tano Odesláno 13. října 2017 Autor Nahlásit Odesláno 13. října 2017 Podarilo se mi navstivit zajimavy park a zamecek na Praze 6. Jdeme na to Obora Hvězda a letohrádek Hvězda. K samotne obore, byla založena Ferdinandem I. Habsburským počátkem 30. let 16. století. Obora Hvězda byla vyhlášena přírodní památkou 1. září 1988. Pohled pri vstupu do obory hlavnim vchodem, ve smeru k letohradku. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Důvodem ochrany jsou lesní porosty přirozeného charakteru (černýšové dubohabřiny, lipové doubravy, bikové bučiny, významná je zde napr. ornitologická lokalita. Obora má v centrální části podobu klasického lesoparku, který na okrajích přechází v přirozený les. K samotnemu letohradku je to pekna dalka Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Samotny park ma spoustu mist, kde je moznost si odpocinout a prestat se zabyvat starostmi mesta. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Postupem času obora sloužila nejen k honům a podobným kratochvílím pro šlechtu, ale i jako tábořiště a zdroj dřeva a masa pro armády, jež táhly během času Prahou. A to už od dob rudolfinských, až po druhou světovou válku. V současnosti slouží mnoha pražanům a nejen tem jako místo k rekreaci a sportu. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Nebo mate moznost si vyfotit hodinky treba Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Renesanční letohrádek byl postaven v letech 1555-58 podle návrhu králova syna rakouského arcivévody Ferdinanda Tyrolského. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Sloužil jako zázemí při lovu i odpočinku. Dvoupatrový objekt s půdorysem šesticípé hvězdy vyniká rozsáhlou vnitřní štukovou výzdobou s antickými motivy. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Pepsinky Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Pohled na vstupni branu letohradku Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Vnitrni cast letohradku Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Bocni pohled na letohradek ve smeru od Chronoshopu smerem k veznici Ruzyne Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Pepsi na strome Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Cesta zpatky ale jinym ramenem obory, kazdopadne neni problem se zde courat cele odpoledne. Objekt jako takovy je rozsahly. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Dalsi cast jineho ramene obory Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. V tento den bylo krasne a teple pocasi, podzim jeste neuderil naplno. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Pres vsechno krasne pocasi, listi padalo, jak o zivot. Bohuzel nemam masinu abych vam nejakym zpusobem zadokumentoval. Barevna skladka listi byla nudna od vyblite zlute po hnedou. Nic zajimaveho k foceni, nuda Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
colommbo Odesláno 13. října 2017 Nahlásit Odesláno 13. října 2017 To zas bude nablito v álejích... Krásný fotky, tano, naživo ještě lepší v tom babím létě!
Svatoslav Odesláno 13. října 2017 Nahlásit Odesláno 13. října 2017 Tano, ty nezklameš a opět skoro bez lidí, to nemá chybu. Seika mě nějak berou. Ty monstra mě hodně nalomily, rozepsal jsem se v Sumech.
Harwey Odesláno 13. října 2017 Nahlásit Odesláno 13. října 2017 Vy tam mate ale paradne miesta!A skvele fotky samozrejme:)
tano Odesláno 13. října 2017 Autor Nahlásit Odesláno 13. října 2017 colommbo: diky. Co jsem videl, tak tam chodi behat sportovci, nejspise z prilehlych vys. koleji. Par duchodcu tam take bylo, zadni opilci, skoda mohla byt sranda. V dobe foceni bylo hodne ostre svetlo, oteviraji v 10:00 hod., nazivo urcite lepsi, nez v mem podani Svatoslav: bez lidi, no . To cekani, az vsichni prebehnou apod. Ti pred letohradkem byli trpelivejsi jak ja, delali tam nejake premety a hvezdy.Seiko, to je dobre, mam radost a Sumo je dobry posun od Monster. Ja tu gumu chtel hned, jak se objevila. Pak z toho nejak seslo, ale do budoucna o ni uvazuji. Jinak Sumo na tahu nema rovnez chybu.O jake barve uvazujes? Primlouvam se za modrou vzdyt me znas... Harwey: mame a dekujeme. Praha je studnice zajimavych a pozoruhodnych mist. Skoda je, ze navstevnici hl.mesta znaji jen tech par mist co jim ukazou, nebo o nich slyseli. Nebo jezdi do IKEA strasidelneho zamku Mam takovy napad, ktery jsem jiz v drivejsich dobach castecne realizoval.Navstevoval jsem mista v Praze, kde ma udajne strasit. Tezsi je to v tom, ze nam ty strasidla pracuji jen v urcitych hodinach a v naprosto odlisnych dnech .S timto jsem se docela dobre popasoval, slo to pomalu ale postupne se pocet navstivenych mist zvysoval.Blby je, ze nemam vybaveni na foceni v noci, aby to alespon za neco stalo a take jsem zmenil pracovni pozici ve firme.( s tim bych se ale castecne popasoval )Par zajimavych historek ale mam, tak treba nekdy....
Svatoslav Odesláno 13. října 2017 Nahlásit Odesláno 13. října 2017 Tano, jakou jinou než modrou a 6r15 nemám. Černých je doma dost, příští rok mám takové polokulatiny, tak se po nich začnu od začátku příštího roku pokukovat. Uvidím zda budou k mání. Jsem rád, že mi je doporučuješ.
tano Odesláno 13. října 2017 Autor Nahlásit Odesláno 13. října 2017 Svatoslav: modra je dobra, ze? Taky to mam tak, ze kazde kus hodinek ma jiny kalibr.Navic ta modra je pomerne tmava a pusobi elegantne, narozdil od zelv, ta je vesela zase.Urcite budou k sehnani, neboj
colommbo Odesláno 13. října 2017 Nahlásit Odesláno 13. října 2017 Proslavenou hlášku ze Slavností sněženek ve mně evokovalo tvoje "...Barevna skladka listi byla nudna od vyblite zlute po hnedou..." a k tomu zrovna ty áleje, odpusť... Užívej si baboletního toulání, tano, dokud to jde!
tano Odesláno 13. října 2017 Autor Nahlásit Odesláno 13. října 2017 colommbo: neni co, nezlobim se, naopak Uzivam si, ale priznam se, tesim se na zimu anebo dusickovy podzim. Vypadnou turisti z centra, ulicky budou prazdne, olezle a strasidelne. Proste ideal na toulani, nikde ani zivacka...Deprese sevre mesto a Monstra se budou vyjimat.
Harwey Odesláno 13. října 2017 Nahlásit Odesláno 13. října 2017 Jo pochmurne puste skore rana v hmle;)
Svatoslav Odesláno 13. října 2017 Nahlásit Odesláno 13. října 2017 Rána chladná a mrazivá, slunce nízko nad obzorem vrhá dlouhé a ostré stíny. Zbytky listí na stromech a ty co jsou spadlé už nešustí po nohama. To je pozdní podzim, lidi nevýchází ven, chladné vlhko leze až do kostí. Strašidelná místa jsou ještě děsivjejší, to je ten správný čas pro toulavé boty.
siwi Odesláno 13. října 2017 Nahlásit Odesláno 13. října 2017 Jééé, ve Hvězdě už jsem nebyl řadu let. Asi bych tam měl taky vyrazit. Já mám zase rád přesně tohle období podzimu, kdy je listí žluté až oranžové. Rád se v něm brodím a čichám jeho vůni. To mám už z dětství, kdy jsem často chodívával na Petřín.
tano Odesláno 14. října 2017 Autor Nahlásit Odesláno 14. října 2017 Zdravim, dnesek byl o barvach podzimu + jsem objevil jeden barevny ulet, co me moc potesil Tomu rikam barvy podzimu a ne listi v obore Hvezda Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Partaka mi delaly MM, opet no Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. PRAHA 4 a jeji podzim Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Po vikendu je odlozim, slibuji.. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 4 je 4, dnes ty barvy jely Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Pro majitele hodinek je hra na cifru radost se koukat Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Hrozny nam pekne dozravaji Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Jsem myslel nejprve, ze jsem si poprskal slicko, ale slunce umi divy Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Zaklad je vlezt az do koruny Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Samozrejme jsem ale po jednom oku hlidal Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. ULET, ALE SUPER BARVA Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
siwi Odesláno 14. října 2017 Nahlásit Odesláno 14. října 2017 Jo, tohle je ono, Tano. Já byl teda dneska jenom na Proseku slavit babiččiny narozeniny, ale ty barvy tam byly přesně takový. To mám rád.
VitekB Odesláno 15. října 2017 Nahlásit Odesláno 15. října 2017 Super vlákno. Inspirovalo mě to k tomu, že jsem se v sobotu taky toulal po Praze
Svatoslav Odesláno 16. října 2017 Nahlásit Odesláno 16. října 2017 Tano: byl to hezký den, hezké hodinky k tomu, v neposlední řadě holčička.Edit: já se včera toulal po lese. Je to krása, jak si příroda hraje. Sice žádná pamětihodnost,ale je to strašně uklidňující a pozitivní.
tano Odesláno 16. října 2017 Autor Nahlásit Odesláno 16. října 2017 Harwey: jojo, barvy ja rad. siwi: proc jen na Proseku, doufam ze se oslava povedla. Jsem rad, ze jsme se v barevne skladbe shodli Vojto skoda jen, ze nefotis tolik exteriery, s tim citem a umenim... To by bylo koukanicko VitekB: super, koukal jsem u Tebe ve vlakne. Jsi docela rychlonozka Ono v podstate je jedno, kdo koho unispiroval. Tano se rovnez inspiroval u zdejsich tulaku. Toulal jsem se uz v dobach minulych, jen jsem nic nefotil.Preji kazdopadne dalsi super vylety, at jsou kdokoliv na teto planete Svatoslav: diky, mala ze dekuje Ja ted toho prolezl mraky a souhlasim. Les a priroda je urcite zajimavejsi, nez nejaka barabizna Hlavne hodnota te prirody, je v tom, ze doplnuje alespon u me, pozitivni mysleni.
tano Odesláno 16. října 2017 Autor Nahlásit Odesláno 16. října 2017 Harwey: jojo, barvy ja rad. siwi: proc jen na Proseku, doufam ze se oslava povedla. Jsem rad, ze jsme se v barevne skladbe nakonec shodli Vojto skoda jen, ze nefotis tolik exteriery, s tim citem a umenim co mas... To by bylo koukanicko VitekB: super, koukal jsem u Tebe ve vlakne. Jsi docela rychlonozka Ono v podstate je jedno, kdo koho inspiroval. Tano se rovnez inspiroval u zdejsich tulaku. Toulal jsem se uz v dobach minulych, jen jsem nic nefotil.Preji kazdopadne dalsi super vylety, at jsou kdokoliv na teto planete Svatoslav: diky, mala ze dekuje Ja ted toho prolezl mraky a souhlasim. Les a priroda je urcite zajimavejsi, nez nejaka barabizna Hlavne hodnota te prirody je v tom, ze doplnuje alespon u me, pozitivni mysleni.
tano Odesláno 16. října 2017 Autor Nahlásit Odesláno 16. října 2017 Dobry den pratele, dnes bych vam chtel ukazat jedno misto v Praze, ktere mnozi z vas znaji. Presto si mozna nepravem myslim, ze Chuchelsky haj stoji malinko v pozadi znamejsich lokalit na uzemi hl. m. Prahy. I. dil-kostel a oblocha Rano, ranicko. Jsem si vygoogloval v kolik mame teda ten vychod slunce, privstal jsi a vyrazil. Prosim omluvte snizenou kvalitu fotek, pouzival jsem pouze svuj telefon. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Slunce dokaze vycarovat neskutecne barvy Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Kamaradem na vylete mi byly MM, ja vim, ze je to uz mozna nuda, ale moc mi prirostly k srdci. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Pohled na vychodni stranu Kostela sv. Jana Nepomuckého Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Celkovy pohled na Kostel sv. Jana Nepomuckého, ve smeru k rece Vltava. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Zde jsou nejake ofiko info k teto sakralni stavbe:Kostel sv. Jana Nepomuckého ve Velké Chuchli je pohledově dobře umístěná stavba na kopci mezi Velkou a Malou Chuchlí. Stavba vznikla v roce 1729 a byla obnovena v letech 1846 až 1849. V interieru je barokní mobiliář z doby výstavby. Sochy sv. Prokopa a sv. Ivana jsou od sochaře Jelínka, žáka Matyáše Bernarda Brauna, z roku 1729. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Bocni pohled Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Rovnez bocni pohled na vyse uvedenou stavbu Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Slunce nam uz ponekud povylezlo, expresivnim zargonem receno, uz jede pecky Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Celkovy pokus o zachyceni oblochy, kde mesic konci svou vladu a predava zezlo slunci Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Les a hra svetla, co dodat. Jen to, ze barevna skladba je ponekud konzervativnejsi. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.