Martin.D Odesláno 18. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2015 Zdravím pánové, dovolte mi, abych vám představil své nové hodinky - Maranez Layan Stone Dial. Nejprve pár vět o výběru. Delší dobu jsem cítil to známé nutkání si pořídit nějaký nový kousek.. Minulou neděli jsem otevřel i stránky Maranezu - malého brandu, který jsem díky modelu Layan držel v patrnosti.. A narazil na TO PRAVÉ - speciální edici s ciferníkem vyrobeným z 9 různých druhů drahých kamenů. V nabídce byl jeden poslední kousek s ciferníkem z tygřího oka (Tiger Eye). Mrknul jsem rychle na Watchuseek forum a poté, co se přesvědčil, jak skvěle hodinky vypadají naživo, ihned objednal. Následující den mi přišel email, že bohužel se stala chyba a model z tygřího oka na skladu není, ale místo toho mají poslední s unakitem (Unakite). Po pravdě vypadal ještě lépe, tak jsem potvrdil, no a v pátek mi přišla zásilka. Ještě pár slov o značce Maranez. Moc informací jsem nenašel, ale dle Worn&wound se jedná o značku se základnou v Thajsku, která vyrábí v Číně, údajně (nepotvrzeno) ve stejné továrně jako známější značky Benarus, Armida a Helson. Specializují se na potápěčské hodinky, v nabídce mají momentálně pět modelů. Teď již k samotným hodinkám, nejprve technické detaily: Strojek: Seiko NH35 automatic Pouzdro: šířka 43mm bez korunky, lug to lug 53mm, výška 14mm, váha s koženým řemínkem 135gMateriál pouzdra: mosaz, šroubovací korunka potažená mosazí Sklíčko: safír s vnitřním antireflexem Indexy: Super Luminova C3Voděodolnost: 300 m Šířka řemene: 24mm Hned první dobrý dojem udělalo balení a příslušenství. Hodinky přijdou na gumě, k dispozici je však i kožený řemen a NATO, vše s vlastní sponou. Součástí balení jsou i náhradní stěžejky a šroubováček pro jejich výměnu. Hodinky samotné působí masivně, zpracování je podle mě v této cenové hladině na výbornou. A ciferník.. je prostě boží :-). Dodává hodinkám úplně nový rozměr a díky tomu se podle mě jen tak neomrzí.. a hlavně je na světě unikátní :-). Suma sumárum nevšední hodinky, které nejsou pro každého. Varianty s jinými kameny jsou taky skvělý, doporučuji vygooglit.. Já už se těším na patinu :-). Zbytek posuďte sami (fotky se tedy moc nepovedly.. až bude slunko, nafotím lepší).
ivan_989 Odesláno 18. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2015 Pozoruhodne. Uzivaj si radost z nevsedneho kusku
Bells Odesláno 18. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2015 Gratulace k zajímavé volbě, mám rád hodinky, které se něčím liší a ten cifr v kombinaci s AR vypadá opravdu hodně zajímavě.
Kid_A Odesláno 19. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2015 (upraveno) Pozoruhodne...jinak california dial je sexy jako ta prsatka na dynku... Upraveno 19. ledna 2015 uživatelem Kid_A
Marcus Odesláno 19. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2015 Gratuluju k novým hodinkám.Tuto značku jsem objevil díky Instagramu. Občas mám nutkání je objednat a vyzkoušet taky jednou bronzovky a navíc s Californií na číselníku. Šel bych ale do modrého, ten šutr je už na mě moc. Jediné co mi vadilo je, že ten ciferník není sandwich, to bych je už měl doma.Užívej si jich a foť, ať vidíme, jaké ten kámen umí kouzla.
Ondrej71 Odesláno 19. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2015 Hodně zajímavá a originální volba. Pěkné a výrazné bronzovky, gratulace a těším se na další fotky.
vrcan Odesláno 19. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2015 (upraveno) parada! Vahal som prave nad unakitom, ale odradila ma velkost. Spracovanie Maranez je spicka, je to rovnaka fabrika ako Armida a Helson. Zabudol si pochvalit remen CUDA, ktory je skoro rovnako dobry ako ISOfrane. Inak aj ten kozeny je super, mam ten isty na Bangle 44. Neprisiel som ale na chut cali dialu, skoda ze Maranez dava uz len ten vsade... aj koli tomu moc banglu nenosim. Sekundovka by mi asi chybala. Co sledujem, tak su kamenne dialy vypredane. Ten tvoj kus je nadherny!! Lumi predpokladam ze na vysokej prevysokej urovni, co si zabudol napisat, clovek by to na ne nepovedal, no nie? Marane pre velky uspech Layanu robi aj bronzovu ediciu, 2x drahsiu, s miyotou... uz info na stranke nema, ale pred par mesiacmi to bolo... teraz uz budu hotove, bol to preorder....Tu na fore ma okrem mna skusenosti s brandom aj Karlosek, jeden z mala aktivny aj na WUS. tak uzivaj (a setri zavit, je to mosadz!) edit: supni to na par hodin do plastovej nadoby uzavretej spolu s jednym vajcom na tvrdo uvarenym a rozmacknutym, ziskas krasnu patinu a neagresivne!) Upraveno 19. ledna 2015 uživatelem vrcan
Martin.D Odesláno 20. ledna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 20. ledna 2015 Ahoj pánové,díky za příjemná slova. 2 Bells: Hodně jsem zvažoval i Magrette (podobný styl), nejvíc by se mi líbili Tangaroa, nebo Moko, ale ta cena :-)2 Vrcan: jj, guma je na nich fakt výborná a lumi taky tak (zkusím později udělat foto).. Jinak jsem někde četl, že s kamenem chystají i nějaké nové, respektive lehce dozásobit Layan . Jinak to asi nechám na přirozené patině.. m.
jankoxxx Odesláno 20. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2015 trochu velke, ale ten cifer je hodne zaujimavy. dufam ze sa toho chytia aj iny vyrobcovia, kamenov je na svete hafo a vela z nich je dost zaujimavych
villain83 Odesláno 20. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2015 ciferník je super,velmi zajímavej nápad,ale na Californii se meli vykaslat,podle me uplne zbytecny,cokoli jinyho by na tech barvach delalo kouzla...
jankoxxx Odesláno 20. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2015 tiez som pozeral na ten cali potisk, ale na fotke cislo 3, 4 a 5 to vyzera v poho. na inych fotkach sa mi to az tak nepaci, ale nazivo to moze byt uplne inac...
Bells Odesláno 21. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2015 Ahoj pánové,díky za příjemná slova. 2 Bells: Hodně jsem zvažoval i Magrette (podobný styl), nejvíc by se mi líbili Tangaroa, nebo Moko, ale ta cena :-)2 Vrcan: jj, guma je na nich fakt výborná a lumi taky tak (zkusím později udělat foto).. Jinak jsem někde četl, že s kamenem chystají i nějaké nové, respektive lehce dozásobit Layan . Jinak to asi nechám na přirozené patině.. m. Podobný styl to je, ne-li úplně stejný jako jsou právě mé Magrette. Tangaroa a Moko jsou unikáty, ale jak už jsi napsal, ta cena já bych ještě dodal, že i tím jak jsou hodně extravagantní, tak to není jen tak nositelné...já bych je viděl spíš do nějaké sbírky pro opravdové nadšence značky
Martin.D Odesláno 31. května 2015 Autor Nahlásit Odesláno 31. května 2015 Ahoj, udělal jsem pár fotek i s detailem cifru.. hodinky pěkně stárnou a plesnivěj )
vrcan Odesláno 1. června 2015 Nahlásit Odesláno 1. června 2015 parada, raritne a originalne.... mosadz a mineral... po tychto kamenovych sa zaprasilo a maranez odvtedy nepustil dalsie takze zrejme by si predajom aj zarobil... za mna akurat minus ten CALI dial, neviem tomu prist na chut stale
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se