Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Bushman: být to tvoje EKG, začínám si dělat starosti :-D

Tady to bylo celkem veselé - nahoru a dolů. Ehm...a nemám synchronizaci, půjdu rituálně spáchat seppuku. :)

post-13142-0-27210500-1438113063_thumb.jpg

Odesláno

Majitelé Rangemanů, chtěl bych se vás zeptat, jak moc se rozchází naměřená nadmořská výška od té skutečné v případě, že výškoměr není kalibrován, a měření tedy není očištěno od vlivu počasí?

Musí to být v rámci nějakého intervalu, protože počasí mění tlak jen do určité míry. Zajímá mě tedy, jak široký ten interval/maximální odchylka je. Je to třeba 5, 10, 20, 50 nebo 100 metrů?

Díky za odpověď.

Odesláno

To se takhle nedá přesně říct, tlak může s počasím kolísat docela dost. Na dovolené jsou to zkoušel v horách, kde jsme se běžně pohybovali mezi 600 - 2600 metry. Porovnával jsem to s GPS, rozdíl byl třeba 60m. Tak jsem je večer zkalibroval (bydleli jsme 1100 metrech podle GPS) a ráno byla na hodinkách výška třeba o 30 metrů jinak. Počasí bylo vesměr horké a jasné, žádné velké výkyvy. Tak si myslím, že desíky metrů to běžně lítat bude, stovky už asi ne. Jako orientační výškoměr to poslouží dobře, to mám vypozorováno. Na přesné měření to ale není.

Návštěvník Chilliluk
Odesláno

To se takhle nedá přesně říct, tlak může s počasím kolísat docela dost. Na dovolené jsou to zkoušel v horách, kde jsme se běžně pohybovali mezi 600 - 2600 metry. Porovnával jsem to s GPS, rozdíl byl třeba 60m. Tak jsem je večer zkalibroval (bydleli jsme 1100 metrech podle GPS) a ráno byla na hodinkách výška třeba o 30 metrů jinak. Počasí bylo vesměr horké a jasné, žádné velké výkyvy. Tak si myslím, že desíky metrů to běžně lítat bude, stovky už asi ne. Jako orientační výškoměr to poslouží dobře, to mám vypozorováno. Na přesné měření to ale není.

Na přesné měření to není, ale jinak na takové to informativní rekreační měření je to dobré víc než dost. Dost třeba dělám to, že když jedu někam autem, před výjezdem zkalibruju a hodinky připnu na přístrojovku u auta - sleduju průběžně změny výšky. Je to dost přesný, pokud jedu někam řekněme hodinu a v cílovém místě je nadmořská výška třeba o 200m jiná, většinou odchylka podle gps není větší než 10 metrů, což mi připadá dost dobrý na to, že jsem urazil vzdálenost třeba 60km a počasí se mohlo změnit jak časem, tak i vlivem té vzdálenosti, že už jsem prostě o 60km jinde a počasí tam může být jiné.

Odesláno

Jo přesně takhle jsem to dělal pře dvěma týdny ve Švýcarsku. Tam se polohově člověk moc neposunul, ale výškově se během hodiny vystupalo z 600 metrů třeba na 2500 (třeba ze Sion na přehradu Grande Dixence), takže změna tlaku šla vesměs na vrub nadmořské výšce. A na palubce jsem je vozil taky :-)

Odesláno

kluci,namáte někdo info kdy   budou venku Mudmaster?

Do Koscomu mají dorazit v druhý polovině září..., já mám chuť na ty se žlutým řemínkem  :smile_anim:

post-26223-0-73388300-1438698438_thumb.jpg

Návštěvník Strocek
Odesláno

Asi to budete mít v merku, ale maj nějaký spešl funkce co nemaj renčmeny ?

Odesláno

kabik: hmmm, to vypadá dobře ... no a ještě maj navíc ručičky. Bližší podrobnosti by nebyly? Například jaká bude zhruba cena?

Návštěvník Strocek
Odesláno

Je to asi japonská verze, třeba přijdou s nějakým levnějším holobytem, ale asi to taky bude za palbu... Já si zvyknul na ty renčmeny sou jednoduchý a přehledný. Tohle bude všechno v jednom a ten malej negativní dispej nebude nic extra čitelnej, ale měly by mít podsvícení i lumi vrstvu což chválím. 

Odesláno

No, líbí se mi, ale cenově už to trochu přehání. A holobyt je hodně originální a mám jej hodně rád :) .

Návštěvník Strocek
Odesláno

já sem myslel ty mudmastry že udělaj třeba nějakou holobyt ořezanou levnější verzi :) . Na renčmeny jsem si tak zvyknul, že vůbec neuvažuji, že bych je za něco vyměnil. Jinak pro zajímavost dneska jsem měl v práci renčmeny a vyzvedával jsem si Igeny od hodináře a zkoušel jsem je v práci a holky říkaly, že je berou víc ty renčmeny než Igeny, že renčmeny sou kůl. Takže kocour boduje  ;)

Odesláno

... a ten malej negativní dispej nebude nic extra čitelnej, ...

Jen tak podle prvniho oka se mi displej zda stejny jako u GWN-1000B (Gulfmaster) a citelnost je dobra. Ano, je to maly displej,ale v te velikosti mi prijde stejne citelny za jakychkoliv podminek jako normalni displej. Navic, pokud bude opravdu stejny, neni slozeny ze segmentu,ale z kosticek (odhadem tak 0,4x0,6 mm). Ale je faktem, ze nekdo s horsim zrakem ucite zkratky funkci na displeji videt dobre nemusi.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...