kč s dph, termín vyhotovení cca 1,5 měsíce". Takže všechny tuty DEP jsou opravdu mimořádný hodinky.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

Tak to jo..jsem zvědavej, kdo v nich měnil baterii a jak, původní asi určitě nebude. Nevím jistě, ale myslím, že jsem je tam před lety viděl s vybitou baterií. Podle celkově "profesionálního" přístupu Gold Mija Tábor ji asi měnili "chlapi na druhé prodejně". Na ty se prý mám v případě jakéhokoli problému obrátit, výměna baterie prý pro ně není problém a mají prý i přístroj na zkoušku vodotěsnosti, jak říkala prodavačka. Dělá se mi při představě, že baterii měnili nejspíš oni, trochu zle.

Ale mile mě překvapilo, že by i po takový době bylo Casio schopné vyměnit sklíčko u tak starého modelu. To abych si rychle napsal o nějaký náhradní díly  :D

Upraveno uživatelem Chilliluk
Odkaz ke komentáři

Na tutěch všech DEP je na víčku, že se to nesmí otevírat jinde, než v autorizovaným servisu. Zajímalo by mě proč, když je to zcela běžný šroubovací víčko a postup je tedy stejnej jako u plno jiných Casio. Otevřít, zavřít, udělat zkoušku WR a je to. V DEP-600 je lithiovka myslim CR2016 a v DEP-510 jsou čtyři 1,5 V asi SR927, tak výměna baterií je taky zcela běžná.

Jinak o náhradní díly se docela všichni serou, pouzdra nebo sklíčka samotný nejsou ochotný dodat, tak maximálně pásek nebo bezel pošlou samotný, jinak jim to člověk musí posílat k nim. Jenom díky ebayi mam aspoň nějaký náhradní díly na dobu, až na ty který typy už vůbec nebudou. 

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Podle mě rok 1976, tento typ modulu (pokud se nepletu a je to on) byl v hodinkách různých značek, např. Exelar, MBO atd. Je zajímavý tím, že "6" a "9" jsou jinak než je obvyklé, mají o segment méně, jsou bez poslední čárky dole, resp. nahoře.

Cestou do práce jsem potkal tyto Ledky. Zatím nevyzkoušeny, zakoupeny s folií na sklíčku. V digi se tolik neorientuji, víte někdo přibližně dobu výroby? Nepoznám jestli jsou vintage či retro.... :)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

Tak včera mi přišly nejlepší hodinky mojí sbírky, to vím jistě - Casio DBX-100 ve zlaté verzi. Radost neuvěřitelná - konečně je mám  :clap:  ...a to jsem je koupil na Ebay náhodou minulou sobotu, když jsem byl kámošovi na rozlučce se svobodou a cca ve 4 ráno jsem přihazoval z hospody na telefonu a vyhrál. Ani jsem nevěřil, že je to fakt tahle verze, podle fotek prodávajícího to totiž vypadalo na klasické stříbrné....a to větší radost to byla při otevření balíčku :-)

post-12565-0-13916100-1429343083_thumb.jpg

post-12565-0-32678800-1429343091_thumb.jpg

post-12565-0-75330000-1429343107_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak včera mi přišly nejlepší hodinky mojí sbírky, to vím jistě - Casio DBX-100 ve zlaté verzi. Radost neuvěřitelná - konečně je mám  :clap:  ...a to jsem je koupil na Ebay náhodou minulou sobotu, když jsem byl kámošovi na rozlučce se svobodou a cca ve 4 ráno jsem přihazoval z hospody na telefonu a vyhrál. Ani jsem nevěřil, že je to fakt tahle verze, podle fotek prodávajícího to totiž vypadalo na klasické stříbrné....a to větší radost to byla při otevření balíčku :-)

attachicon.gifDSCN4291.JPG

attachicon.gifDSCN4292.JPG

attachicon.gifDSCN4293.JPG

Ahojky,

tak ten samý model jsem taky kdysi měl, ale ve stříbrném provedení.

A byly dost přesné šly 1 sekundu napřed za týden.

Blahopřeji. :clap:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...