Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj kolegové,

nějakou chvíli (asi tak 3 roky :-D ) jsem tu nebyl a doufám, že je tu furt skvělá parta jako dřív!

Mám dilema a přiznám se, že si neumím zodpovědět následující otázku.

Má ekonomicky smysl, kupovat staré kapesní zlaté hodinky z hlediska investice či zachování hodnoty peněz?

Pokud bych to srovnal s investičními mincemi, tak je to určitě lepší pocit koupit za 30 tis zlaté Omegy z roku 19.. než uncovou minci, ale je to z hlediska likvidity a ceny opravdu tak?

Tak třeba zrovna teď jsou na aukru jedny krásky:

http://aukro.cz/zlate-hodinky-a-lange-sohne-glashutte-i4857009759.html

ale má to krom pocitu štěstí i oprávněnost ekonomickou? Kde získat (krom chrono24) více informací o orientaci v této sféře?

Díky všem za info

Midloch

Návštěvník Mitak
Odesláno

Nejjistější zlato je v cihlách. A pokud je máš z nějakého oficiálního zdroje, tak jsou pak i bez problémů obchodovatelné. Hodinky si kup radši pro radost.

Odesláno

Konkrétně u těchto Langů se mi nezdají ty červená čísla, ale čert ví. Jinak je to parádní kousek - pravda je to, co zmínili kolegové, ale podle mě je na tom aukru koupíš o něco levněji, než by byla jejich cena v německu, takže nějaká ziskovost tam asi bude. 

Odesláno

Díky za odpovědi, no a dá se zhruba odhadnout kolik z celkové hmotnosti kapesních hodinek vůbec tvoří samotné zlato?

Ciferník či většina mechaniky bude určitě z jiných kovů než z relativně měkkého zlata..

Odesláno

Prodejce těch hodinek znám osobně. Nevím, kde k tomu chodí, ale objevují se u něj dlouhodobě hodně slušné starožitnosti všeho druhu. Je to takový částečně sběratel a částečně překupník. Ale pokud jde o investici, tak z mého pohledu takové hodinky hodnotu mají, a nemalou, ale ta se už podle mě nijak zvyšovat ani snižovat nebude. Naopak takové "obyčejné" ocelové chrona ze 70tých až 80tých let jako je TH Autavia, TH Carrera, Longines, v podstatě všechno z řady Omega Speedmaster a sportovní větve Seamaster nebo Fliegermaster atd., ty jdou do ceny z roku na rok. To je podle mě dobrá investice. A navíc prudce nositelná:) 

Odesláno

Prodejce těch hodinek znám osobně. Nevím, kde k tomu chodí, ale objevují se u něj dlouhodobě hodně slušné starožitnosti všeho druhu. Je to takový částečně sběratel a částečně překupník. Ale pokud jde o investici, tak z mého pohledu takové hodinky hodnotu mají, a nemalou, ale ta se už podle mě nijak zvyšovat ani snižovat nebude. Naopak takové "obyčejné" ocelové chrona ze 70tých až 80tých let jako je TH Autavia, TH Carrera, Longines, v podstatě všechno z řady Omega Speedmaster a sportovní větve Seamaster nebo Fliegermaster atd., ty jdou do ceny z roku na rok. To je podle mě dobrá investice. A navíc prudce nositelná :)

Ceny chron už vyletěly, nakupovat až teď je jako kupovat zlato když bylo za 1800. Cenový skok jako za poslední rok se už opakovat nejspíš nebude.

Odesláno

zlato sa podieľa 25-30% hmotnosti hodiniek, pokiaľ ide o masív. Niekedy ide o tenkostenné, duté, príp. gold filled puzdrá, tam sa to odhaduje ťažšie, ale je to výrazne menej. Poznám niekoľko starožitníkov, ktorí keď zlato dosiahlo strop, dali taviť hodinky bez väčšej zberateľskej hodnoty na zlato a strieborné mince taktiež. Hlavne u vecí, ktoré im dlhodobo ležali vo vitrínach bez väčšieho záujmu.

Odesláno

Googlil jsem trochu a dle mnoha nazoru je dost tezke stanovit kolik procent z vahy je primo zlato nicmene nazor je ten, ze je to 30-35% u dvouplastovych a 35-40% u troj typu hunter.

Korunky ani obliky zlate nejsou temer nikdy, jen pouzdro a plast.

Odesláno

Jestli chces nekam ulozit penize s nejakym potencialem shodnoceni, kup si od Steet Glida pekny rolexy s papirama a mas klid a hlavne likviditu. Ciule uz nikdy neprodas, a kdyz jo, tak na tom budes akorat tratnej.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...