Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Přesně tak. Chtěl jsem říct prostě, že číslo 1.2mm na papíře vypadá jinak než těch 1,2mm v ruce, které jsou ještě o nějakou desetinku menší, protože okraje baterky jsou níž než - pól.

• po měsíci...
Odesláno

No vidíš, od pátku mám podobný.

Až na tvar , skoro stejný.Chodí Ti vteřinová ručka přesně po indexech? Mi semtam ne ale hodinář na webu tvrdí že je to normální, že u quartz je to běžné.

Ale 20let staré Casia t'apkají přesně na indexy, tak nevím.:)

Odesláno

Vteřinovka mi chodí skoro přesně na indexy, ale není to ani u high end quartzu pravidlem a hlavu bych si s tím moc nelámal. To že vteřinovka nesedí může být špatně natištěným číselníkem, nebo vůlema v soukolí.

Každopádně tahle tříkamenová eta F06 není žádnej super strojek a mám pocit, že je neopravitelnej, když se něco pochroumá, musí se měnit celej. Ale není to taková řacha, je to snad kolem pětistovky.

Dobrovolně bych si ty hodinky nekoupil, ale darovanému koni na zuby nehleď.

Odesláno (upraveno)

To Sly666 (citaciu nejde vlozit):

Skus otocit hodinky tak, aby isla sekundovka proti gravitacii (hore) a v zapati v smere gravitacie (dole) a uvidis, ci sa bude kryt s indexami, resp. kedy sa bude kryt. Problemom je ani nie tak vola v ozubeni (zle natlaceny cifernik nepripada do uvahy), ale sila krokoveho motora, ktora (neu)drzi rucicku v polohe. Hodinovy strojcek sa navrhuje na extremne nizku spotrebu, motorcek vyvija silu len v case pohybu a v klude nema ziaden odber, teda ani pridrznu silu (len zvyskovym magnetizmom). Niektore firmy (napr. Omega) to riesia pridavnou magnetickou brzdou, ale detaily neviem. Nieco viac sa da dozvediet tu.

Upraveno uživatelem PeterG_SVK
Odesláno

To Sly666 (citaciu nejde vlozit):

Skus otocit hodinky tak, aby isla sekundovka proti gravitacii (hore) a v zapati v smere gravitacie (dole) a uvidis, ci sa bude kryt s indexami, resp. kedy sa bude kryt. Problemom je ani nie tak vola v ozubeni (zle natlaceny cifernik nepripada do uvahy), ale sila krokoveho motora, ktora (neu)drzi rucicku v polohe. Hodinovy strojcek sa navrhuje na extremne nizku spotrebu, motorcek vyvija silu len v case pohybu a v klude nema ziaden odber, teda ani pridrznu silu (len zvyskovym magnetizmom). Niektore firmy (napr. Omega) to riesia pridavnou magnetickou brzdou, ale detaily neviem. Nieco viac sa da dozvediet tu.

Tak ve svislé poloze mezi 12 až 6 chodí vteřinovka jakoby kousek za indexy. Mezi 6 až 12 je to ok.

Když je dám obráceně ( 12 k zemi) tak je to přesně opačně i když mín'. Ta gravitace bude mít vliv, asi ta vůle v soukolí, ted' jenom co je v toleranci a co je na reklamaci.

I když tady http://www.hodinky-d...astejsi-otazky/ píšou že je to normální.

Jsem ale trochu rozčarován, protože 20leté Casia za 3,5k chodí po indexech přesně a Certiny za 8k ne. :unsure:

Odesláno (upraveno)

Je to normálne (je to vlastnosť strojčeka, nie vada), a teda nie je to dôvodom na reklamáciu.

Odesláno (upraveno)

Já jsem si oblíbil Wenger Aquagraph - mám troje, jedny cca 6 let a jsou pořád bez problémů (nechci nic zakřiknout) a že už nechtěně těch ran dostaly :-( Mechanika je fajn, ale možná se k ní někdy dostanu :-)

Upraveno uživatelem rfido
Odesláno

Tak ve svislé poloze mezi 12 až 6 chodí vteřinovka jakoby kousek za indexy. Mezi 6 až 12 je to ok.

Když je dám obráceně ( 12 k zemi) tak je to přesně opačně i když mín'. Ta gravitace bude mít vliv, asi ta vůle v soukolí, ted' jenom co je v toleranci a co je na reklamaci.

I když tady http://www.hodinky-d...astejsi-otazky/ píšou že je to normální.

Jsem ale trochu rozčarován, protože 20leté Casia za 3,5k chodí po indexech přesně a Certiny za 8k ne. :unsure:

Já to řešil přes cca 2 lety taky a bylo mi to vysvětleno jako že blabla, že to je normální - něco ve smyslu co se tady popisuje, nezbylo mi, než se s tím smířit i když souhlasím s tím, že mám taky staré hodinky a ty tím netrpí. Je to i o tom, jaký materiál se používal dříve a jaký teď

Odesláno

Posledný prírastok ku čiernemu súrodencovi, 10 rokov staré Longines VHP Perpetual 200m z eBay. Renovácia je však vlastnoručná...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno (upraveno)

Posledný prírastok ku čiernemu súrodencovi, 10 rokov staré Longines VHP Perpetual 200m z eBay. Renovácia je však vlastnoručná...

Ty jsou moc pěkné a zachovalé ! Jak velké se dělaly hodinky před deseti lety ?

Upraveno uživatelem saida
Odesláno

spíš než velikost, kterou typuji na cca 41-42 mm bez korunky by mne zajímala zpráva o dlouhodobé odsledované a skutečné přesnosti, která by měla být do max. 10 sec/rok. Dočkáme se pak také nějakého reportu?

Odesláno (upraveno)

Ty jsou moc pěkné a zachovalé ! Jak velké se dělaly hodinky před deseti lety ?

No ... zachovalé sú, lebo som si ich renovoval :smile_anim:, pôvodný stav viď foto. Veľkosť bez korunky je 37mm, čo mi tak celkom aj sedí, hoci znesiem aj trochu väčšie.

spíš než velikost, kterou typuji na cca 41-42 mm bez korunky by mne zajímala zpráva o dlouhodobé odsledované a skutečné přesnosti, která by měla být do max. 10 sec/rok. Dočkáme se pak také nějakého reportu?

Tieto hodinky sú digitálne užívateľsky kalibrovateľné. Model s čiernym číselníkom, ktorý mám už dlhšie, ide po kalibrácii stabilne +0.4s/mesiac, t.j. +4.8 s/rok (SPY). Bude nasledovať ešte 2. kalibrácia, ale všetko je to zdĺhavý proces odsledovať odchýlku pri rôznych spôsoboch (ne)nosenia. Report nechystám, až tak tomu neholdujem...:sad01_anim:

Odesláno

No ... zachovalé sú, lebo som si ich renovoval :smile_anim:, pôvodný stav viď foto. Veľkosť bez korunky je 37mm, čo mi tak celkom aj sedí, hoci znesiem aj trochu väčšie.

Tieto hodinky sú digitálne užívateľsky kalibrovateľné. Model s čiernym číselníkom, ktorý mám už dlhšie, ide po kalibrácii stabilne +0.4s/mesiac, t.j. +4.8 s/rok (SPY). Bude nasledovať ešte 2. kalibrácia, ale všetko je to zdĺhavý proces odsledovať odchýlku pri rôznych spôsoboch (ne)nosenia. Report nechystám, až tak tomu neholdujem...:sad01_anim:

:lol2:

jinak parádní strojovna, gratuluji k dalšímu kousku, závidím a chválím :smile_anim:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...