JaRooN Odesláno 24. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2016 Toto jsou páté, co jsem pořídil. Čtvery jsem pustil dál, protože nebyly origo. Další troje jsem objednával klukům sem, ty byly všechny komplet AM. Dle mého mínění se mi konečně povedlo sehnat origo, ale ruku do ohně strkat nebudu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
123 Odesláno 24. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2016 (upraveno) Tak já to nemyslel zle.Mrkni na datumové okno,jakou má origo cifr fazetku.Mečík v indexu 12 je na tvých úzký a jsou moc velké mezery. V origo je širší ,mezera malinká. Tisk nápisů Seiko atd ...Vložka lunety má být plochá lícovat s okrajem lunety má se svažovat směrem ke středu, dolní špička trojúhelníku na 12 má být mírně přes hranu atd.. Upraveno 24. května 2016 uživatelem 123 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 24. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2016 Čím víc na to koukám, tím míň jsem si jistý...Zítra je rozeberu a podle zadní strany cifru to bude jasné. Když se nebudu ozývat, tak jsem za vola a naletěl jsem hezké Italce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Melly Odesláno 24. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2016 Jardo, to není žádná ostuda, hezkým Italkám už nalítlo lidí...(ale držím palce, ať jsou původní) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
villain83 Odesláno 24. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2016 Presne tak, hovno vostuda.Jezis marja, je toho plna Ebay,to je toho.Pokud nestaly raketu, je to v klidu.I tady je mraky lidi,co toto neresej.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pepanR Odesláno 24. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2016 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 25. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května 2016 Tak na to teď čumím pod lupou a nejsem si jistý. O vložce lunety se bavit nebudu, ta je jednoznačně vyměněna. Tam jsou markanty jasné - je to AM. Ale cifr má polovinu markantů shodných s originálem, u té druhé poloviny si jist nejsem, ale nejsou shodné s AM díly, které jsem měl možnost vidět, nebo dohledat na netu. Přikláním se k originálu, který dostal věkem trochu na prdel. Pod lupou je vidět patina a poškození indexů odpovídající věku, vlhkosti a neodbornému zásahu. Ručky jsou originál. Včera večer jste mi dali brouka do hlavy a napsal jsem Italce s prosbou o stručnou historii hodinek. Patřily prý tátovi, ten letos umřel a ona se zbavuje věcí po něm, protože...Koupil si je prý v roce 1986 v Římě (pamatuje si to, protože ji několikrát říkal, že si je koupil, když se narodila) - vyrobeny 1985, to by odpovídalo. Před cca 3 lety je nechal servisovat v městečku Viareggio u místního hodináře protože se mu opakovaně zamlžilo sklíčko a prý po servisu nebyl spokojen a chystal se servis reklamovat, protože hodinky se občas zastavily a protože v hodinkách lítal bordel, který tam předtím nebyl. Jelikož ale onemocněl a zůstal na lůžku, už se k reklamaci nedostal a hodinky od té doby leží na poličce.. Toť vše. Byl jsem z nich nadšen, nadšení vyprchalo, vyčistím je a uvidím co dál... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
123 Odesláno 25. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května 2016 (upraveno) Já ti můžu říct sám za sebe že prvním a hlavním je datumové okno,na tom poznáš na první pohled na čem si.Ještě jsem neviděl aftermarked se zkosenýma hranama.Atermarked má prostě vyseklou díru. Upraveno 25. května 2016 uživatelem 123 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Melly Odesláno 25. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května 2016 Italka ročník 1986, to by mohlo být dobré řezivo :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 25. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května 2016 (upraveno) Hodinky ročník 1986 - vintage - buďto mrdka, za kterou nestojí o to se ohlédnout, nebo úplná pecka, kterou by chtěl každý.Italka ročník 1986 - vesnice - máma od dvou dětí - 90 a více kilo - ruka těžká od práce, že bys nechtěl dostat ránu...Italka ročník 1986 - město - je jí 30 a buď je to více nebo méně udržovaná vdaná žena, nebo na prudkém slunci pomalu stárnoucí holka, která dělá všechno pro to, aby ještě chvilku vydržela, než se vdá Je to samozřejmě nadsázka, neplatí to jen o Italkách... P.S. Jo a samozřejmě, čest vyjímkám, také jsou krásné třicítky, které dostaly jiné geny. Ale musí se tvrdě hledat... Upraveno 25. května 2016 uživatelem JaRooN Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 25. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května 2016 Italka ročník 1986, to by mohlo být dobré řezivo :-)To jo, ale bud je to lhářka nebo slepice. Prodávat hodinky po tátovi, které si koupil k jejímu narození, to se nedělá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 25. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května 2016 Hodinky ročník 1986 - vintage - buďto mrdka, za kterou nestojí o to se ohlédnout, nebo úplná pecka, kterou by chtěl každý.Italka ročník 1986 - vesnice - máma od dvou dětí - 90 a více kilo - ruka těžká od práce, že bys nechtěl dostat ránu...Italka ročník 1986 - město - je jí 30 a buď je to více nebo méně udržovaná vdaná žena, nebo na prudkém slunci pomalu stárnoucí holka, která dělá všechno pro to, aby ještě chvilku vydržela, než se vdá Je to samozřejmě nadsázka, neplatí to jen o Italkách... P.S. Jo a samozřejmě, čest vyjímkám, také jsou krásné třicítky, které dostaly jiné geny. Ale musí se tvrdě hledat... Já poslední dobou zjišťuju, že skoro všem holkám po dvacítce začne růst zadek, ta postava je prostě jiná než když jim je 19 - 22 celkem s tím bojuju poslední dobou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 25. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května 2016 Já poslední dobou zjišťuju, že skoro všem holkám po dvacítce začne růst zadek, ta postava je prostě jiná než když jim je 19 - 22 celkem s tím bojuju poslední dobou Já mám doma ročník 1987 a Melly ti může říct, že zatím to jde. Ale potvrzuji, že určité partie se už trochu zvětšily od doby, co ji znám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Melly Odesláno 25. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května 2016 To jo, ale bud je to lhářka nebo slepice. Prodávat hodinky po tátovi, které si koupil k jejímu narození, to se nedělá Stejně lže každá... hold jí musíš postavit do latě trochu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 25. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května 2016 Já ti můžu říct sám za sebe že prvním a hlavním je datumové okno,na tom poznáš na první pohled na čem si.Ještě jsem neviděl aftermarked se zkosenýma hranama.Atermarked má prostě vyseklou díru.Fotky často sakra klamou a u některých dílů ani zkušený hodinář není schopen rozeznat, zda se jedná o origo díl nebo ne. Nicméně bych trochu doplnil to info o cifernících: v podstatě jsou u želv tři typy ciferníků: v dostupném prodeji jsou zřejmě nejrozšířenější dva typy: první má ten malý stylizovaný symbol "S", který označuje, že pochází z produkce Seiko Suwa, druhý je bez tohoto symbolu. Pro oba dva ciferníky platí to, co psal 123, tzn. zkosení u datového okénka. Se suwa symbolem se pak ty ciferníky vyráběly mezi roky 1976-1980, bez toho symbolu pak v letech 1981-1988, zároveň ale vedle sebe nikoli. Třetí typ nemá na ciferníku suwa symbol nad šestkou, ale má na jeho spodní části nápis: "6309-704X S (tzn. Suwa symbol) MOVT AND DIAL JAPAN CASED HONG KONG". Z toho vyplývá, že ten typ byl dělán pro americký trh, protože povinné označení výrobce odpovídá americké legislativně. U tohoto typu ciferníků mohu i z vlastní zkušenosti potvrdit, že to zkosení datového okénka je zcela minimální. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 25. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května 2016 Já mám doma ročník 1987 a Melly ti může říct, že zatím to jde. Ale potvrzuji, že určité partie se už trochu zvětšily od doby, co ji znám Tak já jsem ještě mladé ucho (91) a už tak mi to příjde nějaké jiné, když jsem s holkama v mém věku (oblečené to je v pohodě), jsem taky ale hrozně povrchní a tak Stejně lže každá... hold jí musíš postavit do latě trochu... Neuvěřitelně mě baví.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 25. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května 2016 Tak já jsem ještě mladé ucho (91) a už tak mi to příjde nějaké jiné, když jsem s holkama v mém věku (oblečené to je v pohodě), jsem taky ale hrozně povrchní a tak tTak to já jsem "staré ucho" (1971), ale povrchní - dle tvé definice, co se týče vzhledu žen, jsem asi také Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 25. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května 2016 tTak to já jsem "staré ucho" (1971), ale povrchní - dle tvé definice, co se týče vzhledu žen, jsem asi také Jasně vzhled není všechno, podobně jako s hodinkama jde taky o historii, originalitu a strojek Jinak kde porovnáváte originalitu těch starších želv a podobně ? Ideální by byla asi nějaká literatura například jako od LH k primu, ale to asi úplně neexistuje co ? Případně nějaký zdroj co má ucelené srovnáni, jako například nahoře. Já po těch 6309 a 6105 taky celkem pošilhávám poslední dobou, ale teď mě táhnou hlavně red alpinisty. Tady celkem pěkný web s historií: http://thespringbar.com/seiko-alpinist-collectors-guide/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 25. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května 2016 (upraveno) Já poslední dobou zjišťuju, že skoro všem holkám po dvacítce začne růst zadek, ta postava je prostě jiná než když jim je 19 - 22 celkem s tím bojuju poslední dobou Když chceš vědět jak ta holka bude vypadat v pozdějším věku, podívej se na její matku, je velká pravděpodobnost, že bude vypadat stejně Nicméně abych tu nebyl OT, já dnes... Upraveno 25. května 2016 uživatelem lucid Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
People Odesláno 25. května 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května 2016 retro Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se