karel hb Odesláno 10. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2014 Přátelé, tak jsem, mírně řečeno, na rozpacích. Velice jsem toužil po výše uvedených Alpinistech a vzhledem k ukončené výrobě jsem je sháněl už docela těžko, nakonec se podařilo a za poměrně vysoký peníz jsem si je pořídil. Dokoupil jsem double domed safír od Harolda, pořádnou sponu ze StrapCode, od Bakera zelenočerného žraloka Rios Wave a z Ebaye noname motýla s tím, že pokud bych si měl ze svého portfolia vybrat jediné hodinky, tyto by díky univerzálnímu výzoru určitě zvítězily (jinak mám modrá Suma, černé Sarb033, světlé SSA127 a jedny vintage Seika po tátovi a ty nepočítám). Díky stejnému pouzdru s SKX007 jsem se dlouho přesvědčoval, že SKX nepotřebuju, protože mám vlastně to stejné, ale v mnohem lepším provedení. Bohužel mi ale SKX leží v hlavě od posledního Seiko srazu, kde jsem si je ohmatal poprvé naživo a tam jsem poznal, proč jsou tak oblíbené. Do té doby jsem to vůbec nechápal, podle fotek mne moc nezaujaly.Ale abych se dostal k jádru pudla, poprosil jsem lucida (Tondo moc dík), jestli by mi neposlal na pořádné ohmatání a chvilkové ponošení svoje modifikované SKX007 s ultra flat safírem z Dagazu a dnes dorazily. Hned jsem je hodil na origo oyster tah z Alpinistů a od té doby z nich nemohu spustit oči. Možná je to tím, že jsou nové a neokoukané, ale musím říct, že oproti Alpinistům jsou to úplně jiné hodinky. A tak se ptám, jestli je normální na foru, kde každý postupuje k vyšším a vyšším metám, že se mi víc líbí hodinky, které jsou třikrát levnější, mají horší strojek, méně zajímavý cifr, slabší opracování pouzdra, horší lumi atd?Problém je v tom, že jsem chtěl kupovat nové orange Monstra a teď nevím, nevím. Ani Suma ani Alpinisty se mi pouštět moc nechce, jsem rád, že jsem se dopracoval do tohoto levelu a se svojí sbírkou jsem spokojen. Ale tolik hodinek je pro mne už těžké unosit, takže mám velký problém. Nicméně musím uznat, že SKX007 jsou bezkonkurenční hodinky, které by asi spolu s Monstrama měl vlastnit každý seikofil.
Chorche Odesláno 10. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2014 (upraveno) Hodně subjektivně za mě takto:Alpinisty jsou prakticky dokonalý...a přesto mi vůbec nechybí.To SKX007 mi chybí dost.Jak píšeš, jsou vlastně horší a dokud je nezkusíš, tak tě moc nechytnou. Ale mají koule, skvěle sedí a pro mě už jsou tak nějak kultovní.Ale jestli máš Alpinisty rád, tak bych pustil Suma, ty aspoň mě, nikdy nechytly a koluje jich tady dost.Na Monstra bych se vykašlal úplně. Upraveno 10. prosince 2014 uživatelem Chorche
ggrand Odesláno 10. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2014 Jednoduché, Armida je cesta, jak z toho ven. Bez debat.
wizard-ov Odesláno 10. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2014 Monstra jsou jako italské manželství...k nim prostě nelze mít konstantní vztah (alespoň u mne). SKX007/009 jsou super, ale bohužel na ně nemám ruku.
stosi Odesláno 10. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2014 Já mám Alpinisty (017) i SKX007, oboje mají něco do sebe, oboje zůstanou doma. Pořiď SKX a nemusíš nic víc řešit, co do výše investice je to nebolestivé řešení.
karel hb Odesláno 10. prosince 2014 Autor Nahlásit Odesláno 10. prosince 2014 Hodně subjektivně za mě takto:Alpinisty jsou prakticky dokonalý...a přesto mi vůbec nechybí.To SKX007 mi chybí dost.Jak píšeš, jsou vlastně horší a dokud je nezkusíš, tak tě moc nechytnou. Ale mají koule, skvěle sedí a pro mě už jsou tak nějak kultovní.Ale jestli máš Alpinisty rád, tak bych pustil Suma, ty aspoň mě, nikdy nechytly a koluje jich tady dost.Na Monstra bych se vykašlal úplně.Máš pravdu, z Alpinistů mám podobný pocit. Jsou parádní, ale tak nějak hodně nenápadné, nevím, jak to napsat. Ale pouštěl bych je nerad, dal jsem do nich dost peněz s tím, že zůstanou na stálo a navíc díky tomu, že už se nedělají, tak mají určitý punc jedinečnosti. Suma mne zase dostaly tvarem pouzdra, když je položím vedle Alpinistů, vypadají o dost luxusněji a navíc se mi dobře nosí. A o Monstrech uvažuji z praktických důvodů, na léto nemám žádné "veselé" hodinky s orange cifrem a zase se jedná o jiné pouzdro, než už mám. A to nemluvím o tom, že by si je sem tam zapůjčila k vodě i dcerka a navíc oproti SKX mají hacking a ruční nátah a na to já slyším, i když to není v téhle cenové relaci tak důležité.
karel hb Odesláno 10. prosince 2014 Autor Nahlásit Odesláno 10. prosince 2014 Jednoduché, Armida je cesta, jak z toho ven. Bez debat. Jirko, nemůžeš přece srovnávat ty "čínské šmejdy" s japonskou produkcí, člen eloga Ti to už vysvětloval !!!
ggrand Odesláno 10. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2014 Vidím, že novou sektu tu asi nevytvoříme, tak jdu sektit sám Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
villain83 Odesláno 10. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2014 V prvni rade,059 nepovazuju za plnotucny Alpinisty,to spis 017,ale to je otazka nazoru,otazka zpracovani a kalibru je u Seiko pomerne osidna:-)Ja mam skx399 a pustim je,pac je neunosim,dlouho a tezce jsem je shanel,ale valet je doma nebudu,pockam par mesicu na jinej,kultovnejsi kus:-)
MarcelG Odesláno 10. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2014 no, je to opravdu věc názoru. já měl 059 třikrát a teď je znovu sháním, páč z pohledu času a vystřídání všeho možného i mnohonásobně dražšího, mi příjdou za ty peníze víc než dobré Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
MarcelG Odesláno 10. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2014 a tyto Alpinisty byly daleko nejparádnější, jediné co jsem u nich nepřekousnul byla velikost Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
villain83 Odesláno 10. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2014 Jo,o tom zadna,ale ALPINIST saga mela a ma jiny kontury,059 jsou spis,rekl bych,diver,nez adventure hodinky:-)
lucid Odesláno 10. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2014 V prvni rade,059 nepovazuju za plnotucny Alpinisty,to spis 017,ale to je otazka nazoru,otazka zpracovani a kalibru je u Seiko pomerne osidna:-)Ja mam skx399 a pustim je,pac je neunosim,dlouho a tezce jsem je shanel,ale valet je doma nebudu,pockam par mesicu na jinej,kultovnejsi kus:-)Záleží podle čeho ty Alpinisty hodnotíš jako Alpinisty. Pokud podle korunek, pak ty první z počátku 60-tých let měly jednu korunku, i když na trojce, takže modernější řada SARB059,061,063 navazuje spíše na ně, zatímco předcházející řada SARB013,015,017 spíše odkazuje na modely Alpinistů z poloviny devadesátých let.
villain83 Odesláno 10. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2014 a tyto Alpinisty byly daleko nejparádnější, jediné co jsem u nich nepřekousnul byla velikost alp03.jpgAno,ale 017 je na zivo o dost pusobivejsi,ver mi.I kalibrem,alespon pro me...
MarcelG Odesláno 10. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2014 Proto jsem psal, že je to věc názoru :-)
villain83 Odesláno 10. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2014 Záleží podle čeho ty Alpinisty hodnotíš jako Alpinisty. Pokud podle korunek, pak ty první z počátku 60-tých let měly jednu korunku, i když na trojce, takže modernější řada SARB059,061,063 navazuje spíše na ně, zatímco předcházející řada SARB013,015,017 spíše odkazuje na modely Alpinistů z poloviny devadesátých let.No no;-)
lucid Odesláno 10. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2014 Jedny z prvních Alpinistů (1961) např. vypadaly takto. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
petr_cha Odesláno 10. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2014 Pockej si na Skx se 4r strojem a pak bude rozhodnuto :-)
karel hb Odesláno 10. prosince 2014 Autor Nahlásit Odesláno 10. prosince 2014 Pockej si na Skx se 4r strojem a pak bude rozhodnuto :-)To jo, ale mám obavy, aby kluci šikmoocí neupravili i design a nabyly to úplně jiné hodinky.
villain83 Odesláno 10. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2014 Jedny z prvních Alpinistů (1961) např. vypadaly takto.znam,proc ten o brazek?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se