Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím,

existují nějaké knihy o hodinkách (spíše encyklopedického charakteru) v češtině?

Nic jsem nenašel, pokud máte tip, tak byste mi pomohli.

Díky

Odesláno
Zdravím,

existují nějaké knihy o hodinkách (spíše encyklopedického charakteru) v češtině?

Nic jsem nenašel, pokud máte tip, tak byste mi pomohli.

Díky

Stanislav Michal vydal několik knih o hodinařině a hodinářích v Českých zemích.

Odesláno
Zkus si objednat tohle:

Také by mě zajímala nějaká encyklopedie, ve které by byly přehledy významných hodinek od různých výrobců.

Odesláno (upraveno)
v češtině jsem nic moc nenašel.

Zbývají nám tedy anglické prameny:

http://www.amazon.com/Watches-Ultimate-Gui...9989&sr=1-3

a

http://www.amazon.com/gp/product/078920904...rd_i=2843238226

Zkoušejte shánět třeba :Lassaussois/Lhote "Svět hodinek" nakl. REBO. Jinak v češtině toho moc nebude , neb jsme malý národ = malý náklad. Pokud se podíváte do Německa, tam jsou toho fůry.

Upraveno uživatelem mechano
Odesláno
Zkoušejte shánět třeba :Lassaussois/Lhote "Svět hodinek" nakl. REBO. Jinak v češtině toho moc nebude , neb jsme malý národ = malý náklad. Pokud se podíváte do Německa, tam jsou toho fůry.

Ta kniha Svět hodinek vyšla v roce 1996 v nakladatelství REBO, bohužel není k sehnání :sad01_anim: , alespoň elektronicky

• po 3 týdnech...
Návštěvník Kamil
Odesláno
Kamile kde se to dá objednat. Díky ....

Podívej se na obrázek...:o

Odesláno (upraveno)

Já jich pár našel: Hodinové stroje I, II, III od Bureše a spol. , Hodinové stroje I, II od Filipenského a Hájka, výborná je Základy jemné mechaniky a hodinářství od dr. prof. ing. M. Hajna (možná že ty tituly nebyly všechny :) ), Mazání hod. strojů, Hodiny od Michala, Technologie hodinářství I, II od Filipenského, Hájka, Kištnerové atd... , Základy hodinářství od Martínka. To by bylo asi tak všechno, co jde sehnat. Všechno sem si půjčil meziknihovní výpůjčkou ze Státní technický knihovny a díky svému neutuchajícímu hodinářskému nadšení naskenoval. Celkem asi 1984 stran A4. Kdo má zájem napište nebo koukněte na http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=4497&hl=

Upraveno uživatelem vana
Návštěvník RaGe
Odesláno

Díky Vanovi jsem majitelem toho CD a mohu směle doporučit !!! Tímto mu ještě jednou děkuji !!! :thumbsup_anim:

• po měsíci...
Odesláno

Takže jsem si objednal z amazonu

WRISTWATCH ANNUAL 2007

nádhera, katalog obsahuje nejenom modely, ale i jednotlivé kalibry a všechno pškně s aktuálními cenami v USD.

Doporučuji!!! :speak_cool:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno
Takže jsem si objednal z amazonu

WRISTWATCH ANNUAL 2007

nádhera, katalog obsahuje nejenom modely, ale i jednotlivé kalibry a všechno pškně s aktuálními cenami v USD.

Doporučuji!!! :speak_cool:

a cena?

• po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...