hciq Posted July 1, 2007 Report Posted July 1, 2007 Je fajn občas sledovat něco aspoň trochu zajímavějšího než konfekční produkci profláklých firem a porovnávat ceny jak nejlevněji nakoupit. Reaguji na safiho překlad o Dufourovi a jemu podobných nezávisláků. Máme zde však i HardCore tvůrce jejichž produkce je naprosto mimo čas a prostor (i když jejich výsledkem jsou instrumenty na měření té první z jmenovaných veličin) Jedním z nich je tým šílených hodinářů Buchanam z Chelmsfordu v hrabství Essex a jejich Buchaman No.4 Bohužel mé technické a i odborné jazykové znalosti nejsou na takové úrovni, abych plně a bez chyb objasnil veškeré finesy tohoto stroje. Takže jen povrchně: Jedná se o privátní zakázku duálních hodin řízených dvojitým kyvadlem (v jedné čočce je umístěn teploměr). Kyvadla jsou podle Breguetova vzoru, mají 9 tyčí 5 z oceli a čtyři z mosazi. Samotný mechanismus řízení a regulace obou strojů je opravdová mechanická lahůdka servírovaná by Buchanam. Co se vlastně při pohledu na hodiny dozvíme. Jedna část je koncipována jako klasické hodiny (obecný čas, místní, solární, datum, měsíc atd.), druhé jsou vlastně astronomické hodiny (planetární časy). Konverze obecného času na časy planetární je z práce Davida Carpentera a soukolí vykazuje chybu 0,0073 vteřin za jeden rok Inspirace byla záměrně přejata z Bregetových hodin, jenž udělal pro krále Georga IV (ve sbírkách Buckinghamského paláce) A na závěr, prosnulý hodinářský guru Breguet by byl více než ohromen co dokázali součastní hodináři v klasické hodinařině sdruženi pod pod Buchanam of Chelmsford. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
Duke650 Posted July 1, 2007 Report Posted July 1, 2007 Brutus maximus ad absurdum ... a proto klobouk dolů :-)
J.F. Posted July 1, 2007 Report Posted July 1, 2007 Až je dokáže udělat na ruku má můj bezbřehý obdiv
Pege1012 Posted July 2, 2007 Report Posted July 2, 2007 To já bych je klidně nosil i na zádech, hlavně kdyby mi je někdo zapůjčil na nošení, haha. Ale jinak klobouk dolů!!!
Guest RaGe Posted July 16, 2007 Report Posted July 16, 2007 0,0073 vteřin za jeden rok ??? Týýýý jo !!!
hciq Posted July 16, 2007 Author Report Posted July 16, 2007 0,0073 vteřin za jeden rok ??? Týýýý jo !!! a ty původní od Bregueta(model má podtitul pocta Breguetovi) maj přídavný kamínka, kdyby těm hodinám bylo zima. To mám od mechana. Von má od toho Bregueta snad všechno.. takže Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
Guest RaGe Posted July 16, 2007 Report Posted July 16, 2007 To je fantazie !!! Čím více času trávím na tomhle fóru, tím víc začínám obdivovat práci mistrů. Ještě nedávno to byly je hodinky a teď ??? Nááádhera !
hciq Posted July 16, 2007 Author Report Posted July 16, 2007 (edited) To je fantazie !!! Čím více času trávím na tomhle fóru, tím víc začínám obdivovat práci mistrů. Ještě nedávno to byly je hodinky a teď ??? Nááádhera ! ta pravá hodinařina není asi jen to co nosíš na ruce (jen můj názor) Edited July 16, 2007 by hciq
risa7 Posted July 17, 2007 Report Posted July 17, 2007 Naprosto skvele. Tak ty bych bral vsema deseti.
uns Posted July 17, 2007 Report Posted July 17, 2007 naozaj zaujímavé , netušíte koľko dané monštrum váži?
Recommended Posts