Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Vzhledem k velmi služnému ohlasu na "Rudého Barona" si dovoluji ukázat další dvě varianty klasických sportů z konce 60.-tých let, které mám ve své sbírce.

Pracovně jsem si je pojmenoval "Pouštní bouře" a "Modré z nebe". No, a dodatečně jsem přidal celkový pohled na moji kolekci první generace sportů.

post-1228-1183820191.jpg

post-1228-1183472175.jpg

post-1228-1183472239.jpg

Upraveno uživatelem accutron
  • Odpovědi 72
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Hodinová ručka u "pouštních" je bílá? Už jsem bílé ručky na Sport I viděl, ale měl jsem tak nějak za to, že to byly různé dodatečné bastly. Na druhou stranu k některým číselníkům by se to celkem i hodilo...

Odesláno
  JJ napsal:
Hodinová ručka u "pouštních" je bílá? Už jsem bílé ručky na Sport I viděl, ale měl jsem tak nějak za to, že to byly různé dodatečné bastly. Na druhou stranu k některým číselníkům by se to celkem i hodilo...

ano. hodinové ručky u obou hodinek jsou bílé, uprostřed vykryté svítící barvou.

nejedná se o bastl.

u prvních typů druhé generace sportů se používala stejná barevná kombinace tj. bílé ručky vykryté svítící barvou.

Odesláno

hmm cim viac sa na to divam proste nechapem preco Elton nerobi sportky I aj nadalej,.... designovo je to asi to najlepsie co kedy mal..... v nerezovom puzdre v tisic a jednej farebnej kombinacii a trebars s nejakou manualnou ETou v vnutri (ked uz nieto na vlastne stroje) by sa za nejakych podstivych 15K aj s danou predavali iba taky rachot,.... navyse bola by to tradicia jak prasa a s minimalnymi nakladmi na vyvoj (ved aj omega predava uz X rokov stale rovnake moon watch)

Odesláno
  cali napsal:
hmm cim viac sa na to divam proste nechapem preco Elton nerobi sportky I aj nadalej,.... designovo je to asi to najlepsie co kedy mal..... v nerezovom puzdre v tisic a jednej farebnej kombinacii a trebars s nejakou manualnou ETou v vnutri (ked uz nieto na vlastne stroje) by sa za nejakych podstivych 15K aj s danou predavali iba taky rachot,.... navyse bola by to tradicia jak prasa a s minimalnymi nakladmi na vyvoj (ved aj omega predava uz X rokov stale rovnake moon watch)

Ale ELTON je vyrábí. B)

Odesláno
  typograf napsal:
Ale ELTON je vyrábí. B)

de fakto ano,.... (ale len ked im pred tym date jedny stare) o tom ze by sa dali kupit z brusu nove Jednicky od Eltonu nic neviem a myslim ze je to skoda jak pre nas tak pre Elton,....... (ak sa pletiem tak sa rad necham poucit)

Odesláno
  netvor napsal:
a urcite by ich nepredaval za 15 :whistling:

a preco nie? zda sa ti to malo ci moc?

ja myslim ze ked moze fortis predavat za 19K napriklad toto

http://www.hodinky-koscom.cz/Fortis-610-10-11-L-I11509.html

tak Elton by by si so seriovymi sport I za podobnu cenu tiez hanbu ani skodu nespravil (berme v uvahu, ze na hodinkach z toho linku sa musi nabalit este aj koscom).

Odesláno
  cali napsal:

tak Elton by by si so seriovymi sport I za podobnu cenu tiez hanbu ani skodu nespravil (berme v uvahu, ze na hodinkach z toho linku sa musi nabalit este aj koscom).

keby boli za 15 nove tak cena by bola primerana tj. akurat, pre mna teda... :smile_anim:

Odesláno
  typograf napsal:
ELTON sériově nevyrábí. Tzn., že nedělá nic na sklad, nýbž na základě objednávky a konkrétní specifikace zákazníka. Tak je to. :smoke:

ja viem a je to skoda (podla mna)

to ze nerobia na sklad 100tisicove pavouky je logicke, ale vyssie spomenute "sport I revival 2007" v podobe limitky napriklad 300kusov by boli urcite do roka fuc, a ani jeden zo zucastnenych by na tom nebol skodny. a za dva roky ta ista limitka len s inou farbou(a inym napisom).....IMHO nulove naklady na vyvoj, minimalne na vyrobu, len hafo spokojnych uzivatelov.... ale mozno trepem :baaasmiley: .... v eltone sa pravdepodobne moznymi scenarmi vyroby zaoberali dlhsie a hlavne vacsi koumaci nez ja, takze s uvahami koncim. :baby:

Odesláno
  Luk napsal:
A co trochu oprášit minulost?

Vzhledem k tomu, že diskuse ohledně první generace sportů v různém provedení zaujala poměrně dost příznivců hodinek PRIM,

dovoluji si poslat již poslední obrázek k tomuto tématu. Celkový pohled na "hnízdo" z kterého všechny prezentované hodinky pocházejí.

post-1228-1183819964.jpg

Odesláno
  cali napsal:

Problém není vyrobit je za 15. Otázka zní, proč je prodávat za 15, když můžou být za 50?

Odesláno
  VS napsal:
Problém není vyrobit je za 15. Otázka zní, proč je prodávat za 15, když můžou být za 50?

a ty si ich za 50 kupis?...... ja nie, tak mozno pre to, ........na "15K segment" nezanevreli ani ovela vacsie ryby hodinarskeho rybnika ako je Elton (viz trebars menovany fortis) nie pre to ze by chceli robit chritu ale pre to ze aj v tom segmente su peniaze a aj tam sa da zorobit,.... ostatne Fortis je toho zivym prikladom vezmu hodinky ktore predavaju za 15 a daju na ne iny napis napr B-42 a hups uz su za 40 :) nech to tak elton spravi tiez ved vsetko je to o napisoch,...... na hodinkach sa od istej doby nepoznava ake boli drahe podla toho, ako dlho vydrzia bez servisu ci ake su su vodotesne ale len pdla toho co je na nich napisane

fiktivny priklad:

"prim sport I. revival 2007 poor-mans edition LE 500ks" :15K

"prim sport I. revival 2007 special edition LE 10ks" :50K

....... a sme doma.... tak to robia ini preco nie aj elton :) (viz na ebay speedmaster normal vz speedmaster "nieco" special edition rozdiel ceny niekolkonasobny )

individualnym pristupom k zakaznikovi kozenymi krabickami, certifikatmi a podobnymi vecami sa da zalepit nejedna tisicka na vyse, ale to co si na koniec kupujeme su vzdy len hlavne samotne hodinky a ja som proste maly snob na to aby som dal za Sport I 50K,........ ale 15 by som s dal, tak preco si ich odo mna nevziat, ked vyrobna cena je priznajme si bez mucenia ani nie 5K......ale tak isto by som potom na druhej strane s obdivom hladel na toho kto by dal 50 s tym spravnym napisom,... obaja by sme mali rovnake hodinky ale on by bol s nimi jednoducho vacsi frajer lebo si za to zaplatil.... a o tom to predsa je, kto je aky frajer, ci nie?

Odesláno
  cali napsal:
a ty si ich za 50 kupis?...... ja nie, tak mozno pre to, ........na "15K segment" nezanevreli ani ovela vacsie ryby hodinarskeho rybnika ako je Elton (viz trebars menovany fortis) nie pre to ze by chceli robit chritu ale pre to ze aj v tom segmente su peniaze a aj tam sa da zorobit,.... ostatne Fortis je toho zivym prikladom vezmu hodinky ktore predavaju za 15 a daju na ne iny napis napr B-42 a hups uz su za 40 :) nech to tak elton spravi tiez ved vsetko je to o napisoch,...... na hodinkach sa od istej doby nepoznava ake boli drahe podla toho, ako dlho vydrzia bez servisu ci ake su su vodotesne ale len pdla toho co je na nich napisane

fiktivny priklad:

"prim sport I. revival 2007 poor-mans edition LE 500ks" :15K

"prim sport I. revival 2007 special edition LE 10ks" :50K

....... a sme doma.... tak to robia ini preco nie aj elton :) (viz na ebay speedmaster normal vz speedmaster "nieco" special edition rozdiel ceny niekolkonasobny )

individualnym pristupom k zakaznikovi kozenymi krabickami, certifikatmi a podobnymi vecami sa da zalepit nejedna tisicka na vyse, ale to co si na koniec kupujeme su vzdy len hlavne samotne hodinky a ja som proste maly snob na to aby som dal za Sport I 50K,........ ale 15 by som s dal, tak preco si ich odo mna nevziat, ked vyrobna cena je priznajme si bez mucenia ani nie 5K......ale tak isto by som potom na druhej strane s obdivom hladel na toho kto by dal 50 s tym spravnym napisom,... obaja by sme mali rovnake hodinky ale on by bol s nimi jednoducho vacsi frajer lebo si za to zaplatil.... a o tom to predsa je, kto je aky frajer, ci nie?

Nejde o to, jestli si je já koupím, ale že si je vůbec někdo koupí. Pokud ano, tak je cena správná. Pokud jde o nápisy na ciferníku, ty mají pro mě cenu jen těch několik mg barvy, nic víc. Proto si předražené hodinky nekupuji, ale neupírám tuto možnost ostatním, kteří si na tom zakládají. Já se na hodinky dívám, jako na technický výrobek a když jsou dražší, zajímá mě, v čem jsou technicky lepší. Ale většina výrobců je řadí mezi šperky a tam je cena daná je tím, kolik je zákazník ochoten zaplatit. Samozřejmě z toho vyplývá požadavek co nejlevněji vyrobit a co nejdráž prodat. Vymyslí se historka a cena šplhá do závratných výšin.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...