Bushman Odesláno 9. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2017 Jo máš pravdu, nějak se to tu zvrtlo, asi bychom to měli chodit řešit jinam. Ale aspoň jsme se dobrali k závěru, že ten alibistický přístup mají i výrobci japonských quartz strojků a že je to prostě taková vlastnost. A když si přečteš, že nelícujou ani omegy za bůhví kolik desítek tisíc, tak to pak člověk těm hodinkám za 5 tisíc tak nějak snáz promine. Tak už se tu konečně někdo s něčím pochlubte, ať to nakolejíme zpátky :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Btrokan Odesláno 10. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2017 Moje nove quartzky CERTINA BLUE RIBBON na kazdodenne pouzitie sauna, otuzovanie, praca. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 10. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2017 Jo, tak to je moc pěknej model! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
leepus Odesláno 10. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2017 Krasne hodinky i fotky! Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří_99 Odesláno 10. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2017 Ještě k té rondě. Ono asi nemá smysl sundávat a jakkoli ladit ručky, když půl ciferníku lícuje a půl ne. I když se to posune, stejně to bude nelícovat někde jinde.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 10. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2017 Ještě k té rondě. Ono asi nemá smysl sundávat a jakkoli ladit ručky, když půl ciferníku lícuje a půl ne. I když se to posune, stejně to bude nelícovat někde jinde..což samozřejmě není pravda... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bushman Odesláno 10. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2017 Tohle se dá najít na stránkách hodinářství: 6. Otázka: U bateriových hodinek vteřinová ručička neskáče přesně po vteřinových - minutových indexech - resp. od č. 12 k č. 6 skáče přesně, potom se postupně již nepřekrývá s indexy. Odpověď: Toto je dáno vůlí v soukolí a mají to všechny bateriové quartzové hodinky. Vteřinová ručička se ve výrobě nasadí tak, aby co nejvíce indexů pokryla s perfektním překrytím, ale najde se vždy na číselníku část stupnice, kterou ručička nemůže 100% překrýt. Tato vůle soukolí je nutná pro perfektní chod strojku. U mechanických hodinek toto nenastává, jelikož mechanické hodinky nemají vteřinové impulsy, ale chod ručičky je podstatně plynulejší. Zní to celkem logicky, ale mám třeba rondu (vybíranou asi ze 4 kusů), která lícuje po celém obvodu. Lícují i Citizeny z jedné dražší řady, levná casia nelícují jen malinko mezi 9. a 12. hodinou. Tohle by asi fakt rozsekl jen odborník. Fakt je, že na vůli v soukolí odkazuje i návod japonského strojku, tak něco na tom asi bude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 10. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2017 S tím bych v podstatě byl i schopen souhlasit, ale jen v případě, že bych opakovaně nezažil hodinky s levnými Miyota a Casio kalibry, které lícovaly po celém obvodu ciferníku. Myslím, že ani nepotřebujeme hodináře k tomu, abychom se dopátrali toho, že v případě nelícujících shit-kalibrů pouze nebyly dodrženy veškeré výrobní tolerance. Dovoluji si ještě upozornit na to, že ty levné Miyoty, které lícovaly, se nezadrhávaly v chodu či nezastavovaly. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bushman Odesláno 10. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2017 Já jsem na ty lícující vteřinovky koukal i lupou a ona tam ta odchylka také je, ovšem zcela minimální. Někde to lícuje naprosto přesně, na části ciferníku je pak malinká odchylka - normálně si toho člověk nevšimne, lupa to ukáže. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 10. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2017 Já jsem na ty lícující vteřinovky koukal i lupou a ona tam ta odchylka také je, ovšem zcela minimální. Někde to lícuje naprosto přesně, na části ciferníku je pak malinká odchylka - normálně si toho člověk nevšimne, lupa to ukáže.JJ, občas to tak je. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nightwatch Odesláno 10. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2017 I v případě Casia asi záleží na štěstí. Ke mě se dostaly jedny (podle všeho je v nich Miyota), kterým vteřinovka lícuje přesně v té části ciferníku, kde jde proti gravitaci. A i nastavení minutové ručičky se mi občas povede až na několikátý pokus. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 10. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2017 I v případě Casia asi záleží na štěstí. Ke mě se dostaly jedny (podle všeho je v nich Miyota), kterým vteřinovka lícuje přesně v té části ciferníku, kde jde proti gravitaci. A i nastavení minutové ručičky se mi občas povede až na několikátý pokus.Jaký je to model a kalibr? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nightwatch Odesláno 11. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2017 Je to Casio MTP-1222, kalibr 2784 (našel jsem, že by to měla být Miyota 2115). Minutová ručička se občas při nastavování pohne, ale vejde se to do třetiny dílku. Vteřinová ručička má také vůli přibližně třetinu až polovinu dílku. Ještě jsem se na ni díval a zjistil, že když jsou hodinky položené vodorovně, tak je vteřinovka mírně mimo na celém obvodu (stejně u všech indexů). Při nošení se to na polovině srovná a na druhé trochu zvýrazní. Nevím, jestli je to vůlí v převodech, nebo jestli může být trochu uvolněné uchycení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 11. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2017 Je to Casio MTP-1222, kalibr 2784 (našel jsem, že by to měla být Miyota 2115). Minutová ručička se občas při nastavování pohne, ale vejde se to do třetiny dílku. Vteřinová ručička má také vůli přibližně třetinu až polovinu dílku. Ještě jsem se na ni díval a zjistil, že když jsou hodinky položené vodorovně, tak je vteřinovka mírně mimo na celém obvodu (stejně u všech indexů). Při nošení se to na polovině srovná a na druhé trochu zvýrazní. Nevím, jestli je to vůlí v převodech, nebo jestli může být trochu uvolněné uchycení.Myslím, že už to může být celé trochu uvolněné, jinak ta 2315 bývá celkem spolehlivý a sesazený kalibr. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nightwatch Odesláno 11. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2017 To je možné. Nejsem první majitel a sám jsem se na to pořádně podíval až před pár týdny. Až když jsem si tu o tom něco přečetl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 11. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2017 To je možné. Nejsem první majitel a sám jsem se na to pořádně podíval až před pár týdny. Až když jsem si tu o tom něco přečetl.JJ, v pohodě Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 12. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2017 Tak já částečně navážu na problém s ručkama a přitom ukážu novej kousek.Swatch musicall:Problém je vzájemná poloha hodinové a minutové ručky. Je to vidět i z obrázku. Mě připadá jako by byly ručky o cca 30 minut posunuté. Prostě v 5:39 není možné aby hodinová ručička ukazovala téměř presně na 5. Co o tom soudíte? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 12. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2017 Problém je vzájemná poloha hodinové a minutové ručky. Je to vidět i z obrázku. Mě připadá jako by byly ručky o cca 30 minut posunuté. Prostě v 5:39 není možné aby hodinová ručička ukazovala téměř presně na 5. Co o tom soudíte?Také mi to tak příjde, potřebují přesadit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 12. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2017 Blbý je, že se s přístupem ke kalibru nepočítá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 12. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2017 Blbý je, že se s přístupem ke kalibru nepočítá.oni se nedají rozebrat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se