Přejít na obsah

Jaké Seiko máte právě na ruce?

People

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 29,5tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Tak to je efektní, ty římské číslice a v neděli čtvereček!

To jsem měl na dvojkových...(?)

Já jsem teď nadšený z japonských klikiháků..

Jj rozsypana ryze je super. Viděl jsem hodně monster, ale červená neděle čtverec není až tak obvyklá.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vážení, asi by se našla i specializovaná stránka a tu se to dozvím, ale nejraději jdu tam, kde to žije a možná se dozvím i tu co chci.

Mám pár týdnů SNZG15 a nikdo mi nevymluví, že právě toto jsou pro mne ty jediné a nejlepší. (Podobně to mám s manželkou, ale to je zas na jiné fórum). Skoro jsem měl SNZG13. už byly objednané, ale pořád nepřicházely, tak jsem na poslední chvíli přehodil výhybku. Celopískovaný (skoro) povrch se mi líbí a kovový tah by mi byl krátký, (to ten dodaný pa-NATO strap taky, mám delší celomasiv ocelový (žádné plíšky dopasované mezi nožičkama, to mne přešlo ;o)

Ale o co jde. Hodinky mám ty nejrychlejší co se vejdou do specifikace, plus 25 sekund denně zvládnou s přehledem (na ruce).

Tak jsem se po pár dnech váhání rozhodl, že si odšroubuji dýnko a pošoupnu stavítko vlásku. S tím mám zkušenosti, kdysi jsem si Primky dopasoval do vteřinové přesnosti, měl jsem asi vzácně stabilní strojek. K povolení dýnka jsem vzal krejčovské nůžky (pro praváky, takže ta broušená hrana  ostří nůžek se krásně opírala o příslušné plošky na dýnku. Jemně jsem zabral -  nic. Zabral jsem víc, a nakonec co to šlo - a pořád nic. A proto se ptám zkušených - je to možné? Jsou to totiž trošku šedivky bez záruky přímo od SEIKO, tak přemýšlím, jestli jsem nedostal něco, co už někdo nepovolaný měl v ruce... Fakt je, že těsnící kroužek bych nedotahoval vší silou, abych ho nerozdrtil. Ale na druhé straně může těsnění ležet ve žlábku pro ně určeném a patřičnou těsnost potom dodá utažení dýnka nadoraz, železo na železo.

Tak zkouším, jestli někdo nějaké SNZG už otvíral. (K hodináři se mi nechce, v hodinkách se mi nikdo jen tak hrabat nebude ;o) (ostatně ani v manželce, že) 

PS a to předbíhání mi až tak nevadí, hlavní bonus je pro mne, že když se v noci vzbudím, podívám se na hodinky a díky Lumibrite nádherně vidím, kolik uhodlo. Vteřinovka je jen zdobný prvek, indikující, že strojek nestojí. Kdyby měly šroubovací korunku, to bych se ošíval, ale takto si je jednou týdně srovnám a hotovo... Ale znáte to, trochu mně to dráždí, něco s tím udělat. Zpoždění se dá třepáním nahnat, ale zpomalit tak lehce nejdou, potvůrky.

Odkaz ke komentáři

Sklicko je po smrti(ide na vymenu),ale aj tak patria k mojim najoblubenesim...

Tak to je moc hezký kousek, i když to nejsou pětečky.... Dej  pak pls fotku s novým sklíčkem (a ten tah byl asi někde na tahu, trochu odbahnění by mu taky udělalo dobře ;o)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...