Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

plánuji koupit potápky, objednávat budu na creationwatches,

netušíte co znamená to označení modelu ve třech kódových variantách ? P1, P a pak bez ničeho.

Seiko Solar Chronograph Divers SSC019P1 SSC019P SSC019 Mens Watch

Znamená to třeba - hodinky, náramek, spona ? Nebo to jsou nějaké úpravy a můžu si vybrat ?

Díky moc za info

FW

Odesláno

třikrát je to tam napsaný možná kvůli snažšímu vyhledávání, jinak to nic neznamená.

P za označením modelu bývá u kvarcových hodinek a jednička za tímhle písmenem znamená, že je to model s ocelovým náramkem (2 je např. guma a trojka kožený řemínek. ale je možný, že to i jinak).

Odesláno

Cus kluci, chtel bych se Vas optat. Mam Monstra a na dynku napisano: Seiko 7s26-0350 AO,scuba divers 1N2493 KG stainless steel a na tahu cisla 49X8-G CZ odkud to je?:))Diky

Je to K mimo Japan?

Edit:jsem to blb vlozil do spatneho vlakna.

Odesláno

Diky Draku:)

Odesláno

Cus kluci, chtel bych se Vas optat. Mam Monstra a na dynku napisano: Seiko 7s26-0350 AO,scuba divers 1N2493 KG stainless steel a na tahu cisla 49X8-G CZ odkud to je? :))Diky

Je to K mimo Japan?

Edit:jsem to blb vlozil do spatneho vlakna.

Tady máš něco na dlouhý zimní večery...

http://quartzimodo.com/how-to-tell-when-your-seiko-watch-was-made-part-1/

Jinak, když to vylovím z hlavy, tak 7s26 je druh kalibru, 0350 bude asi typ pouzdra, AO nevím, scuba divers znamená, že to je pro potápěče se Self Contained Underwater Breathing Aparatus nebo tak nějak, 1N2493 KG znamená asi tohle: první písmeno udává rok, ale je potřeba se orientovat v dekádě. Může to být 2011, 2001, 1971 apod. Druhé písmeno je měsíc 1-9 je leden až září, N je November, O je October a D je December. Nikdy nevím, jestli je dřív měsíc nebo rok. Ale když tam máš písmeno, tak je to jasný... Poslední čtyři číslice jsou pořadový číslo. KG nevím.

To na tom tahu bude typ tahu. To CZ na tahu bych ale asi nijak nespojoval s Českem.

To AO možná znamená radu pro hodináře, jakým způsobem otevřít hodinky...

Odesláno

Ahoj,

plánuji koupit potápky, objednávat budu na creationwatches,

netušíte co znamená to označení modelu ve třech kódových variantách ? P1, P a pak bez ničeho.

Seiko Solar Chronograph Divers SSC019P1 SSC019P SSC019 Mens Watch

Znamená to třeba - hodinky, náramek, spona ? Nebo to jsou nějaké úpravy a můžu si vybrat ?

Díky moc za info

FW

Vždycky jsem myslel, že ty P1 a pod jsou jen jiné varianty tahu nebo řemenu.

Odesláno

Tady máš něco na dlouhý zimní večery...

http://quartzimodo.com/how-to-tell-when-your-seiko-watch-was-made-part-1/

Jinak, když to vylovím z hlavy, tak 7s26 je druh kalibru, 0350 bude asi typ pouzdra, AO nevím, scuba divers znamená, že to je pro potápěče se Self Contained Underwater Breathing Aparatus nebo tak nějak, 1N2493 KG znamená asi tohle: první písmeno udává rok, ale je potřeba se orientovat v dekádě. Může to být 2011, 2001, 1971 apod. Druhé písmeno je měsíc 1-9 je leden až září, N je November, O je October a D je December. Nikdy nevím, jestli je dřív měsíc nebo rok. Ale když tam máš písmeno, tak je to jasný... Poslední čtyři číslice jsou pořadový číslo. KG nevím.

To na tom tahu bude typ tahu. To CZ na tahu bych ale asi nijak nespojoval s Českem.

To AO možná znamená radu pro hodináře, jakým způsobem otevřít hodinky...

Tak to smekam Pane, dekuji velmi.

Odesláno

hele nechci se hádat, ale...pravdu mám já :)

P=kvarcky (to je stopro), stejně jako J nebo K u mechanik

1,2,3...typ řemenu nebo tahu

1=náramek

2=guma

3=kůže

ovšem s tím, že pokud se dotyčnej model nedělá s tahem, tak 1 znamená převažující typ řemenu, třeba kůže.

ověřit si to můžete tady:

http://www.ebay.com/sch/Wristwatches-/31387/i.html?item=281014697676&pt=Wristwatches&hash=item416dc7fecc&_ssn=premierworld&LH_BIN=1&_sop=15&_clu=2&_fcid=1&_localstpos=&_stpos=&gbr=1&_ipg=200&_dcat=31387&Brand=Seiko

Odesláno

No, projel jsem to lehce na chronographu a pravda je, že to P se opravdu objevilo pouze u solaru, quartzu a myslím i kineticu a ne u automatů. Takže se taky nechci hádat a pravdu má asi lub .-) Minimálně do do doby než zjistím, že to je jinak. Ale zjišťovat to nehodlám :-D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...