Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Takže červená je základ, černé ručky a indexy pro patřičný kontrast a nárust agresivity (aby to nebylo holčičí), bílá na otočné lunetě. Řemínek buď žralok,nebo rejnok (obojí je materiál co se používal na rukojeti důstojnických kordíků a šavlí) Na korunce německý kříž. Co dál? Korunku větší? Trojplošník na dýnko? Co dál s ciferníkem? Jaká grafická podoba loga výrobce? Jaké sklíčko?

Já bychnavrhoval:

Větší korunku a sklíčko bych klidně ponechal plastové. Pod nápis PRIM dát namísto "sport" nápis Manfred von Richthofen ...

Upraveno uživatelem Onion
  • Odpovědi 117
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)
  NIGHTinGALE napsal:
To je slovo chlapa. Tedy Yeda :)

Příští týden jsou svátky, ale co se pak potkat na pivku a doladit to?

Napadají mě jen dvě možnosti limitky - tříkusová série (vždyť měl trojplošník). Nebo osmdesátikusová série (počet sestřelů).

První je málo (zaplatíme to???), druhé je moc (tolik lidí nikdy neseženeme).

Tříkusová série by byla solitér. Na 80 kusů bychom si museli vzít hypotéku. :guiltysmiley: Tolik lidí nikdy neseženeme. Umím si představit řadu 0001892 - 0001918, t.j. 27 kusů. S takovým počtem se dá pracovat na fandovských webech. Takováhle l.e. by se prodala určitě, pokud by dostala publicitu. Já bych si vzal klidně 2 kusy. Jeden pro sebe a jeden pro syna. (Bude mu sice rok :baby: , ale dostal by je až v sedumadvaceti). Jsem pro jít na pivo a probrat to.

Upraveno uživatelem yed69
Odesláno (upraveno)
  Onion napsal:
Takže červená je základ, černé ručky a indexy pro patřičný kontrast a nárust agresivity (aby to nebylo holčičí), bílá na otočné lunetě. Řemínek buď žralok,nebo rejnok (obojí je materiál co se používal na rukojeti důstojnických kordíků a šavlí) Na korunce německý kříž. Co dál? Korunku větší? Trojplošník na dýnko? Co dál s ciferníkem? Jaká grafická podoba loga výrobce? Jaké sklíčko?

Já bychnavrhoval:

Větší korunku a sklíčko bych klidně ponechal plastové. Pod nápis PRIM dát namísto "sport" nápis Manfred von Richthofen ...

Správný, o něco málo tmavší odstín červené, než má zakladatel vlákna na svém mustru na začátku. Souhlasím s Oninem, nebude to holčičí. Jak uvedl, kombinací s agresivní černou (s motivem teutonského, když tedy ne maltézského kříže) a bílou dosáhneme zajímavého efektu. Veřím, že to bude lidem připomínat spíš toho Fockerra než cokoli jiného.

Upraveno uživatelem yed69
Odesláno
  NIGHTinGALE napsal:
Určitě je. Ale abych byl upřímný, málokteré slavné jméno bych vzal na ruku a už vůbec nevím, jaké hodinky by jej vystihly.

Ruchadlo (bratranců Veverků) bych na hodinkách nechtěl.

Lišku Bystroušku (Těsnohlídek) také ne - nemám moc rezavohnědých věcí.

Bleskosvod (Diviš) či lodní šroub (Ressel) naprosto nevím, jak do hodinek zakomponovat.

Znak Psohlavců (Jirásek) už je zprofanován dost.

Žižku tam také nechci. Husité byli bandité :)

Fučíka (i s jeho reportáží) mám doma v knihovně, na ruce ho nepotřebuji.

Baťa nic moc. Boty nosím na nohou.

Rudý Baron si asi nezaslouží být nějak zvláště kanonizován, ale je to legenda, která se dá do designu hodinek krásně zapracovat.

Třeba Kupka l.e. od Eltonu mi až tak zajímavá nepřijde.

A navíc - "Každý z nás je legenda", jak praví název jedné knihy :)

No, co se týče Ressla, tak se to již pár firmám docela podařilo, např....

post-1501-1183007765.jpg

Odesláno

Ten napad se mi libi. Predbezne se hlasim.

Souhlasim s cervenou barvou, nazev "Manfred von Richthofen" l.e., kriz na korunce, na cifernik bych ale Fokker ani nic jineho nedaval. Ale mohlo by to byt vzadu - bud letoun nebo Manfreduv portret (viz. IWC Exupery), remen cerveny zralok + cvoky. Logo Prim v nejakem dobovem fontu - svabach?? ;)

Odesláno (upraveno)

Souhlasil bych s tmavší červenou. Trojsplošník bych také nutně nemusel mít na ciferníku, ale plně by postačoval na zadním, plném víčku. Řemen z červeného žraloka s černým prošitím a případně s jedním nebo dvěma svoky. Teutonský kříž na korunce. Souhlasím s nějakým stylovým písmem ve kterém by mělo být vyvedeno logo (PRIM se bude kroutit jako žížala :D), namísto nápisu SPORT nápis Manfred von Richthofen. Ručičky a indexy provedené v celočerné barvě.OK?

Odesláno

Je totiž pravda, že trojplošník na ciferníku by to mohl "krapet" přeplácat. Když by sme to udělali jak je shora napsáno, tak to tak jako tak budou velmi výrazné hodinky!

Odesláno
  Onion napsal:
Souhlasil bych s tmavší červenou. Trojsplošník bych také nutně nemusel mít na ciferníku, ale plně by postačoval na zadním, plném víčku. Řemen z červeného žraloka s černým prošitím a případně s jedním nebo dvěma svoky. Teutonský kříž na korunce. Souhlasím s nějakým stylovým písmem ve kterém by mělo být vyvedeno logo (PRIM se bude kroutit jako žížala :D), namísto nápisu SPORT nápis Manfred von Richthofen. Ručičky a indexy provedené v celočerné barvě.OK?

Musíme najít někoho, kdo bude schopen vytvořit grafický návrh. Celočerné indexy a ručky mi zní dobře. Uvidíme, jak budou vypadat na návrhu. Pro červený řemen s černým prošitím bych taky hlasoval. Vidím, že máme podobnou představu:).

Odesláno

Urcite plne vicko. A vyrazeny trojplosnik s popiskem Fokker Dr.I. Barevnost OK. Premyslim, jestli by ten kriz v cerne barve na bilem poli nemohl byt i na ciferniku dole misto fadniho napisu "17 jewels"?!?!? To by mohlo vypadat dabelsky. Remen super, prositi cerne, dva male cvoky!

Navrhuji sahnout do rucek, ty soucasne ze Sport 1 jsou sice OK, ale urcite vymyslime lepsi a stylovejsi. Ted trochu placnu - co se inspirovat kulomety Spandau, nebo nejakym budikem z Fokkeru, atd.

Odesláno (upraveno)

Ty změny ruček bych moc nepřeháněl, resp. bych byl v tomhle umírněnější a opatrnější :) . Ručky se výborně hodí k stávajícím indexům a navíc nevím jak by se to promítalo do ceny. Dva melé cvoky? A nestačil by jeden? Přeci jenom řemen ke SportI.gen není nikterak extra široký! Dva cvoky mám na řemenu který je široký 22 mm a tam je to v pohodě, na 20 je mám také a tam už to nijeka extra nevypadá. Hanhard dává na řemen k modelu Nomos jeden cvok a nevypadá to zle.

Ten kříž na místě nápisu 17 jewels.. No aby toho nebylo moc! Přeci jenom nápisy ve švabachu a dole ten kříž... aby z toho nebylo "peklo na kolech" :D Stačí, že to bude "Létající cirkus" :D Už takhle do bude ďábelské až moc. Tmavší červená, černé ručičky, bílá luneta dokola... Si to představte na ruce, budete to přeci jen nosit na ruce a možná budete chtít i ve všední den! :thumbsup_anim:

Budou to velmi výrazné hodinky ale přesto je bude možné nosit i k neformálnímu oblečení! Vzhledem k tomu co já nosím k obleku si je vezmu i k čenému obleku...

Co sklíčko? Já bych klidně ponechal plast. Manfred měl na svých také jistě plast a současně se mi nechce dávat ranec co by se musel dát za safír. Navíc plast vymění kdykoliv jakýkoliv hodinář a i ten safír i minerál se stejně poškrábe...

Škoda, že to nebude 80 kusová limitka podle počtu sestřelů. S tím by se pak dalo pracovat i marketingově dál. Každé číslo by mohlo mít datum kdy došlo k sestřelu, kdo byl sestřelen a pod. :2guns: Kdyby však byla vyrobená, tak nepochybuju o tom, že by se nenašlo dost fanoušků kteří by si takové hodinky koupili. Manfred je fenomén který má dost příznivců i u nás, ale tady na fóru 80 lidí dohromady nedáme.

Odesláno

Otázka zdali se nám podaří sehnat 80 kalibrů ve slušném stavu a jestli vůbec bude někdo v Eltonu ochotný se snámi bavit o výrobě pozder. Jejich pozdra jsou zcela určitě připravená pro safírová skla.

Odesláno (upraveno)

Žlutá limitka se podržela původních pouzder a tím i původního plastového sklíčka. (viz. http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=5901&st=0) Určitě nemá cenu vymýšlet vše znova, když už Cigi prošlápnul cestu a ukázalo se na žluté limitce co je možné a za kolik. jako orientace s našima specifikacema by to mohlo dobře posloužit.

80 jich určitě neseženem (hlavně zájemců zde na fóru) .. to byl jen takový povzdech... Mně by se líbila limitka o 8 kusech. Za každých sestřelených deset letadel jedny hodinky :raygun:

Odesláno (upraveno)

Pro první nástřel a zjištění zájemců jsem tady po diskusi s některými z vás připravil taková jednoduchá TTD (inspirovaná žlutou edicí která se již úspěšně realizuje) na základě kterých by sme se pak pokusili vytvořit grafický návrh. Jde především o zjištění počtu případných zájemců a také o to aby se diskuse odrazila směrem k realizaci :D Pokud se na nečem shodneme, můžeme pak oslovit PRIMa s již jasnou specifikací a zjistit tak i výslednou cenu.

Strojek: Repasovaný Prim kal. 68, 17 kamenů, cenrální hodinovka, minutovka, vteřinovka, číslicové datum - k repasi nutno dodat 2 vlastní kalibry .

Pouzdro: nerez 316L, tvarově shodné s výchozím modelem, průměr bez korunky 36mm (vč. lunety 38mm), rozteč nožek pro řemen 19mm

Sklíčko: cylindrické, plast, shodné s výchozím modelem

Ručky: nerez černá barva v celé ploše, tvarově shodné s výchozím modelem

Ciferník: materiálově a velikostně shodný s výchozím modelem (klenutý mozazný plech s tamponovým tiskem). Upravená grafika oproti výchozímu modelu - , fonty písmen švabach, místo nápisu Sport nápis Manfred von Richthofen, Barva: ciferník - červená sladěná s barvou žraločího řemenu, čísla, indexy minut/vteřin, rámečky indexů hodin - černá, výplně indexů hodin - černá barva

Datový věnec: shodný s původním

Otočná luneta: nearetovatelná, tedy obousměrná, materiálově a tvarově shodná s výchozím modelem (plast zalisovaný do nerezového plechu). Upravená grafika - obrácené barvy, tj. bílý podklad, černé značky

Korunka: zvětšená, průměr 7mm, vroubkovaná, nerezová 316 L, na vršku teutonský kříž

Dýnko: závitové, nerez 316L, bez průhledu na strojek , stylizovaný obrázek trojplošníku Fokker

Řemen: Na míru šitý, exkluzivní, pravá žraločí kůže s jedním cvočkem , černé obšití, červená barva - plastická struktura šířka 19/16 mm, klasická jazýčková nerezová spona.

a/nebo

Alternativní/doplňkový řemen: Na míru šitý, exkluzivní, pravá žraločí kůže, černá barva, červené obšití, šířka 19/16mm, klasická jazýčková nerez spona.

Balení: praktická přenosná plechová krabička , ve vkusné kartonové krabici c certifikátem, návodem, garanční kartou a knížkou o továrně prim.

Kdo by měl o takový kousek zájem? Já sám si beru zcela určitě minimálně jedny.

Odesláno

Bohuzel musim couvnout. Rikam to hned na pocatku a je to kvuli penezum. Prebral jsem si vsechna pro a proti a ted, kdyz jsi to skvele detailne sepsal, je mi jasne, ze cena bude cca. 17 000 + 2 000 za remen. A 20 000,- se mi za Primky, i kdyz limitku, dat proste nechce a navic se bojim toho maleho rozmeru 38 mm. Mam velkou tlapu a 42 mm je pro me minimum (krome Diplomatek, ktere jsou ke kosili super). Je mi lito. Sleduju jeste limitku Seiko a Steinhart, tak uvidime.

Odesláno
  Frantik napsal:
Bohuzel musim couvnout. Rikam to hned na pocatku a je to kvuli penezum. Prebral jsem si vsechna pro a proti a ted, kdyz jsi to skvele detailne sepsal, je mi jasne, ze cena bude cca. 17 000 + 2 000 za remen. A 20 000,- se mi za Primky, i kdyz limitku, dat proste nechce a navic se bojim toho maleho rozmeru 38 mm. Mam velkou tlapu a 42 mm je pro me minimum (krome Diplomatek, ktere jsou ke kosili super). Je mi lito. Sleduju jeste limitku Seiko a Steinhart, tak uvidime.

Pro mně je tahle velikost také málo, ale jsem ochoten to pro jedinkráte překousnout :cigar: Naštěstí Sport I.gen vypadá v reálu větší než ve skutečnosti je. :) Ty prachy chápu, ale lacinějšího Red Barona stejně asi neseženeš :D ...

Návštěvník YPO
Odesláno
  Onion napsal:
ale lacinějšího Red Barona stejně asi neseženeš :D ...

..... tady je ...... :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...