Bushman Odesláno 8. dubna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 8. dubna 2016 No měl jsem casia z řady Lineage, taky solár a rádio a ty se proti kocourům za jeden den zřetelně rozešly - bylo to poznat večer při pípnutí celé hodiny. Ale nezkoumal jsem, které z těch dvou měly větší odchylku a kterým směrem. Ovšem rangemany jdou už rok zcela synchronně s Risemany, které má kluk, tak si myslím, že utíkaly ty druhý hodinky.
Amser Odesláno 8. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2016 (upraveno) To je úžasná přesnost i na digitálky. To za půl roku (cca interval změny na letní/zimní čas) udělají jen 3 vteřiny. To bych na nějaký řízení rádiem kašlal a machroval spíš s tím, jak mi ty hodinky dokážou jít přesně samy od sebe bez pomoci nějakýho vysílače a srovnal je vždy jen při změně času. Já kdybych měl rádiem řízený digi a zjistil, že když rádio vypnu, jdou vlastně hůř než průměrný quartzky bez rádia, tak okamžitě letí z domu - dělalo by to na mě totiž dojem, jako kdyby někdo říkal, že umí perfektně parkovat, ale jen s autem s parkovacími senzory...takže to vlastně neumí NJN - paradoxně jsem si ty hodinky kupoval i proto, že mají radio synchro a chtěl jsem opravdu naprosto "přesné" hodinky. Což se mi poštěstilo nadmíru, protože takovouto základní přesnost strojku jsem absolutně neočekával a nikdy neměl u žádných svých předchozích digi či quartz hodinek. A ano, pokud se přes léto (a zvýšené teploty) neukáže nějaký zádrhel, tak jsem zcela rozhodnut ponechat rádio úplně vypnuté a spouštět jej pouze manuálně při přechodu letní/zimní čas. Ty tři sekundy, které mezitím udělají, asi nějak zkousnu... ;-) Jako bonus asi bude i výdrž baterie, neboť se hodinky takto nemusí každý den synchronizovat a tím na tuto činnost spotřebovávat el. energii... 2 Bushman - s těma Monstrama to mám stejně. Mám je rád, ale jejich "přesnost" je promněnlivá vzhledem k činnosti nebo typ pohybu. Pro ty moje byl učiněný masakr např. hra na kytaru, kdy přesto že hraji normálně (levá ruka na hmatníku) a hodinky nosím taky normálně (tzn na levé ruce) se dokázali během jednoho sezení u ohně (pár hodin hraní na kytaru) celkem nepříjemně předejít. Takže teď mají místo na poličce, jako "stylovky"... Upraveno 8. dubna 2016 uživatelem Amser
Bushman Odesláno 9. dubna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 9. dubna 2016 Moje zase fungují tak, že přes den se zpozdí a když je dám na nic na dýnko, dokážou to dohnat a předehnat. Kupodivu jim nevadí hra na bicí, i když jsem byl zvědavý, co to s nima udělá. Rangemany jsou prostě taková jistota, že jsou vždycky přesný, nabitý a připravený na cokoliv.
panedge Odesláno 13. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2016 Tak už je mám taky,to mám přelouskat celej návod,abych se s nima naučil jako?:-))Nevím nic!
DaveG17 Odesláno 13. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2016 (upraveno) Uč se hochu moudrým býti ;-) Ale neboj, já manuál otevřel možná 2x, většinu věcí intuitivně dáš. Snad leda divočiny typu kalibrace senzoru apod. - to bych asi mrknul do návodu. Jsou krom jiných i blbuvzdorné :-D Upraveno 13. dubna 2016 uživatelem DaveG17
bladerunner Odesláno 13. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2016 na bežné použitie návod netreba čítať, ale ak chceš využívať funkcie ako meranie nastúpaných metrov a pod. , asi bude treba príslušnú kapitolu prečítať
Návštěvník Strocek Odesláno 14. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2016 Renče v akci Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Bushman Odesláno 14. dubna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 14. dubna 2016 Je třeba se řídit zásadou, když už nic nefunguje, přečti si konečně návod :-) Ale jinka pohoda, nové si je podle manuálu nastavíš a pak už ho nebudeš potřebovat. To ovládání je docela intuitivní.
panedge Odesláno 14. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2016 Díky chlapci,až budu mít chvíli čas,mrknu na to.Jinak jsou to moc pěkný géčka,nějaký jsem už měl,ale tohle ji fakt jiný.
Tesh Odesláno 14. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2016 Odbočím od současného tématu (naschvál způsobovat časovou nepřesnost je pro mě noční můra) a naváži na fyzickou odolnost hodinek. Boural jsem drážky do stěny a suť mi poškrábala sklíčko :'( je tam jenom takový nepatrný asi 0,3496 mm dlouhý vlasový škrábanec, ale je tam! Co všechno jste se zatím odvážili dělat s Rangemany na ruce? :-)
Sphinxx Odesláno 14. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2016 (upraveno) Díky chlapci,až budu mít chvíli čas,mrknu na to.Jinak jsou to moc pěkný géčka,nějaký jsem už měl,ale tohle ji fakt jiný.Zdá se to složité, ale ve skutečnosti je to dost intuitivní . Naštěstí. A jinak gratulace, to už jseš druhej, kterej je má do komba k "R" . Upraveno 14. dubna 2016 uživatelem Sphinxx
villain83 Odesláno 14. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2016 Varim v nich pivo uplne pravidelne Varis v nich pivo?Hm,to je teda challenge ..
Bushman Odesláno 15. dubna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 15. dubna 2016 (upraveno) S mýma asi nejtěžší práce, kterou jsem dělal, bylo štípání polen palicí a klínama. Samozřejmě jim to bylo úplně jedno. Ovšem tou palicí jsem do nich mlátit nezkoušel. :-) Upraveno 15. dubna 2016 uživatelem Bushman
Návštěvník Strocek Odesláno 15. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2016 Já sem je nechal tuhle ve starý, když jsem jí fistoval
Bushman Odesláno 15. dubna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 15. dubna 2016 A co synchronizační signál, pronikne tam?
bladerunner Odesláno 15. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2016 treba ju natočiť správnym smerom- na Frankfurt
bladerunner Odesláno 15. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2016 holobyty som mal na lyžiach, vo vode, nejaké túry a lozenie po skalách v Tatrách /len light, žiadne horolezectvo/, občas nejaké práce na a pri dome, vrátane sekania dreva, práce s flexou, vrtačkami, naposledy som osádzal vonk. paraapety,...ale je pravda, že pri takých prácach sa lepšie cítim bez hodiniek- nie že by som ich chcel šetriť / aj keď napr. PUR penou by som ich nechcel zasrať, to by asi nešlo až tak dobre vyčistiť//, ale občas trocha zavadzajú- predsa len nie sú najmenšie
Návštěvník Strocek Odesláno 15. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2016 A co synchronizační signál, pronikne tam? Se bojim, že když je tam nechám přes celou noc aby z toho nebyla permanentně v tranzu a aby mi je pak ještě vrátila
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se