Caines Odesláno 8. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2014 Zdravím! Jsem nováček, který se poohlíží po nových hodinkách na běžné každodenní nošení. Nemám ale moc velké zkušenosti ani rozpočet, tak jsem si řekl, že se raději poradím tady. Rád bych automaty, které by byly spíše menší, protože sám mám velice úzké zápěstí (16 cm). Mám také raději jednodušší vzhled, i když hádám, že to je docela relativní. Nejsem si moc jist, zda spíše hledat tmavý nebo světlý ciferník, popravdě světlý mi je sympatičtější, ale věřím, že tmavý asi bude více praktický. Rád bych také hodinky koupil tady v České republice. Po chvilkovém průzkumu jsem narazil na několik modelů od Seika, které mne zaujaly, jedná se o: SNKK87K1SNX993SNKK71K1 Narazil jsem také na Seiko Kinetic, konkrétně model SKA571P1, který se mi líbí velmi vzhledově, nejsem si však jist s praktičností Kinetic pohonu, vím, že tu na fóru na něj rozporuplné názory. Nemusí se samozřejmě jednat jen o Seika, zaměřil jsem se na ně po pročtení fóra, kdy jsem došel k názoru, že nabízejí velmi dobrý poměr cena/výkon. Předem děkuji za rady.
xcmaniax Odesláno 8. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2014 Koukni na ta Seika v inzerci;)
Frostie Odesláno 8. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2014 Kineticu se musím zastat, bezproblémový chod, mám jej dva roky, moje Pulsary dosahují dlouhodobě přesnost od času do času cca 5-6 sec, což nejsou některé automaty schopny dosáhnout ani za 12 hodin... Záleží na preferencích. S automaty budeš nucen si neustále hrát a seřizovat je, kinetic budeš seřizovat dvakrát do roka. Zranitelnost kineticu není o nic větší než u automatů, přesnost viz výše.
Caines Odesláno 8. listopadu 2014 Autor Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2014 Kineticu se musím zastat, bezproblémový chod, mám jej dva roky, moje Pulsary dosahují dlouhodobě přesnost od času do času cca 5-6 sec, což nejsou některé automaty schopny dosáhnout ani za 12 hodin... Záleží na preferencích. S automaty budeš nucen si neustále hrát a seřizovat je, kinetic budeš seřizovat dvakrát do roka. Zranitelnost kineticu není o nic větší než u automatů, přesnost viz výše.Tohle rád slyším, jen hádám, že ten akumulátor také nevydrží věčně (i když o životnosti popravdě nemám moc představu) a mám strach, aby po nějaké době byly k dostání a bylo kde jej nechat vyměnit.
Frostie Odesláno 8. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2014 Tohle rád slyším, jen hádám, že ten akumulátor také nevydrží věčně (i když o životnosti popravdě nemám moc představu) a mám strach, aby po nějaké době byly k dostání a bylo kde jej nechat vyměnit.co vím, tak vyměnit jej zatím lze a snad to bude možné i v budoucnosti. Nemám hodinky dostatečně dlouho na to, abych mohl životnost kineticu posoudit, ale minimálně 7-10 let by měl vydržet. Pak se ovšem nabízí otázka, zda nepořídit nějaké bateriové hodinky. Je to rouhání, vím, ale je to zároveň součást vnitřního souboje mechanika/automatika x elektronika
USER47 Odesláno 8. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2014 (upraveno) Obyčejný quartzky mi přece jenom přijdou praktičtější. Přesnost stejná, sekundovka u kinetiků skáče stejně, odolnost je u quartzek vyšší díky absenci rotoru a vyměnit jednou za nějaký tři roky baterku je záležitost pár minut a několika desítek korun. Upraveno 8. listopadu 2014 uživatelem USER47
McStinger Odesláno 8. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2014 Obyčejný quartzky mi přece jenom přijdou praktičtější. Přesnost stejná, sekundovka u kinetiků skáče stejně, odolnost je u quartzek vyšší díky absenci rotoru a vyměnit jednou za nějaký tři roky baterku je záležitost pár minut a několika desítek korun. Asi tak. Kinetic by som bral v prípade, že by ho mal model, ktorý by ma veľmi chytil za srdce. Na druhú stranu, nejaké roky vydrží určite a model na dedenie to nie je. K farbe ciferníka. Je pár zástancov názoru, že čierny ciferník je lepšie čitateľný. Neviem už ale o príhodách, žeby sa niekomu na bielom cifri nepodarilo odčítať čas. Čisto vec osobnej preferencie.
villain83 Odesláno 8. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2014 za 4litry u Seiko určitě vybereš,koukni na nějaký modely Seiko 5,Kinetic je zajímavá technologie,nicméně jak už tu kdysi někdo moudrý napsal-snoubí se v něm nevýhody kvarcu(skákající vteřinovka) i mechaniky(zranitelnost údery,otřesy...),takže oproti čistokrevným baterkáčům bezúdržbový nejsou a nebudou.Koukni na Seiko 5,nespočet modelů v automatu,tam si i za tenhle budget určitě vybereš...
Frostie Odesláno 8. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2014 Obyčejný quartzky mi přece jenom přijdou praktičtější. Přesnost stejná, sekundovka u kinetiků skáče stejně, odolnost je u quartzek vyšší díky absenci rotoru a vyměnit jednou za nějaký tři roky baterku je záležitost pár minut a několika desítek korun.k tomu jsem přesně mířil, nemluvě o tom, že jsou i energeticky méně náročnější kalibry, kdy stačí baterii vyměnit jednou za 5 až 10 let dle typu a četnosti používání přídavných funkcí, jsou-li zabudovány (typicky alarm či stopky). Optimální jsou pak kalibry s funkcí End of Life (EOL)
USER47 Odesláno 8. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2014 ...Nejsem si moc jist, zda spíše hledat tmavý nebo světlý ciferník, popravdě světlý mi je sympatičtější, ale věřím, že tmavý asi bude více praktický...Praktičnost je asi plus mínus totožná. Hodinky se světlým cifrem občas vypadaj opticky trochu větší než s tmavým. Nicméně všechny tebou vybraný modely jsou dostatečně mrňavý na to, aby ses toho vůbec nemusel bát. Jinak ty plechový náramky za moc nestojej, takže počítej s investicí do nějakýho pěknýho řemenu (výběr třeba na http://www.strapshop.cz)
Caines Odesláno 8. listopadu 2014 Autor Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2014 Děkuji za rady, beru to tedy tak, že raději j?t do Seiko 5 automatů, maximálně u nich vyměnit řemínek. Je mimochodem mezi těmi modely v mé cenové kategorii nějaký zásadní rozdíl, nebo se jedná jen o design? A ještě jeden dotaz - mohl bych dostat nějaké tipy (na značky a tak), pokud bych se nakonec rozhodl pro quartzky?
lucid Odesláno 8. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2014 I u baterek bych možná zůstal u Seika. Co takhle něco z řady SGEG? Dají se pořídit i kolem 70 dolarů. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Frostie Odesláno 8. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2014 Děkuji za rady, beru to tedy tak, že raději j?t do Seiko 5 automatů, maximálně u nich vyměnit řemínek. Je mimochodem mezi těmi modely v mé cenové kategorii nějaký zásadní rozdíl, nebo se jedná jen o design? A ještě jeden dotaz - mohl bych dostat nějaké tipy (na značky a tak), pokud bych se nakonec rozhodl pro quartzky?1. je to většinou jen o designu, u Seika je např. v této cenové kategorii automatů použit kalibr 7S26/36, zřídka 4R36 2. Casio - Citizen - Seiko. U Swiss made většinou něco s Rondou, občas Etou (Swiss military, Victorinox, Wenger, Traser)
USER47 Odesláno 8. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2014 Jo, ty SGEG jsou fajn, sám mám černý (05)...
ggrand Odesláno 8. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2014 Malá ruka, Seiko...tady nejde vybrat lépe než SNZF29 (38mm). Ale asi v ČR nesehnatelné, ale běžně ze světa ano.
USER47 Odesláno 8. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2014 (upraveno) A vzhledem k tomu, že preferuješ světlej cifr, tak možná ještě spíš tuhle parádní variantu:). Ovšem už je to sportovní potápkovej design, takže mírně mimo zadání. Upraveno 8. listopadu 2014 uživatelem USER47
USER47 Odesláno 8. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2014 (upraveno) Jo a ještě něco. Byla tu zmíněná značka Casio, která je fajn, ale člověk si musí dát bacha na pár věcí. Většina hodinek v řadě Collection nemá pouzdro z oceli, nýbrž z nějaký podivný slitiny mosazi či čeho. Po pár letech se to může loupat a celý je to pak takový hnusný. Vybíral bych proto spíš v řadě Edifice, ale tam zase často narazíš na přeplácaný ciferníky a velký rozměry. Taky pokud budeš kupovat (nejen) Casia na kovovým náramku, dej pozor na to, aby měly standardní uchycení náramku umožňující ho v případě potřeby vyměnit za něco jinýho. Některý se tvářej tak, že je ten dílek u pouzdra odendávací (jako v případě výše zmiňovanejch Seiko SNZF či SGEG), ale je tam napevno. Upraveno 8. listopadu 2014 uživatelem USER47
Caines Odesláno 8. listopadu 2014 Autor Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2014 (upraveno) Takových rad, díky moc! S největší pravděpodobností ještě jednou projedu Seiko 5 a nějaké z nich vyberu, pokud tedy jde hlavně o design. ...Taky pokud budeš kupovat (nejen) Casia na kovovým náramku, dej pozor na to, aby měly standardní uchycení náramku umožňující ho v případě potřeby vyměnit za něco jinýho. Některý se tvářej tak, že je ten dílek u pouzdra odendávací (jako v případě výše zmiňovanejch Seiko SNZF či SGEG), ale je tam napevno.Jen k tomuhle bych se rád zeptal - mám šanci to zjistit při objednávání z internetu, nebo si je musím jít "osahat" do prodejny, abych si toho všiml? Upraveno 8. listopadu 2014 uživatelem Caines
tombas Odesláno 8. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2014 Nikdo tady ještě nezmínil Orienty, přitom si myslím, že v dané ceně taky mají co nabídnout a kvalitou na tom jsou podobně jako Seiko.
USER47 Odesláno 8. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2014 Jen k tomuhle bych se rád zeptal - mám šanci to zjistit při objednávání z internetu, nebo si je musím jít "osahat" do prodejny, abych si toho všiml?Obvykle to poznáš z obrázků (případně vygooglovat fotky od lidí). Seika mívaj ty náramky udělaný normálně, kromě těch, u kterejch je nestandardní uchycení vidět na první pohled. Pro ilustraci blbýho uchycení třeba tohle. Na takovýhle hodinky normální řemen nehodíš, musel by sis někde udělat nějakej mezičlánek či tak něco.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se