Přejít na obsah

Jaké Seiko máte právě na ruce?

People

Doporučené příspěvky

Bojím se trochu tahu, jsem zvyklej na jubilee a president. Tohle tak poddajný nebude. Ale želvy nosím taky rád a jejich tah taky poddajný není. 

V tomhle je vyloženě plus, že díky rovným skrytým koncovkám na ně sedne cokoli. Třeba jubilee za 450 korun co mám má Vostokách.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 29,5tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

před 46 minutami, Jiří Sedlák napsal:

Jenom proto, že jsem začal trochu usínat, už na mě čekají na prodejně. Chtěl jsem jet už v 10, ale dám si polední spánek, abych měl dost energie na odpolední spánek. A pojedu za hoďku, za dvě.

Ony tam na Tebe počkají, to těšení se má také něco do sebe... 😉

Odkaz ke komentáři

před 49 minutami, Jiří Sedlák napsal:

Bojím se trochu tahu, jsem zvyklej na jubilee a president. Tohle tak poddajný nebude. Ale želvy nosím taky rád a jejich tah taky poddajný není. 

V tomhle je vyloženě plus, že díky rovným skrytým koncovkám na ně sedne cokoli. Třeba jubilee za 450 korun co mám má Vostokách.

20230812_121709.thumb.jpg.99a471b5b21db9eedfe0c740a41eeca4.jpg

Ten tah je náramek v pravém slova smyslu, je dost neohebný. Něco jako mají AP RO nebo PP Nautilus...

Ale mě sedí bezvadně, jsem s ním spokojený a nakonec experimentovat s alternativami nebudu. Navíc designově k těm hodinkám sedne perfektně, sedmdesátky jak vyšité... 👍 A je pěkně a kvalitně udělaný, jen spona je obyč z lisovaného plechu, ale v pohodě...

Někde jsem viděl fotku těchto hodinek na tropicu a super, ten časem určitě k nim pořídím. Ale já jsem obecně "tahovej" 😉

Odkaz ke komentáři

Sám jsem si asi dobrým průvodcem. Svačinu jsem koupil v penáči cestou z Florence do Stínadel, k tomu 3 Plzně za 200. Paráda, akorát jsem se cestou na nádraží malém pomočil, protože tam fakt není kde zaběhnout do křoví a Plzně začaly pracovat.

Tady jedna fotečka cestou ve vlaku.

IMG_20230812_190746.jpg

Odkaz ke komentáři

Jinak jsem prolezl krám, než mi zkrátili tah a můžu říct následující. Spousta hodinek vypadá na živo super, spousta naopak pěkně blbě. Např. Doxa sub300 jedině ve verzi T ta je krásná,  bez T mají fakt malé, hodně vypouklé sklo a působí to až komicky. Grand Seiko mě na živo trochu zklamalo, ale asi by to chtělo vzít do ruky a prohlédnout z různých úhlů, na stojánku ve vitríně pod umělým osvětlením to na mě vůbec nefunguje. Jenom ten tmavej jezerní ciferník je teda dokonalej. Nové king Seiko mají stejně komické sklo jako Doxy, komické protože opticky strašně zmenšuje ciferník a ty tlusté hranaté nožky jsou k tomu děsně disproporční. Kdyby dali ten strojek do pouzdra SNXS nebo SNKL a k tomu stejně kvalitní náramek byly by mnohem hezčí. Prospex řada vypadá dobře celá, jen alpinisty tam mezi nimi působí trochu jako dětské hodinky. Co mě ale od Seika nadchlo, tak nové Astrony jsou na živo naprosto boží. Fortis byl také na živo super u nich mi vyplňoval papíry, takže jsem si je prohlédl pořádně. Hamilton na fotkách asi neklame vůbec, u nich dobrý přesně to co jsem čekal. Krásný wolframový nepoškrábatelný Rado s fazetovým sklem mohly mít ciferník a sklo trochu větší, ale věrnost předloze je věrnost předloze. Jenom je hrozně degraduje náramek, který je velikostně jak z dámských a designově jak z tržnice, celý lesklý. Teď mi došlo, že jsem úplně zapomněl na Tissot a to jsem chtěl PRX vyzkoušet na ruce. 🙁 Citizeny na živo stejný, spíš lepší než na fotkách. U Hujerů třeba jiskra vůbec nepřeskočila.

Odkaz ke komentáři

před 8 hodinami, Jiří Sedlák napsal:

Jinak jsem prolezl krám, než mi zkrátili tah a můžu říct následující. Spousta hodinek vypadá na živo super, spousta naopak pěkně blbě. Např. Doxa sub300 jedině ve verzi T ta je krásná,  bez T mají fakt malé, hodně vypouklé sklo a působí to až komicky. Grand Seiko mě na živo trochu zklamalo, ale asi by to chtělo vzít do ruky a prohlédnout z různých úhlů, na stojánku ve vitríně pod umělým osvětlením to na mě vůbec nefunguje. Jenom ten tmavej jezerní ciferník je teda dokonalej. Nové king Seiko mají stejně komické sklo jako Doxy, komické protože opticky strašně zmenšuje ciferník a ty tlusté hranaté nožky jsou k tomu děsně disproporční. Kdyby dali ten strojek do pouzdra SNXS nebo SNKL a k tomu stejně kvalitní náramek byly by mnohem hezčí. Prospex řada vypadá dobře celá, jen alpinisty tam mezi nimi působí trochu jako dětské hodinky. Co mě ale od Seika nadchlo, tak nové Astrony jsou na živo naprosto boží. Fortis byl také na živo super u nich mi vyplňoval papíry, takže jsem si je prohlédl pořádně. Hamilton na fotkách asi neklame vůbec, u nich dobrý přesně to co jsem čekal. Krásný wolframový nepoškrábatelný Rado s fazetovým sklem mohly mít ciferník a sklo trochu větší, ale věrnost předloze je věrnost předloze. Jenom je hrozně degraduje náramek, který je velikostně jak z dámských a designově jak z tržnice, celý lesklý. Teď mi došlo, že jsem úplně zapomněl na Tissot a to jsem chtěl PRX vyzkoušet na ruce. 🙁 Citizeny na živo stejný, spíš lepší než na fotkách. U Hujerů třeba jiskra vůbec nepřeskočila.

No jo, každý to máme jinak, naštěstí 😉

Za mě naopak Doxa sub300 jedině ty bez T, s vypouklým sklem. Líbí se mi to sklo a navíc mají nižší, výrazně pohodlnější pouzdro. Koukám na ně snad už třetí léto, v tyrkysové nebo žluté barvě. Ideální letní hodinky 👍 GS chce asi fakt vidět detailněji, pro mě nemají chybu. Kromě cenovky, ve většině případů 😄 King Seiko se mi líbí moc, ale já "potřebuji" luminiscenci... Tu mají, tuším, jen ty novější, větší a s datumovkou...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...