Přejít na obsah

G-Shock RANGEMAN

Bushman

Doporučené příspěvky

Dneska mi přišel balíček ze Singapuru a v něm nějaký naježený kocour :-) Se nedivím, týden zavřený v krabici...koho by to nenas.lo :))

Je mi jasné, že by mě Bushman chtěl upálit jako kacíře, kdybych okamžitě neprovedl synchronizaci - takže hlásím, prošlo to hladce a na počkání.

Ale:

1) nastavil jsem si domovské město na Berlín a letní čas na "auto" - přesto hodina mimo...musel jsem dát DST na ON. Proč nefunguje AUTO???

2) teploměr - na ruce ukazoval 28,8 stupňů. Po sundání to klesalo, ale skutečná teplota (24,1) naběhla až skoro po hodině. To mě ale hodně zklamalo - taky vám tak dlouho trvá, než to ukazuje něco blízko realitě?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rangemany už jsem vlastnil, stýská se mi po nich, plánuji se k nim zase po prázdninách vrátit, ale nějak se mi vkrádá myšlenka, že by ani Protreky PRW 3500 v základu nebyly marný.... váš názor?  (ikdyž nevím, jestli na tomhle vlákně budete nestranní..:o)) )

Odkaz ke komentáři

Ha, Bushman měl pravdu, dal jsem večer AUTO u DST a hned ukazovaly o hodinu blbě. Ráno ale vše OK! Šikulky jsou to...

FranaD: těm Protrekům oproti Rangemanům chybí asi jen kocour, ne? Vypadají trochu civilněji a líbí se mi, že na ně pasuje standard 22mm pásek. Zbývá je jen najít za dobrou cenu, protože koucoura koupíš za 210 USD i s poštou.

Odkaz ke komentáři

Už z vás magořím. Chtěl jsem vyfotit krásně spojitou křivku ráno. Pak jsem si všiml, že nejsou synchronizované! Zkusil jsem ruční, ale vyskočil ERR, tak jsem letěl do práce. Až teď můžu bez obav konečně předstoupit a ukázat křivky :evil:

Mimochodem - jak si vysvětlit ty skoky? Hodinky ležely doma ve skříni, žádné změny nadmořské výšky!

post-13142-0-56050500-1435865837_thumb.jpg

Upraveno uživatelem DaveG17
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

Jsou to prostě změny tlaku vzduchu vlivem změn v počasí. Řekl bych, že je to naprosto normální. Myslím, že každý dílek horizontálně představuje 2 hodiny a vertikálně 1 hPa. Právě proto se musí výškoměr často kalibrovat, protože hodinky přepočítávají tlak vzduchu na nadmořskou výšku. Tlak se ale neustále mění i v rámci stejného místa, a tak hodnoty výšky nebývají už několik hodin od předešlé kalibrace příliš přesné, i když se s hodinkami nehýbalo a ukazovaly původně výšku správně.

Odkaz ke komentáři

Taky jsem měl křivku sestupnou jak prase... těsně před bouřkou.

A teď jsem vymyslel další hovadinu - strkám kocoury do výdechu klimatizace v různých autech, kde se vezu a měřím teplotu vzduch při nastavení klimy naplno. Zatím rekord byl 7 stupňů Celsia při venkovní teplotě 33. Pak jsem s nima vylezl z auta a orosily se - ale jen z venku, jinak je jim to fuk a nic jim nevadí. Prostě s kocourama se člověk nenudí :-)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...