Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Tak jsem si taky konečně pořídil první perlon a je to fajn řemen, oproti Nato strapům je krásně tenkej, no a fičura se zapnutím kdekoliv je prostě k nezaplacení (skoro u všech řemenů, co jsem kdy měl, bych potřeboval mezidíru)...jak už jsem skoro hadráky zatratil, tak s perlonem jim dám určitě ještě šanci

 

PS- ten červenej Raďákům sedne ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Andy, pekne si s perlonama vyblbnes, to znam:) Skoda, ze se nedaly koupit s tahem jako ma stribrna verze.

Ja ti nevim. Tah by musel byt asi bicolor, a nejak ho upne nevyzaduju. Moc hodinky na tahu nenosim a ta stribrna verze na tahu me nejak nebere. Takze tady kuze je v pohode. Kdyz je das na krokouse, tak to jsou oblekovky. Na perlonu i volnocasovky. Ono to mozna neni z tech fotek tak patrne, ale vylozene oblekovky to taky nejsou. Sroubovaci korunka a pomerne masivni nozky z nich delaji spis vic univerzalky. Oblekovy dojem delaji hlavne ty zlate prvky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Saso, s tema dirkama jsi to vystihl presne. Mam ten samej problem, takze moznost perlon zapnout kdekoliv je hodne fajn. Odkud jsi ho bral, pokud to neni tajne?

Hele já ho bral od kluků ze Strapshopu, je to Eulit a maj ho tam teď za dobrý peníze. Ale jak je na tom kvalitativně nemůžu moc posoudit, jelikož jsem nikdy jinej v ruce nedržel. Když přišel, tak byl takovej tužší, ale na ruce sedí dobře. Super je i délka, která je ideální na mou 18,5cm ruku, nečouhá žádnej dlouhej "ocásek"

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@sashator Eulity jsou prave ten modry a ten sedy a musim rict, ze z perlonu jsou nej. Bohuzel u eulitu neni uz takovy vyber barvicek. Proto pro ten zeleny a cerveny jsem sahl jinam. Prijdou mi kapku mekci nez eulity, ale bohuzel jsou dlouhe, takze ocasek trci :-/

Pokud se ale clovek spokoji se stridmyma barvama, tak eulity jsou nej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pro mě je až fascinující, jak prostá změna řemenu ... tedy v tomto případě perlonu :) ... dokáže úplně změnit vzhled hodinek. Myslím hlavně tu variaci červený / šedý. Tam je to vidět úplně maximálně.

Jo, to mas pravdu. A kuze udela zase jiny dojem. Nejvetsi chameleon jsou podle me moony. Tem sedne vsechno a vzdy to z nich udela jine hodinky.

@sashator Jo, to jsi vybral dobre hned napoprve Na jake hodinky to bude?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyrazil jsem v sobotu trosku se projit a provetrat, jelikoz jsem nekolik vikendu pred tim spis zustaval doma a snazil se vylecit. Takze poslu zase par fotek z toulek

Nejprve jsem se motal kolem Brooklyn Bridge:

192b53671823e125f6dd7c152abfec2f.jpg

 

ffe6ad0e25bfd729588541d919ec7fed.jpg

 

Pak jsem presel po Manhattan bridge z Brooklynu na Manhattan. Prochazi se kolem/nad Cinskou ctvrti a zrovna tam meli nejake mecheche:

7f6921133a03dbdc0e29b5a5421261be.jpg

 

3a882884f3f08b614f670ce8e4284184.jpg

 

8bc6fb48809a4ffc78d20fa336a2f274.jpg

 

bfc202f6a20a33829cbb4c53f40d9e18.jpg

 

Pak jsem dostal hlad a jelikoz jsem byl blizko Katz Delikatessen, tak jsem si rekl, ze se tam konecne vypravim. Katz se objevuje snad v kazdem pruvodci. Je znamy predevsim pro sve Pastrami. Wiki o pastrami rika nasledujici: "Pastrami se vyrábí z hovězího, vepřového, husího nebo skopového masa. To se potře směsí ledku, soli, česneku a koření, zatíží a uloží v chladu. Pak se vyudí na tvrdém dřevě. Někdy se pastrami před podáváním krátce podusí v páře, aby se zbavilo soli."

Tolik tedy teorie a nyni trosku z praxe. To zas byly nervy!!! Bohuzel jsem vnitrek zapomnel vyfotit, takze se musim uchylit k prostemu popisu. Vejdete do obrovske prodejny, kde na podelne zadni stene je nekolik obsluhujich pultu a zbytek mistnosti je tvoren stoly a zidlemi. Jelikoz se Katz opravdu objevuje v kazdem pruvodci, tak je tam v jakoukoliv denni dobu lidi jak na nadrazi. U dveri dostanete od cernocha listek s upozornenim, ze ho nesmite ztratit. Pak vas dav tlaci dal k obsluznym pultum, kde na vas dalsi lidi rvou, ze se mate rozprostrit k vic pultum a necekat jen u toho prvniho. Takze se ruzne prodirate davem, snazite se zjistit, kde je jaka fronta kam byste mohli zapadnout. Pokud se vam to povede, tak pak uz nezbyva jen cekat az se dostanete na radu. Obsluha se samozrejme s rychlosti nijak nepretrhne, takze cekaci doba muze byt dlouha.

Po objednani vam obsluhujici clovek u pultu pripravi sendvic primo pred vami a na listecek vam napise hodnotu objednavky. Tady me prekvapilo, ze snad na kazdou objednavku vytahuji tak dvoukilovej kus masa, kterej postupne rozrezavaji na kousky a skladaji na chleba. Veskere odrezky pak hazou na zem, kde je jednou za cas dalsi clovek smete. To mi prislo dost jako plytvani. Uz jenom kdyby to meli dat bezdomovcum. No nevim. Navic na ten chleba dostanete tak kilo masa, coz normalni smrtelnik ma problem snist. Kdyby tam byla pulka za polovicni cenu, tak by mi to davalo vetsi smysl.

No, jakmile mate sendvic, tak uz zbyva jen prorvat se davem k nejakemu volnemu mistu u stolu. Po ceste se da jeste u jineho pultu vyzvednout piti. Vysledek tedy vypada takto:

83fafed7b41ccd6dc20d837acbb14345.jpg

 

8e7ae3b9680b37a28ce047f2071bae7e.jpg

 

Pri odchodu se stavite u pokladny, kde odevzdate ten listecek a oni vam to pak napocitaji. Sendvic cca 20usd, lahev vody 2usd, dan 2.5usd a je to 24.50usd. Vytasite se s platebni kartou, protoze jste prece v NY, kde se da platit kartou opravdu vsude. Slecna vam oznami ze "cash only". Na odpoved "nemam" je okamzite pripravena a ukaze na bankomat, ktery je za vstupnimi dvermi. Samozrejme, ze to je jina banka nez mam, takze jeste za vyber clovek zaplati dva dolary. No, kdyz jsem od tama odesel, tak jsem si prisel takovej nejakej zneuzitej. Ale zazitek to byl sakra intenzivni

Abych se trosku rozptylil, tak jsem chvilku premyslel, ze si zajezdim na strese metra jako Brulis zamlada, ale pak jsem se na to vykaslal

a7a8a5f9e16a0f49e353aa481406d776.jpg

 

Po ceste domu jsem se pak jeste primotal k Central parku, kde bylo snad pulka NY. Takze jsem se rychle klidil. Aspon ale pridam jednu fotku...

9730986d9e8da2126498e0904295fe73.jpg

 

No a to by pro dnesek stacilo, jdu si dat trosku slivovice

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Super reportáž. A k tomu sendviču by som dodal vetu čo hovorí môj svokor:" Vydrž boh ťa skúša. " ;)

Ale je fakt že v Amerike dosť plytvajú jedlom. A ten systém platenia mi príde taký slovenský. Tiež som tu zažil že sa všade platí kartou a v jednej reštike sa nedalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Andy, tento report je pecka. Libi se stridani dramaticky chvilek s dobre zakomponovanym humorem. Fotky standartne luxusni.

Pokud vemu tu stat v tom Katz, tak mi to pripomina reznictvi s teplym pultem u nas v Kunraticich. Fronta stejna, chovani lidi obdobne :) jen se tam plati pouze hotove a muzes si urcit velikost porce. Ja Ti se ptal Filo, jak to chutna ta specialita?

Kazdopadne tento report nema chybu, diky :clap:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky panove.

K tomu sendvici. Musim rict, ze to bylo dobre. Trosku jeste teple, tak zvlastne korenene. Super bylo, ze maso nebylo prehnane slane, protoze potom by z toho clovek mel jeste zizen. Na prvni fotce muzete videt i tacek se zavarenymi okurkami (pro zajimavost anglicky se jim nerika "cucumbers", ale "pickles"). Jakekoliv zavarene okurky co jsem tu mel byly celkem nedobre, hlavne diky tomu laku. Trosku mi to pripomina takovy ten pripad, kdy mama zavarovala okurky a bylo spatne vicko, ktere spatne tesnilo. Takze kdyz po case clovek tu sklenici vytahl ze spajzu, tak hned na prvni pohled bylo videt, ze je neco spatne, protoze mrkev zbelala a cele to nechutnalo dobre. No, tak tim se tady nacpavaji

Co tim chci ale rict je to, ze v tom sendvici bylo tolik toho masa, ze i kdyz bylo dobre, tak casem uz zaclo lezt krkem. Takze clovek byl zatracene rad, ze to muze prolozit tou hnusnou okurkou

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...