obrbobr Odesláno 8. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2015 Zdarvím a obracím se na Vás ohledně rady postupu při celním řízením (proclení) balíku.Dnes mi dorazilo od celního úřadu Praha 2 výzva k proclení zásilky, kterou jsem koupil před Vánocemi v USA.Byl jsem s kupcem dohodnut, že balík označí jako "gift" a popis obsahu jako "kitchen tools", což udělal.Bohužel uvedl na balíku cenu zboží 650USD a balík byl pojištěn na 400USD, což je asi ten problém Součástí balíku je i průvodní dopis s popisem, že se jedná o dárek k Vánocům, vč. adres obou stran.Co po mě celníci můžou chtít? Je mi jasný, že asi clo a dph. Jak se tomu vyhnout?Máte s tímto někdo zkušenosti a nějaký postup? děkuji za rady Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
IzTaPa Odesláno 8. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2015 DPH ze $650 po tobe budou chtit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 8. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2015 Co ti na to poradit? Muzes na tom trvat, ze je to darek. Pokud je odesilatel zavedeny prodejce, celnici si to umi zjistit (maji evidenci odesilatelu i prijemcu ). Pokud jsi to platil ze sveho uctu, celnici si to umi zjistit (muzou nahlizet na ucty ucastniku celniho rizeni). Takze pokud na obe otazky odpovis "NE", klidne trvej na tom, ze je to darek a muze to dopadnout dobre. Pokud ale alespon na jednu otazku odpovis "ANO" a budes trvat na tom, ze je to darek, muzes riskovat obvineni a stihani. Tady je jakakoliv rada velice tezka a sam jsem zvedavy, jestli nejaka bude... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mil.haus Odesláno 8. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2015 Dar nebude to pravé ořechového - výměri ti clo+DPH a ještě to postoupí na FU kvůli darovací dani. Kdysi jsem se s tím setkal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Exiztence Odesláno 8. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2015 Kamarádovi procházelo tvrdit že to zboží ho nic nestálo protože je věrný zákazník obchodu (jednalo se o oblečení kolem 200$) a dostal zboží jako pozornost a že platil jen poštu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 8. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2015 Zdarvím a obracím se na Vás ohledně rady postupu při celním řízením (proclení) balíku.Dnes mi dorazilo od celního úřadu Praha 2 výzva k proclení zásilky, kterou jsem koupil před Vánocemi v USA.Byl jsem s kupcem dohodnut, že balík označí jako "gift" a popis obsahu jako "kitchen tools", což udělal.Bohužel uvedl na balíku cenu zboží 650USD a balík byl pojištěn na 400USD, což je asi ten problém Součástí balíku je i průvodní dopis s popisem, že se jedná o dárek k Vánocům, vč. adres obou stran.Co po mě celníci můžou chtít? Je mi jasný, že asi clo a dph. Jak se tomu vyhnout?Máte s tímto někdo zkušenosti a nějaký postup? děkuji za radyTím, že je tam uvedena ta hodnota 650 USD, tak Ti budou počítat DPH z této částky bez ohledu na to, co budeš tvrdit a co budeš dokladovat. To by si musel zapojit do řízení toho odesílatele, ale nevím, co by ten mohl uvést, že se spletl o nulu? To, že tam uvedl, že se jedná o gift, nehraje žádnou roli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vwtyp11 Odesláno 8. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2015 Promiň, ale to je spíše do vlákna humor:))Amici jsou proste převlečení Rusové ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
obrbobr Odesláno 8. ledna 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2015 No, to jste mě nepotěšili, ale čekal jsem to.Proč mi tedy rovnou nevyměří to DPH a otravuj s tím takto? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 8. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2015 No, to jste mě nepotěšili, ale čekal jsem to.Proč mi tedy rovnou nevyměří to DPH a otravuj s tím takto?Jakym dopravcem to bylo zaslane? Vetsinou to resi on a necha si za zastupovani zaplatit. Nemam zkusenost s tim, ze by mne oslovil primo celni urad... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sashator Odesláno 8. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2015 Chtějí po tobě nějaký ofiko doklad o zaplacení (paypal fakturu, výpis z účtu), GIFT už dlouhodobě na celníky nezabírá. Samozřejmě můžeš trvat na svém, že jsi nic neplatil, že je to dar, v tom případě ale nevím jak postupovat dál a neriskovat problémy...Každopádně pokud jsi platil jenom těch 400USD tak při dodání faktury vypočtou DPH a clo z této částky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 8. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2015 No, to jste mě nepotěšili, ale čekal jsem to.Proč mi tedy rovnou nevyměří to DPH a otravuj s tím takto?Plnou moc v rámci celního řízení (pro Českou poštu) si již dříve vyplňoval nebo je to poprvé co Ti zásilku takhle zachytili? Pokud je to poprvé, tak je potřeba vyplnit ty příslušné formuláře, pak Ti podle mne zásilku uvolní s výpočtem DPH z ceny uvedené na zásilce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Exiztence Odesláno 8. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2015 Jakym dopravcem to bylo zaslane? Vetsinou to resi on a necha si za zastupovani zaplatit. Nemam zkusenost s tim, ze by mne oslovil primo celni urad...Řeší to za tebe jenom kurýrní služby, jestli je to poslaný EMS nebo standart int'l či jak se to jmenuje tak to jde jak regulérní balík. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
villain83 Odesláno 8. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2015 Zacaluj to a mas klid. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 8. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2015 Řeší to za tebe jenom kurýrní služby, jestli je to poslaný EMS nebo standart int'l či jak se to jmenuje tak to jde jak regulérní balík.No jo, ale v tom pripade to dorucuje ČP a zastupuje cloveka v celnim rizeni. Alespon tak to vzdy bylo u mych zasilek... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Exiztence Odesláno 8. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2015 No jo, ale v tom pripade to dorucuje ČP a zastupuje cloveka v celnim rizeni. Alespon tak to vzdy bylo u mych zasilek...Jo a přijde ti dopis, s kopií k plné moci, jestli chceš aby tě zastupovala pošta spolu se scany balíku, jestli se ti nechce čekat tak tam jdeš osobně a řešíš to s celníky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 8. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2015 (upraveno) Jo a přijde ti dopis, s kopií k plné moci, jestli chceš aby tě zastupovala pošta spolu se scany balíku, jestli se ti nechce čekat tak tam jdeš osobně a řešíš to s celníky.No prave. Ale on pise, ze ho oslovila primo celni sprava???Edit: pardon Celni úřad... Upraveno 8. ledna 2015 uživatelem JaRooN Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Exiztence Odesláno 8. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2015 (upraveno) To je v tom dopise co dostaneš, máš možnost nechat to na poště, nebo tam máš scany hodnoty balíku a k tomu máš právě doložit faktury celníkům. Upraveno 8. ledna 2015 uživatelem Exiztence Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 8. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2015 Ja vim, par stovek zasilek mam za sebou, ale oslovovala mne vzdy ČP s navrhem na zastupovani a ne Celni urad... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 8. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2015 Zacaluj to a mas klid.Nic takovýho. Napiš jim pravdu, tedy že jde o tobě odebranou, nikoliv přidanou hodnotu, proto taky očekáváš 21% z té vyšší částky do 3 dnů na svém účtu, taky expres doručení nejlépe osobně ředitelem celní správy s omluvou za byrokracii. Gift je kuwa gift, ne?, za chvíli budeme platit i daň z objemu vzduchu zachyceného v balíčku násobenou koeficientem přepočtu délky péra dvanáctého náměstka externího poradce druhého ředitele čtvrté divize celní správy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 8. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2015 No prave. Ale on pise, ze ho oslovila primo celni sprava???Edit: pardon Celni úřad...Pokud to nevyřizuje FEDEX apod, tak je příjemce zásilky zastoupen Českou poštou na základě Plné moci udělené Celnímu úřadu (Praha Ruzyně), takže je příjemce vyzván přímo Celním úřadem, případně si lze formuláře o zastoupení stáhnout ze stránek České pošty. Podkladem pro výpočet DPH a cla (clo pouze pokud hodnota je vyšší než 150 EUR) je hodnota zboží dle poštovní průvodky (případně přiložené faktury) a hodnota poštovného dle poštovní průvodky. V dalších případech již plná moc není třeba, protože již byla udělena a příjemce je osloven přímo ČP. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se