straspol Odesláno 7. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2015 Golden Ancre Orange boy.To je dobrý !! Jaké mají dýnko? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p3k Odesláno 7. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2015 je to děs Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 7. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2015 To je dobrý !! Jaké mají dýnko? Klasické s českým nápisem a nejedná se o bastl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 7. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2015 Klasické s českým nápisem a nejedná se o bastl.Tohle bych potřeboval vidět. O jaké pouzdro a dýnko se jedná? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 7. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2015 Tohle bych potřeboval vidět. O jaké pouzdro a dýnko se jedná?Sport II Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 7. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2015 Tohle bych potřeboval vidět. O jaké pouzdro a dýnko se jedná?Kam se tam dává luneta? Vážně tam jde nasadit? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 7. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2015 Standardní pouzdro, jen místo pochromování je pozlacené. Takže bastl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 7. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2015 Přirozeně! Co taky čekat jiného ve vlákně "Primky, které v katalogu 'Hodinky Prim' nenajdete", než sprostý garážový bastl podomácku přezlacených Sportek 2 vydávaných za Ultra Rare Echt Rarität? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 8. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. srpna 2015 No- z toho úhlu a při mé slepotě jsem prostě drážku na lunetu neviděl. Zajímavé pouzdro ve výborném stavu- ikdyž zkosení hspodních hran pouzdra téměř zasahuje do dýnka. Konečně si dokážu představit jak by vypadaly zlaté Sporty. Zvláštní montáž- armovák - tedy pouzdro- má drážku na fixaci arm.kroužku? Dno z údaji v MPa ukazuje spíš na Humberta a asi celkově na divokou montáž z toho co zbylo. Mám radost že jsem to mohl vidět. Slušel by jim asi nějaký jiný pásek.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 10. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2015 (upraveno) Ano, vím, že rád nachytáváš lidi na detailech a tyto zlacené Sporty jsou tady právě ze studijně-historických důvodů, protože žádné původní zlacené pouzdro PS2 dosud nikde nebylo zveřejněno. Pouzdro má mosazný základ, hrany jsou stejné jako jakékoli Sporty 2, víko přes ně nijak nepřesahuje a končí přesně u zkosení. Asi to zkresluje úhel focení a taky protiklad barvy zlata a nerezu. U klasické kombinace chrom-nerez to vypadá přirozeněji. Hodinky mají víko pevně dotažené, jak si to poskládal jejich první majitel, bývalý zaměstnanec Eltonu a dodnes jsou vodotěsné, korunka jde pěkně ztuha. Kdybys nebyl slepejš a podíval se pořádně na novější typ armovacího kroužku pro PS2.1, který nemá centrovací šlic a byl používaný v Eltonu od konce 80. let prakticky dodnes, tak bys mě nenutil hodinky otvírat a hledat drážku, která tam není. Změna značení 4 ATM na 0,4 MPa proběhla již v 80. letech. Datace tohoto kusu Sportek je kolem r. 1990, kdy se zkoušelo, kam Sporty v "nové" době posunout. Je to Sport Ancre, takže asi ano, divoká montáž zaměstnance, ale existuje i zlacená tovární verze Sport 2 Humbert s extrémní verzí číselníku a se sladěnou zlacenou sportovní korunkou, kterou ale nevlastním. Jak víme, vývoj se nakonec posunul do nevzhledného pouzdra Sport 3 celozlaceného, celochromovaného, tak kombinovaného. Nejprve s mech. strojky Prim cal. 64, Poljot, ZJS a nakonec bateriové quartzky s Rondou. Upraveno 10. srpna 2015 uživatelem Nirmalita Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 10. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2015 (upraveno) O nějaké zálibě v nachytávání na detailech nic nevím, ale různé typy hran už jsem viděl. Proto jsem se na to ptal. Z té fotky se opravdu zdá, jako by dýnko u korunky s hrankou pouzdra minimálně lícovalo. To je jen zajímavost, nikoli snad nějaký útok...určitě na tom má svůj podíl úhel fotky. Slepejš nejsem, i když už nevidím tak dobře jako před dvěma, třema lety. Rentgenový zrak ale nemám, takže jsem jen chtěl vědět zda drážka je či není- opět zájem, nikoli útok. Šlo mi jen o to, jak moc k sobě pouzdro a dýnko patří- nic víc. Nakonec šlo o posun správným směrem, ne..? No- jsem rád že jsme se nakonec na ,,divoké montáži" shodli, jen mě mrzí jestli se zlobíte.. Upraveno 10. srpna 2015 uživatelem straspol Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 10. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2015 (upraveno) Určitě se nezlobím a Prim pátraní pokračuje. Příště přidám nějaké fotky o Humbertech echt typ "ztracené indexy". Upraveno 10. srpna 2015 uživatelem Nirmalita Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 10. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2015 Určitě se nezlobím a Prim pátraní pokračuje. Příště přidám nějaké fotky o Humbertech echt typ "ztracené indexy".To je dobře, na těch svých jsem si toho nevšimnul- ale ono když se to řekne, pak to kolikrát člověk najednou uvidí. Musím na ně mrknout.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 16. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2015 (upraveno) Týká se to ale jen modelu se sytě žlutými terči. Určitě existují i různé tovární verze Humberto číselníků bez natisknutých malých bodů, ale ty rozhodně nikdy nebyly v běžném prodeji, jako ony žluté model "ztracené indexy". Inzercí jich během let prošlo určitě aspoň 10 kusů, kdysi i jedny včetně záručního listu. Upraveno 16. srpna 2015 uživatelem Nirmalita Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 16. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2015 Jedny s cal. 68 co v katalogu taky nejsou: zepředu broušené zlacené pouzdro obdelníkového tvaru, černý číselník se zlac. velkými reliéfními indexy, nápisy, malé indexy a vykrytí ruček jsou žluté. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 16. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2015 A co říkáte této barevné kombinaci? Nikdy jsem ty ručky neviděl. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beladona Odesláno 18. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2015 Jsou to tzv. ztracené indexy echt rarität kategorie a původně tam byly normální oranžové, tak jak to má být. Byla vyrobena určitá várka humberto ciferníků tohoto typu tak nekvalitní barvou, že po čase indexy postupně vybledly až do úplného zmizení. Při bočním náklonu ciferníku bez sklíčka, by měl být vidět náznak bývalých indexů.Potvrzuji, je tam neznatelný obrys indexů. Není mi pouze jasné, jestli to byl zmetek rovnou z fabriky, či docházelo k postupnému blednutí. Vyblednutí je příliš stejnoměrné a týká se pouze teček na indexu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 18. srpna 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2015 A co říkáte této barevné kombinaci? Nikdy jsem ty ručky neviděl.Nemůžou být tyhle bílé ručky s modrou výplní z modelu Prim Sport II - 68 385 1 ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 18. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2015 Nevím, ale nikdy jsem je neviděl a řadové sporty znám všechny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 18. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2015 Jedny s cal. 68 co v katalogu taky nejsou: zepředu broušené zlacené pouzdro obdelníkového tvaru, černý číselník se zlac. velkými reliéfními indexy, nápisy, malé indexy a vykrytí ruček jsou žluté. Ještě poslední foto, jak hodinky s dalším nekatalogovým číselníkem vypadají celé. Nejblíže se jim podobá model typového označení 68 314 3 z r. 1975. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se