Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Steinhart Nav B-Uhr 44 Handaufzug .... ruční nátah je pořád něco obecně neotřelýho.... já bych je bral osobně hned, kdyby byly 42 mm

proti hamiltonům bych asi hlasoval z těchto důvodů - 1) trochu moc "zdobný" (nenapadá mě lepší slovo 2) obecně má hamilton tak obrovský množství pro mě nepoužitelnecj modelů, že mě to apriori odrazuje od značky

a ty junkers mi ani moc nepřipadají konkurenceschopný....

• Odpovědi 72
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

V tom případě jsem si vzpomněl ještě na jednu fotku, košile, svetr - obojí úzký rukáv a no problem..Naprosto chápu tvé váhání...

Svatá pravda....Když jsem vzal na ruku Háčka, snad každá baba si jich všimla, buď je minimálně okomentovala, nebo si je chtěla prohlídnout...Byly to hrozně "okatý" hodinky, ale to mám pocit, jsou takovýhle větší pilotky obecně.. ;)

Mé váhání je hlavně v tom, že chci ty hodinky také na nějakou dobu a ne je za měsíc prodat, totčit pořád do kol mě nějak nebaví, takže zároveň potřebuju ty, které mě co nejmíň omrzí. Ty Hamiltony Pilot byl jedny z rvních co jsem chtěl, jsou netradiční, nemá je každý a to je něco pro mě, rád se liším :) Strašně se mi na nich líbí vystouplé indexy a ty skeletované ručky, ale zase se bojím, aby to nebyl jen takový prvotní waw efekt, který mě pak přestane bavit...V tomdle mají asi trošku výhodu Štajny a Junkersy u kterých vím, že když je otočím na průhled, tak mi 100% vykouzlí úsměv na tváři a pokochám se strojkem :)

Odesláno

Pre mňa by to bolo ťažké rozhodovanie. Ale asi prvé by som vyradil tie Hamilton. Jednak sa mi páči ručný náťah a jednak sa mi nepáči tá dátumovka. Štajny sú fakt dobrá voľba. Junkers je trošku iný ale určite nie zlý. Pohľad na ten 3133 je pekný, opraví ho kde kto a dá sa pekne vyladiť. A 3133 je legenda, aj keď Ruská, a to dnes nieje veľmi v móde bohužiaľ. Treba ich ozaj vidieť na živo a v kľude porozmýšlať. Predsa len na živo to budú úplne iné hodinky ako na fotkách. Neviem aké sú technické veci (zafír, WR, antireflex), aj od toho by som sa rozhodoval, predsa len je to praktická vec v živote.

Odesláno

Junkers by tě podle mě brzo omrzely. U těch zbylých tří už je to jen o osobních prefereních. Pioneer je nejčistší, tam bych asi směřoval já. Steinhart zase klasický design, druhý Hamilton pak novota. Dej všechny na ruku, ať si uděláš jasno. Protože pak by tě to od jedněch táhlo zpět k těm zbylým.

Odesláno

Junkers by tě podle mě brzo omrzely. U těch zbylých tří už je to jen o osobních prefereních. Pioneer je nejčistší, tam bych asi směřoval já. Steinhart zase klasický design, druhý Hamilton pak novota. Dej všechny na ruku, ať si uděláš jasno. Protože pak by tě to od jedněch táhlo zpět k těm zbylým.

Asi jsi to řekl správně, Junkersy ve mě vyvolávají asi největší "waw efekt", ale možná proto by mě poté omrzeli, až bych chtěl zase něco umírněnějšího :) Pioneer svým vintage lookem nejspíš vyřadím, k tomu se budu muset teprve dopracovat...takže z toho vyplívá, buď jít cestou klasiky v podobě Steinhart a nebo moderny Hamilton Pilot, po pravdě mě to nejspíš více táhne k moderně, ale zase si říkám, že jsem chtěl ruční nátah a pěkný průhled na strojek abych se mohl také občas pokochat.

Odesláno (upraveno)

Mé váhání je hlavně v tom, že chci ty hodinky také na nějakou dobu a ne je za měsíc prodat, totčit pořád do kol mě nějak nebaví, takže zároveň potřebuju ty, které mě co nejmíň omrzí. Ty Hamiltony Pilot byl jedny z rvních co jsem chtěl, jsou netradiční, nemá je každý a to je něco pro mě, rád se liším :) Strašně se mi na nich líbí vystouplé indexy a ty skeletované ručky, ale zase se bojím, aby to nebyl jen takový prvotní waw efekt, který mě pak přestane bavit...V tomdle mají asi trošku výhodu Štajny a Junkersy u kterých vím, že když je otočím na průhled, tak mi 100% vykouzlí úsměv na tváři a pokochám se strojkem :)

Mnoooo, pěkně se to tu rýsuje..Jsem zvědavý, jak to rozlouskneš....Já se samozřejmě přikláním na stranu H, jak jinak, ale i Steiny mají něco do sebe, to né, že ne....

Samozřejmě, každý jsme jiný a i něco jiného preferujeme, ale z mé vlastní zkušenosti musím říct, že jak ručky, tak cifr a ty broušené indexy vykouzlí úsměv na rtech taktéž, včetně pěkné lumi..Alespoň u sebe jsem neměl pocit toho wow efektu a hodinky mi vydržely dva a třičtvrtě roku, jako moje "první mechaniky" a ještě tak před půl rokem jsem říkal, že je nikdy neprodám a byl o tom skálopevně rozhodnut..Pak jsem  nějak silněji a silněji inklinoval k potápkám, jenže ty se vedle Hamiltonů vystřídaly čtvery, což mně osobně značí to, že mě H fakt bavily, nebyly pro mě jiné pilotky, co by je nahradily (pokud pomineme IWC :) )...Nicméně poslední dobou radši nosím hodinky na tahu, což jsem na pilotky dávat nechtěl, takže víc ležely doma, než byly na ruce.. Bylo mi jich líto, a tak jsem je poslal dál, dělat radost někomu dalšímu...

Co se průhledu na strojek týče, ano, asi není tak ohromující jako u Steinů, ale taky je to hezká podívaná, dle mého...

Upraveno uživatelem Martyp
Odesláno

Hamilton mě osobně až tak moc nebere. Ty pilotky jsou strašné obludy (velikostně), pionýry jsou super, ale pokud něco v tomto stylu, tak bych šel do origo designu - tutima, hanhart...

Štajny jsou klasika, tím se nedá nic zkazit. Akorát mě osobně už docela omrzely (plus vědomí té haldy rolexích pseudofejků), tak půjdou z domu. Ale vydržely mi tak pět let, za mě dobrá volba.

Junkersy mají ze zmiňovaných asi nejmenší zvučnost značky. Ale jsou to fajn hodinky, retro cifr, super čudlíky plus krásná strojovna. A cena hraje taky roli. Škoda jen absence antireflexu, ty hodinky ho potřebují. Jo a pěkně svítí.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Výběr ti nezávidím, bude to boj. Upřímně, jako univerzály na každodenní nošení si neumím představit asi ani jedny. Ale mám jiné priority. Zdar při výběru. :)

Odesláno

Mnoooo, pěkně se to tu rýsuje..Jsem zvědavý, jak to rozlouskneš....Já se samozřejmě přikláním na stranu H, jak jinak, ale i Steiny mají něco do sebe, to né, že ne....

Samozřejmě, každý jsme jiný a i něco jiného preferujeme, ale z mé vlastní zkušenosti musím říct, že jak ručky, tak cifr a ty broušené indexy vykouzlí úsměv na rtech taktéž, včetně pěkné lumi..Alespoň u sebe jsem neměl pocit toho wow efektu a hodinky mi vydržely dva a třičtvrtě roku, jako moje "první mechaniky" a ještě tak před půl rokem jsem říkal, že je nikdy neprodám a byl o tom skálopevně rozhodnut..Pak jsem  nějak silněji a silněji inklinoval k potápkám, jenže ty se vedle Hamiltonů vystřídaly čtvery, což mně osobně značí to, že mě H fakt bavily, nebyly pro mě jiné pilotky, co by je nahradily (pokud pomineme IWC :) )...Nicméně poslední dobou radši nosím hodinky na tahu, což jsem na pilotky dávat nechtěl, takže víc ležely doma, než byly na ruce.. Bylo mi jich líto, a tak jsem je poslal dál, dělat radost někomu dalšímu...

Co se průhledu na strojek týče, ano, asi není tak ohromující jako u Steinů, ale taky je to hezká podívaná, dle mého...

Joo něco se snad rýsuje, ale stále nevím a bude to asi ještě boj :) horší je, že už mi to začíná trošku lízt na mozek a to je špatně. protože už pak ztratím tu chuť to vůbec řešit a vykašlu se na to, ale k tomu snad nedojde. Od chvíle co jsem na foru chci nějaké pilotky a tentokrát už jsem se zařekl, že vážně musím po těch 2 letech :) Hamiltony mě teď dost lákají protože jsem je našel i za poměrně dost nízkou cenu, akorát musím zjistil kolik by k nim stál ještě dovoz, abych se pak nevyšplhal kdo ví kam, ale zatím to vypadá celkem nadějně.

Hamilton mě osobně až tak moc nebere. Ty pilotky jsou strašné obludy (velikostně), pionýry jsou super, ale pokud něco v tomto stylu, tak bych šel do origo designu - tutima, hanhart...

Štajny jsou klasika, tím se nedá nic zkazit. Akorát mě osobně už docela omrzely (plus vědomí té haldy rolexích pseudofejků), tak půjdou z domu. Ale vydržely mi tak pět let, za mě dobrá volba.

Junkersy mají ze zmiňovaných asi nejmenší zvučnost značky. Ale jsou to fajn hodinky, retro cifr, super čudlíky plus krásná strojovna. A cena hraje taky roli. Škoda jen absence antireflexu, ty hodinky ho potřebují. Jo a pěkně svítí.

attachicon.gif10.jpg

Výběr ti nezávidím, bude to boj. Upřímně, jako univerzály na každodenní nošení si neumím představit asi ani jedny. Ale mám jiné priority. Zdar při výběru. :)

Ahoj, prosím tě ty vlastníš nebo jsi vlastnil tyto Junkersy? Mohl bych popřípadě poprosit ještě o nějaké fotky, nejsou zrovna moc rozšířené, takže fotek je dost málo. Moc děkuju.

Odesláno

Joo něco se snad rýsuje, ale stále nevím a bude to asi ještě boj :) horší je, že už mi to začíná trošku lízt na mozek a to je špatně. protože už pak ztratím tu chuť to vůbec řešit a vykašlu se na to, ale k tomu snad nedojde. Od chvíle co jsem na foru chci nějaké pilotky a tentokrát už jsem se zařekl, že vážně musím po těch 2 letech :) Hamiltony mě teď dost lákají protože jsem je našel i za poměrně dost nízkou cenu, akorát musím zjistil kolik by k nim stál ještě dovoz, abych se pak nevyšplhal kdo ví kam, ale zatím to vypadá celkem nadějně.

Tomu naprosto rozumím, taky to tak mám, že jak se něco táhne až moc dlouho, přestane mě to bavit a tím pádem to i přestanu řešit...Tak Ti tedy přeju, ať to brzy rozlouskneš, aby z toho nesešlo.. :)

Nenašel jsi je náhodou na Chorno24 u prodejce z Turína?

Odesláno

Ještě je mám, ale fotky jsem nedělal. Něco málo jenom tady http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/46860-junkers-spitzbergen-f13-chrono/?hl=junkers

Moc děkuju, i těch pár fotek stačí, jsou to vážně povedené hodinky, průhled na strojek je tady jednoznačně nejlepší a to má u mě v tomto výběru docela velkou váhu. Další plus je to, že nejsou až tolik profláklé, což mám také rád, stejně tak se mi zamlouvají i H Pilot, protože ty se tu také moc neobjevují a já mám rád cestu té ojedinělosti, to je to, co hraje trošku proti Steinům, které jsou přece jen o dost víc rozšířené.

Tomu naprosto rozumím, taky to tak mám, že jak se něco táhne až moc dlouho, přestane mě to bavit a tím pádem to i přestanu řešit...Tak Ti tedy přeju, ať to brzy rozlouskneš, aby z toho nesešlo.. :)

Nenašel jsi je náhodou na Chorno24 u prodejce z Turína?

Ano přesně u toho, nikde jinde jsem je nenašel za lepší cenu, vypadá to, že je i celkem prověřený, takže by mělo být vše OK. Před chvilkou jsem mu napsal poptávku s cenou zaslání apod..ostatní prodejci je mají za mnohem víc, tak uvidím kde je v tom ten háček :) Po pravdě těch 17+- za kolik jsou všude jinde už bych za ně nedal a šel do něčeho jiného, takže uvidím co mi napíše...pokud bude cena opravdu tak dobrá a vše bude v pořádku tak by byly H velkým adeptem.

Odesláno

Tak už mám i odpověď na cenu H a komplet se vším bych je mohl mít za 510?, což je podle mě dobrá cena, minimálně nejnižší jakou jsem zatím kde viděl, každopádně dostupnost až nějak v Lednu, takže mám o čem přemýšlet do té doby :)

Odesláno (upraveno)

Ano přesně u toho, nikde jinde jsem je nenašel za lepší cenu, vypadá to, že je i celkem prověřený, takže by mělo být vše OK. Před chvilkou jsem mu napsal poptávku s cenou zaslání apod..ostatní prodejci je mají za mnohem víc, tak uvidím kde je v tom ten háček :) Po pravdě těch 17+- za kolik jsou všude jinde už bych za ně nedal a šel do něčeho jiného, takže uvidím co mi napíše...pokud bude cena opravdu tak dobrá a vše bude v pořádku tak by byly H velkým adeptem.

Jj, o těch vím , byl to často takový bod zájmu jednání o ceně při prodeji těch mých, ale to už nikdo nevěděl, že na webu má shipping po EU za 110?.. ;)

Já je kupoval tenkrát u heyder-exclusiv.de, koukni ještě tam, taky to nevypadá špatně a spolehliví jsou... :)

Jsem fakt zvědavej.. :)

Odesláno

Mě napsal za 80?, tak jsem asi dostal menší slevičku, takže právě celkem těch 510, na web jsem koukal a mají je tam za 570, tak to už bych asi vzal z Itálie, no uvidím, ještě není rozhodnuto, zda to budou H :)

Odesláno (upraveno)

Slevička potěší.. :) Tak uvidíš, zatím je čas přemýšlet.....

Škoda, že jsi nenapsal ještě, když jsem je měl, mohl jsi je aspoň okouknout.. :(

Odesláno

Jo to si teď zpětně taky řikám :( protože zrovna ty H bych rád viděl naživo před případnou koupí, přece jen jsou ze všech hodinek z výběru největší. Štajny už jsem měl na ruce jak ve 44, tak 47, takže tam vím naprosto přesně, druhé H jsou rozměrově přesně jako jiné hodinky co jsem měl, takže to je také bez problémů a Junkersy, které jsou ze všech nejmenší a to 42mm, s těmi problém také nebude. U těch H pilot se toho dost bojím...

Odesláno

Je to dosť ťažký výber, všetky hodinky z výberu majú niečo do seba.

Som veľmi zvedavý ako to dopadne.

Ja by som dal prednosť hodinkám s ručným náťahom, čiže by to boli Junkersy alebo Steiny.

Steiny som mal a boli výborné. Na bežné nosenie trošku objemné, ale  ináč v pohode.

Odesláno

Jo to si teď zpětně taky řikám :( protože zrovna ty H bych rád viděl naživo před případnou koupí, přece jen jsou ze všech hodinek z výběru největší. Štajny už jsem měl na ruce jak ve 44, tak 47, takže tam vím naprosto přesně, druhé H jsou rozměrově přesně jako jiné hodinky co jsem měl, takže to je také bez problémů a Junkersy, které jsou ze všech nejmenší a to 42mm, s těmi problém také nebude. U těch H pilot se toho dost bojím...

Když to dáme dohromady časově, tak bych ti tu prohlídku mohl zařídit. Vím totiž, kde skončily ty Martyho :) Když tak se ozvi.

Odesláno

To jsem zvědavej jak Ti to dopadne :) .. Právě vybírám docela dost podobně, ale jsem limitovanej velikostí, ptž 44mm mi na moje zápěstí příjde dost. Buď budu heretik a vemu Hamilton Pilot v quartzu nebo interštelarský Ham. Aviation Pilot a nebo něco od Archimede 42mm. Zatím to vypadá na:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

...vzhledem k tvému foto surfvláknu HamKhakiPioneer. Jako jediné z tvého výběru jsem měl v ruce...no jsou více než příjemné a nějak mi k tobě sedí.

Zajímavý názor, ty jsi mě docela dostal :) a to jsem ty Pioneery nejspíš už z výběru vyhodil, právě proto, že mi přijde, že by ke mě mc nešly :)

Když to dáme dohromady časově, tak bych ti tu prohlídku mohl zařídit. Vím totiž, kde skončily ty Martyho :) Když tak se ozvi.

No nekecej, že jsou u tebe :):) píšu SZ

To jsem zvědavej jak Ti to dopadne :) .. Právě vybírám docela dost podobně, ale jsem limitovanej velikostí, ptž 44mm mi na moje zápěstí příjde dost. Buď budu heretik a vemu Hamilton Pilot v quartzu nebo interštelarský Ham. Aviation Pilot a nebo něco od Archimede 42mm. Zatím to vypadá na:

Na to jsem sám zvědavý, dneska jsem se přistihl, že už zase koukám po Diverech místo pilotek, ale tentokrát to fakt musím už dát :) S tou velikostí to je škoda, mě prostě přijdou menší pilotky jako když to ani nejsou pilotky, ty by prostě měly být větší, toť můj názor a i podle toho vybírám. Jo ty z tvého výběru jsou dobré, líbí se mi celé názvy dnů i datumka na pozici 6, ale ty jsou mimo mě velikostí, jestli se nepletu, tak ta je 42 a to mi prostě přijde na pilotky málo, proto váhám i nad Junkersy, ty mají také 42. Hamilton Pilot v Quartzu neber, měl jsem v jednu chvíli stejný nápad a je to blbost a i škoda peněz, koupit quartz za cca 10k, když automaty jsou o něco málo dražší je prostě zbytečné :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...