Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 168
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Fullgold igeny tu tuším poptával v Eltonu už nějakej rok zpět i Sibiř se stejným výsledkem jako xjr1 - je to prostě nesmysl....

Jinak všichni to máte moc pěkný, překvapuje mě, kolik zase vzniklo různých variant. Osobně jsem za tu žlutou nakonec rád :)

Odesláno

Představa, že doma sbalím pár řetízků, zlatý zuby a pečetní prsten po dědkovi, donesu to ke zlatníkovi a ten mi to přetaví ve zlatý hodinky, je holt zcela mimo mísu.

Odesláno

No čtu to tady a koukám.

Asi jako jediný z Vás jsem to pouzdro zkoušel vyrobit, je to tak dva roky a NEDOPADLO TO DOBŘE.

Ocucané přeleštěné a pochromované pouzdro na Prim Sport II z Aukro byl oproti tomu mému polovýtvoru "fešácký kousek"

Říkal jsem formu na prsten udělám, ale není to stejně a věřte mi že vím o čem hovořím.

Problém je  hlavně té formě.

Lití ani obrobení problém není i když dle mého se na to ve fabrice vůbec rukou nesahá, ale vše dělá stroj, ale problém je  v tom odlití a přesnosti a materiálu formy.

Nejde to udělat tak, že se staré ocelové pouzdro obtiskne a do toho se potom naleje zlato. Takhle ne. :-)

Časem bych viděl jakousi možnost udělat formu na lití na 3 D tiskárně, ale zase nevím jak tam potom lít to zlato ! Je dost horké.

Odesláno

A co použít Sedlinovu metodu výroby bronzových RS spon? Hodit do CNC kostku materiálu a máte výrobek, tj. v tomto případě pouzdro na hodinky. V Eltonu pouzdra také dělají na CNC z kusu nerezu. Sibiř by se mohl při příští návštěvě Ferony podívat, jestli mají skladem 18 ct Au kulatinu ? 50 mm a rovnou by mohl metr nebo dva vzít. Financ to svým pravítkem od "Celní správy" rozměří pro jednotlivé zájemce. Založíme pořadník na novou limitku?

Odesláno

Fullgold igeny tu tuším poptával v Eltonu už nějakej rok zpět i Sibiř se stejným výsledkem jako xjr1 - je to prostě nesmysl....

Jinak všichni to máte moc pěkný, překvapuje mě, kolik zase vzniklo různých variant. Osobně jsem za tu žlutou nakonec rád :)

sibir poptaval fullgold Igeny 45 a dosla mu nabidka 360 + DPH :)

No čtu to tady a koukám.

Asi jako jediný z Vás jsem to pouzdro zkoušel vyrobit, je to tak dva roky a NEDOPADLO TO DOBŘE.

Ocucané přeleštěné a pochromované pouzdro na Prim Sport II z Aukro byl oproti tomu mému polovýtvoru "fešácký kousek"

Říkal jsem formu na prsten udělám, ale není to stejně a věřte mi že vím o čem hovořím.

Problém je  hlavně té formě.

Lití ani obrobení problém není i když dle mého se na to ve fabrice vůbec rukou nesahá, ale vše dělá stroj, ale problém je  v tom odlití a přesnosti a materiálu formy.

Nejde to udělat tak, že se staré ocelové pouzdro obtiskne a do toho se potom naleje zlato. Takhle ne. :-)

Časem bych viděl jakousi možnost udělat formu na lití na 3 D tiskárně, ale zase nevím jak tam potom lít to zlato ! Je dost horké.

Miro, jednak bys mel pocitat s nejakym smrstenim, druhak si myslim, ze nejaky vobrabeni je potreba, udelat jen votisk asi nebude ideal..

Odesláno

sibir poptaval fullgold Igeny 45 a dosla mu nabidka 360 + DPH :)

Miro, jednak bys mel pocitat s nejakym smrstenim, druhak si myslim, ze nejaky vobrabeni je potreba, udelat jen votisk asi nebude ideal..

Otisk je blbost stejně tak zlato vyšší ryzosti než 585\1000.

Kdo mysli na soustruh (cnc) je to asi jediná cesta, ale nevím jak se ztrátou a dalšími věcmi. To prostě nejde jen tak v ruce sleštit a kupovat technologii za 5 mega na 7 pouzder je fikce.

Díky nutnosti zaklapávacího dýnka a taky vlastně pouzdra ze tři částí s osazením na sklo je to v našich podmínkách opravdu skoro fikce.

Levněji vyjde vše a jakmile by jste to uměli vyrobit zjistíte že platina je lepší nebo bychom mohli dělat v Itálii PVD barevné úpravy zlata.

Odesláno

Zlato maximálně 14K. A musela by se udělat ocelová závitová vložka na dýnko a ocelové dýnko, jinak nemá cenu dělat Igeny - bez vodotěsnosti ztrácí kouzlo. IMHO mi to tak nějak nepřijde jako dobrý nápad.

Odesláno (upraveno)

Paráda, raději bez data nebo automat  :notworthy:  no a samozřejmě tmavě hnědý cifr ;)

Edit: růžové, bílé, nebo klasika ?

Upraveno uživatelem gougy
Odesláno (upraveno)

Vložka na závit je asi nutná, ale fakticky půjde o oslabení pouzdra. Pokud dojde k odloučení obou dílů, zhotovených z problematicky spojitelných materiálů, je vodotěsnost v trapu... a zdá se mi to, fakt jenom mně přijdou zlatý IGENY jako ...jako...jak to říct..?  Zkoušel je někdo pozlatit, ne? Jak to vypadá..?

Upraveno uživatelem straspol
Odesláno

Můžu se zeptat, kdo z vás potřebuje u zlatých hodinek vodotěsnost? Moc hodinek jsem neviděl, ale ty zlatý si tak nějak na návštěvu divadla vystačily s wr 30m. Teda ještě jsem neviděl zlatý hodinky určený ku sportovnímu užití. :-)

Edit: vyjma rolex submariner

Odesláno

Můžu se zeptat, kdo z vás potřebuje u zlatých hodinek vodotěsnost? Moc hodinek jsem neviděl, ale ty zlatý si tak nějak na návštěvu divadla vystačily s wr 30m. Teda ještě jsem neviděl zlatý hodinky určený ku sportovnímu užití. :-)

Zmizík!

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...