Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

tak zrovna tahle l.e. by mě taky zajímala, otázkou zůstává cena, nejsem si jistý, že chci dát kolem 20 tis a mám obavu, že kolem této hranice se cena bude pohybovat

• Odpovědi 117
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Tak návrh Yeda s čísly série se mi líbí. Super.

A to Sport bych tam taky nedával.

Navrhuji se potkat někde v Praze (třeba) v tom týdnu po svátcích, pokud lidé nebudou mít dovolenou a zkušit to nějak konkrétněji pořešit.

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odesláno
  Onion napsal:
Pro první nástřel a zjištění zájemců jsem tady po diskusi s některými z vás připravil taková jednoduchá TTD (inspirovaná žlutou edicí která se již úspěšně realizuje) na základě kterých by sme se pak pokusili vytvořit grafický návrh. Jde především o zjištění počtu případných zájemců a také o to aby se diskuse odrazila směrem k realizaci :D Pokud se na nečem shodneme, můžeme pak oslovit PRIMa s již jasnou specifikací a zjistit tak i výslednou cenu.

Strojek: Repasovaný Prim kal. 68, 17 kamenů, cenrální hodinovka, minutovka, vteřinovka, číslicové datum - k repasi nutno dodat 2 vlastní kalibry .

Pouzdro: nerez 316L, tvarově shodné s výchozím modelem, průměr bez korunky 36mm (vč. lunety 38mm), rozteč nožek pro řemen 19mm

Sklíčko: cylindrické, plast, shodné s výchozím modelem

Ručky: nerez černá barva v celé ploše, tvarově shodné s výchozím modelem

Ciferník: materiálově a velikostně shodný s výchozím modelem (klenutý mozazný plech s tamponovým tiskem). Upravená grafika oproti výchozímu modelu - , fonty písmen švabach, místo nápisu Sport nápis Manfred von Richthofen, Barva: ciferník - červená sladěná s barvou žraločího řemenu, čísla, indexy minut/vteřin, rámečky indexů hodin - černá, výplně indexů hodin - černá barva

Datový věnec: shodný s původním

Otočná luneta: nearetovatelná, tedy obousměrná, materiálově a tvarově shodná s výchozím modelem (plast zalisovaný do nerezového plechu). Upravená grafika - obrácené barvy, tj. bílý podklad, černé značky

Korunka: zvětšená, průměr 7mm, vroubkovaná, nerezová 316 L, na vršku teutonský kříž

Dýnko: závitové, nerez 316L, bez průhledu na strojek , stylizovaný obrázek trojplošníku Fokker

Řemen: Na míru šitý, exkluzivní, pravá žraločí kůže s jedním cvočkem , černé obšití, červená barva - plastická struktura šířka 19/16 mm, klasická jazýčková nerezová spona.

a/nebo

Alternativní/doplňkový řemen: Na míru šitý, exkluzivní, pravá žraločí kůže, černá barva, červené obšití, šířka 19/16mm, klasická jazýčková nerez spona.

Balení: praktická přenosná plechová krabička , ve vkusné kartonové krabici c certifikátem, návodem, garanční kartou a knížkou o továrně prim.

Kdo by měl o takový kousek zájem? Já sám si beru zcela určitě minimálně jedny.

V podstatě souhlas. Super, díky!

Jen si nejsem jist, zda si Elton poradí s tím dýnkem.

Chceme rytinu či to plasticky vyrazit? Mám dojem, že tohle asi bude ta nejvyšší položka z ceny hodinek...

Odesláno (upraveno)

je otázka, zda to musí být zrovna rytina či dokonce plasticky vyrazit. Jsou i jené metody jejichž výsledek jedost identický s některými způsoby které používá i elton naříklad na svých současných Sport XL (na lunetě) nebo (pokud se teď narychlo nepletu) tak značí některá spodní víčka. V podstatě se ta technologie používá např. na nápisy na čepelích nožů. V prodejně Traper v Praze-Libni to umí za pár kaček. Jde jen o to zpracovat to v nmějakém grafickém programu do křivek.

Upraveno uživatelem Onion
Odesláno
  accutron napsal:
Rozhodl jsem se reagovat na žluté šílenství ohledně speciálního modelu Prim Sport Chronomag a nabízím vlastní variantu. Stačí k tomu mít originální Prim Sport z konce šedesátých let s červeným číselníkem, bílou minutovou stupnicí a náramek v odstínu číselníku. Co tomu říkáte ?

Opravdu pekne, gratuluji! :thumbsup_anim:

Odesláno

Ten nápad s čísly od Yeda je opravdu skvělý. jen je problém, že těch 27 by sme na fandovských webech neprodali pokud by už fyzicky neexistovaly. Mimo toto forum neseženeme lidi kteří dají peníze dopředu. Mít ty hodinky tak je prodáme jedna radost. Manfred má hodně příznivců. Jen jsem to nadhodil v práci a polovině chlapů se rozzářily oči :D

Odesláno
  Onion napsal:
Mít ty hodinky tak je prodáme jedna radost. Manfred má hodně příznivců. Jen jsem to nadhodil v práci a polovině chlapů se rozzářily oči :D

Škoda, že vás není v práci 50. Hned by bylo 25 hodinek prodáno :D

Odesláno (upraveno)

Mno. Sleduju tenhle thread a zatim jsem nemel cas odpovedet, takze az ted:

Jo. (Snad, pokud me nepotka nejaka nepredvidatelna zalezitost s penezma, jako treba tenhle tejden novej fotak :D )

Jen si tak rikam... Co kdybychom to vzali trosku vice zvelika...? 80 neni az zas tak moc.

S watchfanem by se treba dalo dohodnout na nejake reklame mezi komunitou nemocnych ve Statech a to bysme se pak na tech 80 kousku dostali podle me docela snadno... ?

A myslim, ze v 80 kusech bude vyroba precijen trochu levnejsi nez ve 27. Pokud by kolegove z USA zajem meli, kalibry podle me nebudou zas takovy problem - mame na foru preci Popshopa :)

Upraveno uživatelem boo-beek
Odesláno (upraveno)

Pokud bude barva číselníku ještě tmavší červená než je na obrázku a bílá luneta, radil bych vám nechat indexy také bílé. Černé nebudou moc čitelné. A co pak v noci ? Nikdy jsem o černé luminiscenční barvě neslyšel. Nebo indexy nemají v noci svítit ? :sad01_anim:

Upraveno uživatelem vaurien
Odesláno (upraveno)

Ne, indexy v noci svítit nebudou. V noci se spí :ph34r: a nebo máš budíka :shuriken: Portuguese mi také nesvítí a mám je rád a jsou to super hodinky.

Odesláno (upraveno)

Co se týká čitelnosti indexů tak jsou dostatečně veliké na to aby si jich člověk na červeném podkladě všimnul. Červená Barva by asi zase neměla být tak tmavá aby to ve spojení s černou dělalo takový propblem.

Ano, v americe by se prodalo snadno i těch 80 kusů (doslova by se po nich zaprášilo, tam je totiž Manfred ještě populárnější ikonou než v Evropě a můžeme si tady říct, že edice jeho nástupce Herman Goring l.e. by se prodávala ještě rychleji :D) , ale jak zajistíme to předfinancování ze strany amerických zájemců? Těžko věřit, že se najde 70 američanů kteřídají peníze na něco co ještě neexistuje, nějaké neznámé firmě v srdci Evropy s tím, že hodinky budou nejdříve do 3 měsíců co zaplatí všichni ostatní)!

To si radši (podle výsledné ceny) vezmu dvoje červené M.vonR. a pak je nějakému amíkovi za 50 litrů střelím :D Stejně o tom uvažuju už od včerejšího večera ... :angel:

Odesláno
  Onion napsal:
Ne, indexy v noci svítit nebudou. V noci se spí :ph34r: a nebo máš budíka :shuriken: Portuguese mi také nesvítí a mám je rád a jsou to super hodinky.

Jenže tohle nejsou hodinky Portuguese, ale Prim Sport 1. A ty si bez svítících indexů představit nedokážu. A vlastně ani nechci...

A když už jsme u těch barev. Nikde na Richthofenově Fokkeru nevidím černou barvu přímo na červené. Vždy je tam bílý podklad.

Odesláno
  Onion napsal:
edice jeho nástupce Herman Goring l.e. by se prodávala ještě rychleji :D

Tu by to ovšem chtělo založit na nových leteckých nebo nechat vyrobit ještě masivnější pouzdro ;-) A také se obávám, že pokud by to mělo být opravdu ve stylu H. Göringa, nedoplatili bychom se za ty diamanty.

Odesláno
  Onion napsal:
Ano, v americe by se prodalo snadno i těch 80 kusů (doslova by se po nich zaprášilo, tam je totiž Manfred ještě populárnější ikonou než v Evropě a můžeme si tady říct, že edice jeho nástupce Herman Goring l.e. by se prodávala ještě rychleji :D ) , ale jak zajistíme to předfinancování ze strany amerických zájemců? Těžko věřit, že se najde 70 američanů kteřídají peníze na něco co ještě neexistuje, nějaké neznámé firmě v srdci Evropy s tím, že hodinky budou nejdříve do 3 měsíců co zaplatí všichni ostatní)!

To si radši (podle výsledné ceny) vezmu dvoje červené M.vonR. a pak je nějakému amíkovi za 50 litrů střelím :D Stejně o tom uvažuju už od včerejšího večera ... :angel:

Njn, to be honest... Taky o tom uvazuju, ze bych na to sel takhle. Jenomze bez publicity se podle me budou nejaky cesky Primky tezko prodavat.

Je dost mozny, ze si to predstavuju jak Hurvinek valku, ale podle me by stalo za to hodit o tom malinkou diskuzi s Watchfanem...

Odesláno (upraveno)
  vaurien napsal:
Jenže tohle nejsou hodinky Portuguese, ale Prim Sport 1. A ty si bez svítících indexů představit nedokážu. A vlastně ani nechci...

A když už jsme u těch barev. Nikde na Richthofenově Fokkeru nevidím černou barvu přímo na červené. Vždy je tam bílý podklad.

Tohle nejmají být sporty I.gen ale limitka na jejich základě. Navíc by měla být cenově přístupná (tj. být v cenové relaci jako její žlutá předchůdkyně) .. Jinými slovy vytěžit z minima maximum. Stejně tak bude asi trojplošník na zadním výčku stylizovaný. Někdy méně je více. Pokud někdo vymyslí jak dostat černou barvu na bílý podklad ( s vyjímkou bílých erbu s černými kříži na ciferníku) tak se s tím. Červená musí hrát jednoznačně prim., po ní příchází černá kvůli agresivnímu dojmu a pak bílá. Jediné co mně s touto souvislostí napadá je bílý rámeček co je kolem indexů.

Domnívám se ale, že bílá luneta stačit bude. Zase by to nemělo být pouťové a nebo holčičí (jak už tady zaznělo) což tříbarevný ciferník asi bude. Musí to být trochu agresivní (jako Manfred) :D což kombinace převládající červené s doplňkovou černou určitě je.

Poslední možnost by pak byla ponechat původní barevnou kombinaci lunety (černá s bílými znaky) a pouze orámovat bíle černé indexy. To by také nemuselo vypadat zle asoučasně by to více odpovídalo provedení znaků na letadle (černý kříž na bílém podkladě).

Odesláno
  Onion napsal:
Poslední možnost by pak byla ponechat původní barevnou kombinaci lunety (černá s bílými znaky) a pouze orámovat bíle černé indexy. To by také nemuselo vypadat zle asoučasně by to více odpovídalo provedení znaků na letadle (černý kříž na bílém podkladě).

Souhlas... To zni hodne dobre.

Jeste mi tak napadlo... Co takhle dat ten kriz misto indexu 12?

Tzn. na cifermiku by bylo letcovo jmeno, (mozna) PRIM (radsi bych asi ELTON, ale nevisim na tom) a ten kriz jenom na 12. Ostatni indexy normal.

Jinak o USA - ja se ale bojim, ze bez patricne prezentace DOPREDU se tam na nejakej ceskej PRIM kazdej zvysoka vy... vykasle :) :(

Odesláno (upraveno)
  Onion napsal:
:thumbsup_anim:

Ta debata o "maltézských" křížích byla hlavně o tom, že Německo nepoužívalo maltézský kříž jako výsostný znak, ani Manfréd nemá na krku nic, co by mělo něco společného s maltézským řádem. Má na krku kříž POUR LE MERITE, založený císařem Bedřichem Velikým...

http://www.army-store.cz/_eshop/index.php?...roducts_id=2217

Na a ty hodinky v limitované sérii --- jsou moc pěkné :speak_cool:

Upraveno uživatelem Andreas
Odesláno (upraveno)
  boo-beek napsal:
Souhlas... To zni hodne dobre.

Jeste mi tak napadlo... Co takhle dat ten kriz misto indexu 12?

Tzn. na cifermiku by bylo letcovo jmeno, (mozna) PRIM (radsi bych asi ELTON, ale nevisim na tom) a ten kriz jenom na 12. Ostatni indexy normal.

Kříž na dvanáctce? No a zase jsme u toho :D Bude kříž na korunce, kříž na dvanáctce rozhodí celkovou vyváženost grafiky která je relativně souměrná. Rozuměj, nemám rozhodně nic proti teutonským křížům, :thumbsup_anim: ale rvát to na ten relativně maličkej ciferníček při zachování proporcí vůči ostatním indexům je fakt rána. :wallbash:

Odesláno (upraveno)

Jinak v závislosti na ceně já uvažuji o dvou kusech a už mám kamaráda co také myslí na dva. Takže 8 kusová série by nemusela být špatná, za každých 10 sestřelů jedny hodinky :whistle:

Navíc jsem uvažoval o nějaké publikaci (vydané vlastním nákladem) která by ty hodinky mohla doprovodit a okomentovat. cca 10 - 15 listů, červená vazba, nezbytný teutonský kříž a uvnitř fotky. Zlom a výrobu jsem schopen zrealizovat.

Během volných dní příštího týdne nechám vyrobit nějaký grafcký náhled hodinek které zde probíráme a pak se nad ním můžeme sejít v nějaké hospodě jak navrhoval Nighty... :cheff:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...