vendy Odesláno 19. února 2012 Nahlásit Odesláno 19. února 2012 Musím souhlasit s Harrym:Patrola prokletých opravdu dobrý Nam,i když ne super akční,docela zajímavá je Čs film Tanková brigáda i když hlavně použitím autentické techniky,(tenkrát ještě neskončila ve šrotu),jen člověk musí překousnout tu propagandu.Ze starých US filmů jsou třeba zajímavé Perutě pomsty nebo Sedm Sulivanů i když tam je ta propaganda také,ale ty filmy byly natočeny ještě za války.No a pro nás blázny do letadýlek na letadlovkách Let vetřelce s Dannym Gloverem,Willem Dafoem a Bradem Johnsonem a jeden francouzký,(i když se tam prakticky nestřílí),Nebe nad hlavou.
enslow Odesláno 20. února 2012 Nahlásit Odesláno 20. února 2012 9 company..v povodnom zneni po rusky..podla skutocnej udalosti
robo Odesláno 21. února 2012 Nahlásit Odesláno 21. února 2012 Aj keď možno niekto nebude súhlasiť, ale mne sa veľmi páčil film, Drsná planina A môžme započítať aj Majora Zemana?
marosh Odesláno 22. února 2012 Nahlásit Odesláno 22. února 2012 (upraveno) Zemana? Si děláš kozy, ne?Tady nejsme diskuzní forum komunistické mládeže... Upraveno 22. února 2012 uživatelem marosh
Návštěvník Tada Odesláno 22. února 2012 Nahlásit Odesláno 22. února 2012 Major Zeman je jistě válečný film, když to náhodou někde zahlédnu, tak válčím s návaly zvracení a chutí zajít s pověsit pár komoušů.
robo Odesláno 22. února 2012 Nahlásit Odesláno 22. února 2012 Major Zeman je jistě válečný film, když to náhodou někde zahlédnu, tak válčím s návaly zvracení a chutí zajít s pověsit pár komoušů.
robo Odesláno 22. února 2012 Nahlásit Odesláno 22. února 2012 Ja to volám, že je to taký malý podjeb. Zemana? Si děláš kozy, ne? Tady nejsme diskuzní forum komunistické mládeže...
marosh Odesláno 22. února 2012 Nahlásit Odesláno 22. února 2012 Aha, já se jen divil, ale tuhle študent práv chytil maďarské myšlenky. Na to jak je mladý, tak je dravý, až běda. Pozor na něj.Pod paží nosí uzo nebo jak se to jmenuje.
Návštěvník Tada Odesláno 22. února 2012 Nahlásit Odesláno 22. února 2012 Aha, já se jen divil, ale tuhle študent práv chytil maďarské myšlenky. Na to jak je mladý, tak je dravý, až běda. Pozor na něj. Pod paží nosí uzo nebo jak se to jmenuje. Maďarská cesta je v tomhle správná cesta! A jmenuje se to Ouzo a to se nosí v placatce v hubertusu.
marosh Odesláno 23. února 2012 Nahlásit Odesláno 23. února 2012 Tado, ještě že Tě tu furt máme na to fóru, ty hrošíku jeden, bo jsi chytrý jak rádium.
Dřevák Odesláno 24. února 2012 Nahlásit Odesláno 24. února 2012 (upraveno) Četa, Patrola prokletých, Černý jestřáb sestřelen, A jitra jsou zde tichá, Jdi a dívej se, Zachraňte vojína Rayena. Z domácích Atentát, Nebeští jezdci.škoda, že Menpfiská kráska je tak poamericku vlastenecky přisládlá, ale pěkný pokoukání pro fandu letadel. Upraveno 24. února 2012 uživatelem Dřevák
robo Odesláno 25. února 2012 Nahlásit Odesláno 25. února 2012 Pod hubertusom sa nosí zrezaná brokovnica, nie? Maďarská cesta je v tomhle správná cesta! A jmenuje se to Ouzo a to se nosí v placatce v hubertusu.
JDenver Odesláno 25. února 2012 Nahlásit Odesláno 25. února 2012 (upraveno) Co takhle "Nepřítel před branami" ? Tak pardon. Přehlédl jsem, že už to tu někdo zmiňoval. Upraveno 25. února 2012 uživatelem JDenver
jirka404 Odesláno 25. února 2012 Nahlásit Odesláno 25. února 2012 Zapomínáte na staré, ještě Sovětské filmy. Sice byly značně tendenční, ale třeba taková Bitva u Kurska, nebo epopej Stalingrad - tam byly natočeny jedny z největších scén v historii válečné kinematografie. Nikdy nebylo použito tolik originální vojenské techniky a takové množství lidí. To vycházelo zejména z toho, že v té době bylo třeba u Kurska v polích ještě množství tanků a techniky, kterou filmaři zakomponovali do scén a také byla použita kořistní technikam kterou na rozdíl od nás si rusové nenechali hned sešrotovat.
gandalf Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Odesláno 26. února 2012 Já jsem právě dokoukal "Bojovali za vlast".
jirka404 Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Odesláno 26. února 2012 Já jsem právě dokoukal "Bojovali za vlast". Jo taky dobrý - ono toho je hodně, třeba další epopej Boj o Moskvu, Osvobození, Hořící sníh a další filmy od Bondarčuka. Je zajímavé, že ty novodobé Ruské válečné filmy nestojí za nic, třeba Hvězda to je o ničem. Teď mě docela zaujal nedávno v televizi Ruský seriál Osvobozenecká, nebo Velká válka, to bylo slušný.
vendy Odesláno 27. února 2012 Nahlásit Odesláno 27. února 2012 Ruský,teda tehdy sovětský Mosfilm měl totiž možnost pro natáčení válečných filmů využívat jednotku Rudé armády,která byla určena právě pro takovéto účely včetně vybavení technikou vlastní,kořistní i Lend lizovou,uniformami a zbraněmi.Tahle jednotka měla i dobový výcvik,ale nejen pro druhou světovou,ale i třeba pro napoleonské války.Vím že jednotka byla funkční ještě v roce 1988/89,protože její malá část byla použita při natáčení československo ruského filmu ,,Piloti" režizéra Otakara Fuky.
marosh Odesláno 27. února 2012 Nahlásit Odesláno 27. února 2012 (upraveno) Včera večer na Nova Cinema jsem konečně narazil na Dopisy z Iwo Jimy od mistra Eastwooda.Tento film patří do komba s filmem Vlajky našich otců. Oba filmy věnované bojům v tichomoří ve 2.sv.válce.Dopisy je z pohledu Japonců a musím říct, že se mi to líbilo víc, jako Vlajky.Podle mě Easwood umí. Upraveno 27. února 2012 uživatelem marosh
David_B Odesláno 27. února 2012 Nahlásit Odesláno 27. února 2012 Včera večer na Nova Cinema jsem konečně narazil na Dopisy z Iwo Jimy od mistra Eastwooda. Tento film patří do komba s filmem Vlajky našich otců. Oba filmy věnované bojům v tichomoří ve 2.sv.válce. Dopisy je z pohledu Japonců a musím říct, že se mi to líbilo víc, jako Vlajky. Podle mě Easwood umí. Souhlasím s Tebou, taky se mi Dopisy líbily více než Vlajky. On ten japonský pohled nebývá ve filmech s podobnou tématikou tak častý (alespoň pro mne). Shodou okolností jsem včera večer zvládnul prvních pět dílů Pacifiku a je to takové půl na půl. Věnovat celý jeden díl prohánění australanek je na válečnou minisérii až moc Ale jinak to chvílemi působí autenticky.
Dřevák Odesláno 28. února 2012 Nahlásit Odesláno 28. února 2012 Ruský,teda tehdy sovětský Mosfilm měl totiž možnost pro natáčení válečných filmů využívat jednotku Rudé armády,která byla určena právě pro takovéto účely včetně vybavení technikou vlastní,kořistní i Lend lizovou,uniformami a zbraněmi.Tahle jednotka měla i dobový výcvik,ale nejen pro druhou světovou,ale i třeba pro napoleonské války.Vím že jednotka byla funkční ještě v roce 1988/89,protože její malá část byla použita při natáčení československo ruského filmu ,,Piloti" režizéra Otakara Fuky. No nevím, já v těch filmech vidím německý tanky s podvozkem T-35 a T-55, spoustu něčeho co Němci nikdy neměli a Rudá armáda útoči s tanky IS-3. A všimli jste si toho, že v drtivé většině případů Němci jdou na obrazovce zleva a Sověti zprava?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se