Přejít na obsah

Pochlubte se novými quartz přírustky...

Doporučené příspěvky

Zdar chlapi, chtěl bych znát váš názor na řekněme malou odlišnost od jiných hodinek u hodinek Atlantic seahunter, které mám přes dva roky, někdy je příležitostně střídám s automaty a už jsem se rozhodoval i o tom prodat je. Při poslední prohlídce mě jeden můj známý upozornil na podle něho v podstatě vzhledovou vadu - jako že "to jim ve fabrice ujelo", která by mi nejdříve vůbec nenapadla, ale po tom, co byla jiným člověkem vyřčena, mi vrtá v hlavě. Už si i pro sebe říkám, třeba to je rarita a tak si je nechám, protože se mi celkově jinak líbí (motýl. spona, safír, ETA, ocel). Nevím zda to tu mám nechat otevřené ve stylu "zkuste si tipnout", jen upřesním, že to je pod sklíčkem a součást cifru. Že by jiné hodinky tuto "vadu" neměly? Je fakt, že třeba tady na fóru jsem to nepostřehl.

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sek..dovka sa nekryje s indexami (co vsak nie je nic neobvykle), mozno mierne pootoceny cifernik proti smeru hodinovych ruciciek, ale to moze byt len skreslenim fotografie.

Edit: Wow, filter akoze neslusnych slov mi prave vyfiltroval rucicku hore...

Upraveno uživatelem PeterG_SVK
Odkaz ke komentáři

Díky za reakce a raději napíšu o co jde, protože asi by to těžko někoho napadlo. Při určitém úhlu pohledu a určitém čase, třpytu ruček a indexů z důvodu, že malá ručka je buď trochu delší nebo jsou trochu delší indexy, dojde nepatrným překrytím ke "splynutí" i malé ručky s indexem a jevu, jako by hodinky měly dvě stejné ručičky, majícím za následek v některých momentech i horší odečtení času. Jak mi řekl známý, že ještě neviděl hodinky, aby malá hodinová ručka překrývala indexy. Tož tak, ale aby to byl "malý zmetek Mario Surio" od firmy Atlantic, to asi ne :sad01_anim: .

Odkaz ke komentáři

V detailu ano, prakticky to je horší. Ale spíš jsem se potom, co mi to známý řekl, zaměřil na délku té malé ručky a indexů, v duchu jsem si promítal hodinky, co jsem kdy měl nebo mám, prohlížel fotky tady na fóru a hodinky s podobným provedením (překrytí indexu malou ručičkou, byť minimální), jsem nenašel nebo si nevybavil. U drtivé většiny hodinek je proveden odstup hodinové ručky od indexu víc znatelně nebo je třeba trochu jinak tvarovaná než minutová. Ale můj pohled na věc je směrován asi i vytvořením pochybnosti, když o něčem někdo řekne: to by asi takhle být nemělo... Díky za názor.

Odkaz ke komentáři

ty rucicky jsou uz spravne dlouhe, coz se spis malokdy vidi. ty indexy by mohli byt klidne o polovinu kratsi,

vypadalo by to o mnoho lepsi, ale to je jen muj nazor.

vsimam si hodne delky rucicek a bohuzel musim konstatovat, ze jen u tech spise drazsich modelu je to vetsinou v poradku.

Odkaz ke komentáři

ty rucicky jsou uz spravne dlouhe, coz se spis malokdy vidi. ty indexy by mohli byt klidne o polovinu kratsi,

vypadalo by to o mnoho lepsi, ale to je jen muj nazor.

vsimam si hodne delky rucicek a bohuzel musim konstatovat, ze jen u tech spise drazsich modelu je to vetsinou v poradku.

Tak abych tu už s tím nepřekážel, uzavřel bych to s tím, že se přikláním k tvému názoru - jsou zbytečně dlouhé indexy. Ale jinak jsou to hodinky solidní zpracováním, poměrně masivní a odolné (při průměru pouzdra 40 mm váží 135g) a dobře se nosí. Měl jsem před tím Certiny DS spel, měly skvělou čitelnost aj., ale zvláštní provedení tahu, tvořil vlastně takový neprodyšný náramek, černil mi ruku, rval chlupy, nezvykl jsem si je nosit a tak jsem je pak prodal. Takže se hodim do klidu :whistle:

Odkaz ke komentáři

A štikacie kliešte nemáš? Môžem požičať... :D

Jo, taky mi to napadlo. Trochu ve stylu, jak se říká a říkala mi to i moje škatule (už jsem starší, raději se už zdržím v práci nebo s kamarády apod.,takže už domu nepospíchám...): Vadí ti to? Tak si to ustřihni! A dycky mě tím pěkně naprdla! :D

Odkaz ke komentáři

Tak abych tu už s tím nepřekážel, uzavřel bych to s tím, že se přikláním k tvému názoru - jsou zbytečně dlouhé indexy. Ale jinak jsou to hodinky solidní zpracováním, poměrně masivní a odolné (při průměru pouzdra 40 mm váží 135g) a dobře se nosí. Měl jsem před tím Certiny DS spel, měly skvělou čitelnost aj., ale zvláštní provedení tahu, tvořil vlastně takový neprodyšný náramek, černil mi ruku, rval chlupy, nezvykl jsem si je nosit a tak jsem je pak prodal. Takže se hodim do klidu :whistle:

Já jsem měl taky jedny hodinky, na které jsem si nikdy nezvykl, a musel jsem je prodat. Byl to chronograf od Victorinoxu. Dobře se na ně koukalo, zpracované byly příkladné a měly velice přesný strojek. Jenže vážily neuvěřitelných 300 g. Prostě se nedaly nosit. Buď jsem je musel mít volné, a to pak na ruce lítaly, nebo těsné, kdy příliš škrtily. Ale prodal jsem je snadno. Jeden zdejší člen fóra si naopak pochvaloval, jak jsou robustní. Každému holt vyhovuje něco jiného.

Odkaz ke komentáři

to siwi: Tak na tohle ti musím ještě odpovědět, že za léta, co jsem vystřídal slušný počet quartzových hodinek, cca od r.1994 (s výjimkou období 1998 až 2008, kdy jsem byl v roli Norbita a moje zlá stará mě držela pěkně u huby - to jsem vydržel s jedněma hodinkama Seiko zítra přidám foto), jsem vystřídal několikery citizeny, seika, tissoty, casia, primky, orienty,junghansy a další(v r.1994 jsem si koupil v HK první chronografy za 7900 Kč vlastně byly ze všech nejdražší) a vždycky mi po nějaké době na nich něco začalo vadit nebo jsem viděl hezčí a šly do bazaru nebo známým apod. Takže jsem si nenechal jediné, třeba ty chrona junghans mi dodnes mrzí, ale o tom to tady mezi lidmi co mají rádi hodinky asi je, vybírat, koupit, nevyhovují - prodat a jít za lepším. Nakonec musím říct, že doposud jsem si optimální hodinky za pro mě přijatelnou cenu, aby jak se tu na fóru říká byly definitivní, nevybral.

Takže budu v hledání pokračovat... :suicide_anim:

Odkaz ke komentáři

to milomac: Popisuješ to hezky. Přesně takhle jsem to měl už od dětství taky. Už rodiče ze mě byli nešťastní, když jsem k Vánocům chtěl pořád další hodinky. A přetrvalo to až do současnosti. Nyní se mi ale zdá, že jsem svoje definitivní hodinky už našel. Už skoro dva roky se mi stále líbí, neomrzely mě a pak nebyly na mé poměry nejlevnější. Kdybych chtěl jiné, musel bych volit ve stejné cenové kategorii nebo vyšší, a to bych měl pocit, že okrádám vlastní rodinu. Ale ani tak si nemyslím, že jsou to moje poslední hodinky, které jsem si kdy koupil :D

Odkaz ke komentáři

siwi okrem iného napísal:...a to bych měl pocit, že okrádám vlastní rodinu. :D

No ja som mal ten pocit kedysi,keď som kupoval vzduchovky/a stále budem,keď budem na to mať:smile_anim: /,ale myslím si,že do hrobu si ich nevezmem a na cene nestratia,takže podľa mňa to bude mať stále svoju cenu.A o hodinkách/dobrých hodinkách/to určite platí tak isto.:smile_anim:

Odkaz ke komentáři

...ale myslím si,že do hrobu si ich nevezmem a na cene nestratia,takže podľa mňa to bude mať stále svoju cenu.A o hodinkách/dobrých hodinkách/to určite platí tak isto.:smile_anim:

Obávam sa, že nie :sad01_anim:. Strácaju na hodnote v čase, pokiaľ nie sú vyslovene rarita.

Odkaz ke komentáři

Přidám foto mým hodně oblíbených hodinek, které jsem nosil od r.1998 přes 10 let a jako jediné z minulosti jsem si nechal. Prakticky jsem je nesundával z ruky (jedině při jó rasovině), na konci jejich služby jsem si rozbil sklíčko, je vyměněné a proto je jak nové. Srovnání velikosti tenkrát a dnes: Seiko tenkrát průměr pouzdra 37 mm akorát, dnes 40 mm (Atlantic) skoro malé. Váha hodinek Seiko cca 90g - dnes je skoro necítím na ruce, Atlantic 135g tak akorát. Obvod ruky mám 18 cm.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...