Přejít na obsah

ORIS


gerhard

Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

rad by som Vas poprosil o nazor na hodinky ORIS ARTELIER Complication - 581 7546 40 51,MB 8 21 71, 40,5mm

 

ocelovy tah,biely podklad,mesacne fazy.... .. Ako na Vas posobia? Nie su prilis jemne ci makke pre chlapa?

 

ORIS ako taky je uznavana znacka v europskom meritku? Zvazujem . Splnaju mje kriteria,avsak neviem ci nie su pre starsieho muza skor...

 

Skuste len nazor na ne ,dakujem Gerhard

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

když jen názor tak: tohle fakt ne, fáze měsíce a datum na subciferníkách se mi vůbec nelíbí a na první pohled mi jako celek nebezpečně evokují typickou asijskou produkci :)

Tak asi působí jenom na obrázku, když je vezmeš do ruky, tak na tebe dýchne kvalita ciferníku i pouzdra, s asijskou produkcí to nejde vůbec srovnávat. Ale jsou hodně "usedlý", takový profesorský.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Viete nieco poradit ? Mam na mysli znacky LONGINES,RAYMEON WEIL,OMEGA,TAG...,ORIS nieco pekne oklo 1000eur,kamenak obchod mam obmedzeny vyber znaciek a zlozeny uz urcity depozit. KRITERIA? SWISS MADE<JEDNODUCHOST<CISTE LINIE<NIECO CO NEOMRZI

DIK

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Snow

Tak nějak mi to nedá než nabídnout něco z mé stáje, jsou ovšem masivní, ale zase propracované v každém detailu, jsou i v bílé barvě ciferníku, bohužel všeobecně na chronomagu neoblíbené, nevím proč .

 

md2.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyz jsi poprve napsal ktery model jsi videl ve sleve, rekl jsem si skvela cena, ale nejak mi nesedly k mlademu muzi, navic faze mesice? c'mon, kdo tohle potrebuje... tuhle komplikaci bych asi rad videl jen na JLC ci Vacheron.

 

Na Omegu a Longines v tyhle cenovy kategorii zapomen, aspon v mechanice (nove). :thumbsdown_anim: Raymond Weill a TagH nemaji v tyhle cene taky velkej vyber.

Oris je rozhodne uznavana znacka stredni tridy, vyrabejici vyhradne automaticke hodinky postavene na ETA strojcich a ty pripadne modifikuje, coz je plus. Vyrobce ktery tohle zvlada uz stoji vys nez "balici" nebo "zdobici" strojku. Jak uz napsal Viktor zpracovani pouzder a ciselniku je na super urovni, v ramci ceny.

Hodinky sportovniho strihu jsou napr TT3, TT1 BC3, Divers Date. Naproti tomu rada Classic a Artelier jsou spolecenstejsi - zalezi co tobe sedi vic.

S tvym rozpoctem se o kvalitu nemusis bat, vsak to probereme ve stredu ;)

post-670-1184407286.jpg

post-670-1184406491.jpg

post-670-1184407273.jpg

Upraveno uživatelem klobadysek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

o k Dik,budu se tesit! Mas pravdu,ty faze mesice jsou pusobi na mne trochu senilne ci detsky ani nevim,ty s ocelovym tahem cos poslal sou docela prima,jen ci nemaj melej rozmer38 ci jak,to sem ale velkej laik,vsak mrknem ve stredu. Dekuji zatim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to možná zaujaté.protože Orisy mám ale zařadil bych je do vyšší střední třídy asi jako Octavia-Pasat---TAG Heuer- Oris. Ale vše je subjektuvní

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to možná zaujaté.protože Orisy mám ale zařadil bych je do vyšší střední třídy asi jako Octavia-Pasat---TAG Heuer- Oris. Ale vše je subjektuvní

No to je uz mozna slovickareni - rozdil mezi vyssi stredni tridou a stredni tridou, kazdopadne do vyssi stredni tridy patri treba Omega, tam Oris myslim neni. Nicmene to nic nemeni na tom, ze mam pred Orisem respekt, je to nezavisla znacka, coz se ceni. Myslim ze jejich marketing stoji za prd, protoze je malo lidi zna. Kdyz jsem si napsal o podrobne informace o Chronoris, byl mi poslan jen link na jich Web, coz je dost bida, na to ze jsem z jejich webu psal. :withstupid: Longines naproti tomu poslal katalog a dodnes me zasobuje informativnimi e-maily (jo nekdo tomu rika spam, ale hodinkovy ja toleruju).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K tem tridam, tady je treba Tag Heuer o tridu vys nez Oris. http://www.chronocentric.com/watches/brands.shtml#breakdown Ono je to vubec zvlastni, tohle kastovani. Kazdej, kdo se o hodinky moc nezajima, zna Omega, Rolex, Patek Phillipe, ale ze existuje nejaky TH, Oris a Fortis vi malokdo a uz vubec si je neumi zaradit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj Peter,nasiel som pekne LONGINES DEL MARE chrono ,sportovo elegantne ,nieco alo MIROS ale elegantnejsie. Inak maju peknu radu SPORT kde deep hydro su pekne model,kto vie co stoja.Trochu pripominaju OMEGY seamastery.

Lungomare jsou takovy zajimavy designersky pocin pro Longines, uplne jine nez zbytek cele produkce. Na fotkach se me libi, jsou takove mladistve, v realu jsem je nezkoumal. Jsou to ale kvarcky, nebude ti to vadit? Doporucoval bych si seradit priority, abys nelital vod mantinelu k mantinelu. Pozadavky byly pokud pamatuju: "automat, jednoduche ciste linie co neomrzi".

Rada Sport jed nad limit.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne, v Oriskach co jsi postoval je strojek ETA 2688/2671, ktery podle mereni presnosti vysel velice dobre.

 

http://www.friendsoforis.com/board_entry.p...mp;descasc=DESC

 

Movement Accuracy.

 

 

 

Members report dated October 2004.

 

 

Thankyou to all members who took the time to accurately record the time variation of their ORIS movements. In total, we had 87 respondents within this test which covered 18 different movements. The table below details the results. A summary of results follows the table. Those results highlighted in RED were adversely affected by a renegade watch which will be on its way back to us shortly :lookaround: . We will repeat this result annually over a one month period each September. In 2005, we will have set down a standardised testing regimen which we will e-mail out to our clients. Ideally, I would like to see a sample of 250 each year. If you are unsure of the code for your ORIS or the ORIS you are considering, cick on the ORIS logo at the top of the page and it will take you to the ORIS website.

Upraveno uživatelem Rimsy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...