Přejít na obsah

Pilotky PARNIS

šíma

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pár hodinek od Parnis jsem si taky ze začátku první ataky chronobundusu koupil, a taky nosil. Nebyl s nimi žádný problém. Ale pak jsem si všimnul že sice mají na cifru napsáno PARNIS, ale mají na korunce takový znak ryby... přestal jsem to nosit. Ale pěkný jsou, to joooo, jen jsem tak nějak poznal co je inspirovalo a originály jsou pěknější, no...

Odesláno
  V 25. 10. 2014 v 16:37, šíma napsal:

Koupil jsem si za svoje peníze hodinky, napsal na ně objektivní recenzi a umístil ji za účelem rošíření obzorů na fórum do rubriky "recenze hdinek". Rubrika dobrá, fórum špatné.

YPO ty řeči o sračkách a večeřích mi do recenze nepíš, je to nemístné.

Tak prosím klid zbraním. Ano, hodinky sis koupil, napsal jsi pěknou recenzi a tento kousek neporušuje žádnou patentovou ochranu. Prostě obyčejný B-Uhr. Patent na unitas už také neexistuje, takže v tomto není žádný problém. To, že svébytnou čínskou hodinařinu produkuje snad jen Sea gull a Parnis je producentem v podstatě fíků, tady bude dráždit kolegy a vůbec se nedivím.

Každopádně díky za recenzi, to je směr, kterým by se měl chronomag pořád ubírat

Odesláno

Už jsem unavenej s toho neustáleho poukazování ne fejky apod. Nebudu tady psát  o konkrétních modelech Parnis apod., který měly označení modelů (ala Panerai).  Ale zeptám se takhle, který patenty a ochrané známky tyhle hodinky konrétně porušujou?? Pokud některé ano pošlete odkaz, rád si to tam přečtu včetně popisu vzhledu, parametrů apod.!

Strojek UNITAS už není licencován, typ těhle ruček snad ano? font písma? tvar pouzdra? apod.??tvar korunky? Uchycení dýnka šroubky? Velikost těch šroubků?

Který patent tyhle hodinky porušujou??

Pokud si pamatuju inspirace např. historickým modelem hodinek apod. není trestná.  A děla to hromada výrobců, i těch renomovaných.Ať si kařdý zváží pokud si je koupí či ne.

Odesláno
  V 25. 10. 2014 v 17:02, Roman I. napsal:

To, že svébytnou čínskou hodinařinu produkuje snad jen Sea gull a Parnis je producentem v podstatě fíků, tady bude dráždit kolegy a vůbec se nedivím.

Romane, nebylo by možná od věci info, že převážná většina strojků v hodinkách Parnis je od Tianjin Watch Company, tedy Seagullu. Abychom tu nemíchali hrušky s jabkama...

Návštěvník YPO
Odesláno
  V 25. 10. 2014 v 18:55, A10 napsal:

Ať si kařdý zváží pokud si je koupí či ne.

souhlasím ..... problém je ale někde jinde (historicky) ..... bohužel neprchnul

Odesláno
  V 25. 10. 2014 v 19:11, Frostie napsal:

Romane, nebylo by možná od věci info, že převážná většina strojků v hodinkách Parnis je od Tianjin Watch Company, tedy Seagullu. Abychom tu nemíchali hrušky s jabkama...

jasně.   Hranice mezi hodinkami inspirovanými a fejky je velice křehká. Ono taky, co už vymýšlet pořád, že jo? Jsou to furt jen indexy a ručičky a tvar pouzdra, který se dá plácnout na zápěstí. Můžeme se tady donekonečna tahat za kůžičku, jestli Steinhart není fejk a Parnis je fejk a jestli korunka u Parnisu je identická jako u Panérijí. 

Ono v tom koníčku jde i taky o něco jiného, imho. Jde o zaujatý neobjektivní pohled, který Ti pocitově napoví, kdo se snaží o vlastní tvář a kdo dělá jen mrdky bez jakékoli invence. O Steinharta si tady votře hubu každý, koho dráždí řada Ocean, ale zároveň se mu nedá upřít, že řadami Aviation, Triton nebo  Apollon se snaží o vlastní designovou a celkem zajímavou produkci.

Číňani budou jablkem sváru. Budou, protože to kradou know how jak straky v jakémkoli odvětví průmyslu. A Parnis není nic jiného.

Číňani jsou společností s obrovským potenciálem. V jakémkoli odvětví průmyslu mohou být vlastní invencí konkurenty pro tradiční produkce. V hodinařině v budoucnu určitě taky.  Pokud jejich zákazníci o to budou stát. Pokud budou chtít tourbillony a repetice v platině s čínskou DNA. Nevěřím, že není něco, co by nedokázali. 

Takže neobjektivně oddělujme. Oddělujme šmejdy, co neposunou nikdy nic nikam. To je Parnis. Zmíněné hodinky v recenzi se vezou na vlně B-Uhr jako mnozí jiní výrobci. Nepatentované pouzdro s nepatentovaným strojkem.  Gruppen sex kvůli nim pořádat doma nebudu, jsem rád, že Šíma recenzi napsal. 

post-1551-0-01234800-1414266733_thumb.jpg

Odesláno

YPO ty jsi opravdu esenciální blb, žádal jsem tě abys mi nesvinil do recenze a ty toho nenecháš a dokonce na mě jak fízl vytahuješ moje staré příspěvky z doby, kdy jsem byl na fóru teprve pár dní. Kdysi na HR školení nás učili o typu lidí, kterému se v jejich hantýrce říká travič studní. Tak teď jsem jednoho poznal, naštěstí ne osobně. Ale povedlo se ti to, byla to poslední recenze, kterou jsem pro fórum napsal, tohle fakt nemám zapotřebí. Pavel

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...