Přejít na obsah

Primky, které v katalogu "Hodinky Prim" nenajdete

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 517
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Napiš víc, jsem na to zvědavý.

Nejde mi o armovák, jde mi o to pouzdro- především.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Pouzdro je na ty barevný automaty s kalibrem 69. Armovák je ze soudků a navíc nelícuje, to znamená, že to tam někdo cpal nasladko bez lisu a sklíčko bude volné a nebude to těsnit. A ručky jsou z autohodin. A cifr je taky nějakej hodně divnej. No a ještě, tohle pouzdro by mělo mít rozteč nožek 20mm a tenhle řemínek se dle mého dělal jen 18mm a nevidím tam fuku, celé je to divné. Víc mne nenapadá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

attachicon.gifpost-9723-0-67245600-1418591422.jpg

Pouzdro je na ty barevný automaty s kalibrem 69. Armovák je ze soudků a navíc nelícuje, to znamená, že to tam někdo cpal nasladko bez lisu a sklíčko bude volné a nebude to těsnit. A ručky jsou z autohodin. A cifr je taky nějakej hodně divnej. No a ještě, tohle pouzdro by mělo mít rozteč nožek 20mm a tenhle řemínek se dle mého dělal jen 18mm a nevidím tam fuku, celé je to divné. Víc mne nenapadá.

Pouzdro je úplně jiné než na automaty o kterých píšeš- zítra je vyfotím vedle sebe, když budete chtít.. Je to jasné pouzdro PS2, jediný rozdíl je ten výřez na řemínek.. Řemínek je 18 mm, protože pouzdro má taky rozteč 18 mm. Takhle jsem je už koupil, vím že armovák je špatně, ale luneta je normálně v drážce, dýnko je PS2, už dva roky mě to dráždí a nemůžu o tom nic zjistit...

Odkaz ke komentáři

To právě už nevím- vím jen že měly špatný krček u korunky a jiný se mi nepodařilo získat v dohledné době tak aby mě to uspokojilo. Nakonec jsem tam strčil z elegantů. Je mi jasný že je to nějaký bastlík, ale strašně chci vědět víc o tom pouzdře, to si doma na koleně pilníkem na nehty z obyčejných sportů prostě takhle nevydrásáš...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník tolja

Nechápu...? wo co go?

cigi nám, mě a docentovi kdysi (to jsi ještě tahal primkového kačera) vyprávěl, že má někde v sejfu zašité primky pospartaky, a že nemají na cifru napsaný počet kamenů, ale nemohl je najít, a my se mu smáli, že to jsou primky co svět neviděl

no a pak je ještě jedna část tohoto příběhu kolem těchto hodinek, o dost mladší kdy se zjistilo, že zaměstnanci Eltonu, kteří nafasovali Spartaky z ověřovací série na testování je po skončení testování nechtěli vracet, a měnili jim číselníky, aby ty hodinky na jejich rukách nikdo nepoznal a nenabonzoval

Odkaz ke komentáři

cigi nám, mě a docentovi kdysi (to jsi ještě tahal primkového kačera) vyprávěl, že má někde v sejfu zašité primky pospartaky, a že nemají na cifru napsaný počet kamenů, ale nemohl je najít, a my se mu smáli, že to jsou primky co svět neviděl

no a pak je ještě jedna část tohoto příběhu kolem těchto hodinek, o dost mladší kdy se zjistilo, že zaměstnanci Eltonu, kteří nafasovali Spartaky z ověřovací série na testování je po skončení testování nechtěli vracet, a měnili jim číselníky, aby ty hodinky na jejich rukách nikdo nepoznal a nenabonzoval

To jsou zajímavé info, třeba se časem vysvětlí celý příběh. Vzhledem k tomu že jsou ve spartakovském pouzdře by se asi na ruce stejně poznaly na první pohled, a nestandardní podoba loga taky asi jako kamufláž moc neposlouží...

Odkaz ke komentáři

Aby jednotlivá vyjádření chronokolegů nepřehledně nezapadly v "proudu" příspěvků, tak si dovolím shrnout. Existenci níže vyobrazených Primek kalibr 50 průměru 30 milimetrů - foto martar a Mipa - potvrzují také:

tolja - v barvě modré a hnědé

straspol - v barvě modré

Beladona - v barvě bílé

Zvláštní vlastnost nebo spíše závada - velmi snadno se loupe barva.

Časový odhad původu dle tolji - polovina sedmdesátých let - kdy se "čistily sklady" od zbytků dílů kalibrů 50 a použily se ke kompletaci hodinek Prim.

Prosím případné další majitele nebo pamětníky o potvrzení existence těchto hodinek Prim nebo třebas i samostatných ciferníků - pokud možno i s fotografií.

Edit: doplnění Beladony

Tady jsou.....zatím se neloupou.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

Aktualizace fotografické přílohy ve věci hodinek Prim kalibr 50 průměru 30 milimetrů zatím neznámého původu. Foto martar, Mipa, Beladona.

Straspol má ještě modré a tolja viděl modré a hnědé.

Prosím má ještě někdo další?

Odkaz ke komentáři

LOUPÁKY DÁMSKÉ

Aktualizace aktualizace ve věcí Prim kal.50 30mm se simply cifrem lakovaným: potvrzená existence

- bílých s černým potiskem

- modrých s bílým potiskem

- hnědých s bílým potiskem

- černých s bílým potiskem

Vzhledem k zám?nnosti dílů možný výskyt v chromo i zlaceném pouzdru.

LOUPÁKY PÁNSKÉ

Prim kal. 50 resp. 52, pouzdro 32mm s rovnými nožkami

- bílé s černým potiskem

- modré s plastickými indexy a bílým potiskem

- tyrkysové s plastickými indexy a černým potiskem

- údajně i zelené

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

Ty pánské loupáky, jak jsi je pěkně nazval, tedy sada pouzdra a ciferníku se dala a možná ještě dá koupit v Parexu jako náhradní díl.  U dámských to mohlo být podobně.

Upraveno uživatelem Luk
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...