Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím pánové,

dovolte mi, abych vám představil své nové hodinky - Maranez Layan Stone Dial. Nejprve pár vět o výběru. Delší dobu jsem cítil to známé nutkání si pořídit nějaký nový kousek.. Minulou neděli jsem otevřel i stránky Maranezu - malého brandu, který jsem díky modelu Layan držel v patrnosti.. A narazil na TO PRAVÉ - speciální edici s ciferníkem vyrobeným z 9 různých druhů drahých kamenů. V nabídce byl jeden poslední kousek s ciferníkem z tygřího oka (Tiger Eye). Mrknul jsem rychle na Watchuseek forum a poté, co se přesvědčil, jak skvěle hodinky vypadají naživo, ihned objednal. Následující den mi přišel email, že bohužel se stala chyba a model z tygřího oka na skladu není, ale místo toho mají poslední s unakitem (Unakite). Po pravdě vypadal ještě lépe, tak jsem potvrdil, no a v pátek mi přišla zásilka. 

Ještě pár slov o značce Maranez. Moc informací jsem nenašel, ale dle Worn&wound se jedná o značku se základnou v Thajsku, která vyrábí v Číně, údajně (nepotvrzeno) ve stejné továrně jako známější značky Benarus, Armida a Helson. Specializují se na potápěčské hodinky, v nabídce mají momentálně pět modelů.

Teď již k samotným hodinkám, nejprve technické detaily:

Strojek: Seiko NH35 automatic 
Pouzdro: šířka 43mm bez korunky,  lug to lug 53mm, výška 14mm, váha s koženým řemínkem 135g
Materiál pouzdra: mosaz, šroubovací korunka potažená mosazí

Sklíčko: safír s vnitřním antireflexem

Indexy: Super Luminova C3
Voděodolnost: 300 m

Šířka řemene: 24mm

Hned první dobrý dojem udělalo balení a příslušenství. Hodinky přijdou na gumě, k dispozici je však i kožený řemen a NATO, vše s vlastní sponou. Součástí balení jsou i náhradní stěžejky a šroubováček pro jejich výměnu. Hodinky samotné působí masivně, zpracování je podle mě v této cenové hladině na výbornou. A ciferník.. je prostě boží :-). Dodává hodinkám úplně nový rozměr a díky tomu se podle mě jen tak neomrzí.. a hlavně je na světě unikátní :-).

Suma sumárum nevšední hodinky, které nejsou pro každého. Varianty s jinými kameny jsou taky skvělý, doporučuji vygooglit.. Já už se těším na patinu :-). Zbytek posuďte sami (fotky se tedy moc nepovedly.. až bude slunko, nafotím lepší).

post-16892-0-52777700-1421596355_thumb.jpg

post-16892-0-90151100-1421596369_thumb.jpg

post-16892-0-60652500-1421596370_thumb.jpg

post-16892-0-28822700-1421596371_thumb.jpg

post-16892-0-05369800-1421596372_thumb.jpg

post-16892-0-74665200-1421596372_thumb.jpg

post-16892-0-50746200-1421596373_thumb.jpg

post-16892-0-89644800-1421596374_thumb.jpg

Odesláno

Gratulace k zajímavé volbě, mám rád hodinky, které se něčím liší a ten cifr v kombinaci s AR vypadá opravdu hodně zajímavě.

Odesláno (upraveno)

Pozoruhodne...jinak california dial je sexy jako ta prsatka na dynku...

Upraveno uživatelem Kid_A
Odesláno

Gratuluju k novým hodinkám.

Tuto značku jsem objevil díky Instagramu. Občas mám nutkání je objednat a vyzkoušet taky jednou bronzovky a navíc s Californií na číselníku. Šel bych ale do modrého, ten šutr je už na mě moc. Jediné co mi vadilo je, že ten ciferník není sandwich, to bych je už měl doma.

Užívej si jich a foť, ať vidíme, jaké ten kámen umí kouzla.

Odesláno (upraveno)

parada!

Vahal som prave nad unakitom, ale odradila ma velkost. Spracovanie Maranez je spicka, je to rovnaka fabrika ako Armida a Helson. Zabudol si pochvalit remen CUDA, ktory je skoro rovnako dobry ako ISOfrane. Inak aj ten kozeny je super, mam ten isty na Bangle 44. Neprisiel som ale na chut cali dialu, skoda ze Maranez dava uz len ten vsade... aj koli tomu moc banglu nenosim. Sekundovka by mi asi chybala. Co sledujem, tak su kamenne dialy vypredane. Ten tvoj kus je nadherny!!

Lumi predpokladam ze na vysokej prevysokej urovni, co si zabudol napisat, clovek by to na ne nepovedal, no nie?

Marane pre velky uspech Layanu robi aj bronzovu ediciu, 2x drahsiu, s miyotou... uz info na stranke nema, ale pred par mesiacmi to bolo... teraz uz budu hotove, bol to preorder....

Tu na fore ma okrem mna skusenosti s brandom aj Karlosek, jeden z mala aktivny aj na WUS.

tak uzivaj (a setri zavit, je to mosadz!)

edit: supni to na par hodin do plastovej nadoby uzavretej spolu s jednym vajcom na tvrdo uvarenym a rozmacknutym, ziskas krasnu patinu a neagresivne!)

Upraveno uživatelem vrcan
Odesláno

Ahoj pánové,

díky za příjemná slova. 

2 Bells: Hodně jsem zvažoval i Magrette (podobný styl), nejvíc by se mi líbili Tangaroa, nebo Moko, ale ta cena :-)

2 Vrcan: jj, guma je na nich fakt výborná a lumi taky tak (zkusím později udělat foto).. Jinak jsem někde četl, že s kamenem chystají i nějaké nové, respektive lehce dozásobit Layan :). Jinak to asi nechám na přirozené patině.. 

m.

post-16892-0-00512700-1421789893_thumb.jpg

Odesláno

Ahoj pánové,

díky za příjemná slova. 

2 Bells: Hodně jsem zvažoval i Magrette (podobný styl), nejvíc by se mi líbili Tangaroa, nebo Moko, ale ta cena :-)

2 Vrcan: jj, guma je na nich fakt výborná a lumi taky tak (zkusím později udělat foto).. Jinak jsem někde četl, že s kamenem chystají i nějaké nové, respektive lehce dozásobit Layan :). Jinak to asi nechám na přirozené patině.. 

m.

Podobný styl to je, ne-li úplně stejný jako jsou právě mé Magrette. Tangaroa a Moko jsou unikáty, ale jak už jsi napsal, ta cena :( já bych ještě dodal, že i tím jak jsou hodně extravagantní, tak to není jen tak nositelné...já bych je viděl spíš do nějaké sbírky pro opravdové nadšence značky :)

• po měsících...
Odesláno

Ahoj, udělal jsem pár fotek i s detailem cifru.. hodinky pěkně stárnou a plesnivěj :))

post-16892-0-01228900-1433090865_thumb.jpg

post-16892-0-76445400-1433090865_thumb.jpg

post-16892-0-75725100-1433090866_thumb.jpg

post-16892-0-69436900-1433090867_thumb.jpg

Odesláno

parada, raritne a originalne.... mosadz a mineral...  po tychto kamenovych sa zaprasilo a maranez odvtedy nepustil dalsie takze zrejme by si predajom aj zarobil...

za mna akurat minus ten CALI dial, neviem tomu prist na chut stale

• Po roku...
  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...