mismas Odesláno 22. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2015 Zdravím hodinkové odborníky! Uvažuji o koupi nových hodinek pro mou maličkost a ačkoliv jsem chronický nositel, nikdy jsem si sám hodinky nekupoval....potom, co jsem se pokusil si sám něco vybrat jsem zjistil jak moc mimo jsem.Zkusil bych zadat nějaké požadavky, o kterých si myslím, že jsou fajn a byl bych rád, kdyby se našel někdo, kdo by mi byl ochoten trošku poradit. Rád bych hodinky evropské výroby (dejme tomu z germánských zemí)/co nejvíc nezničitelné (asi safírové sklo)/spíše simplexního elegantnějšího vzhledu/spíš kožené pásky/tmavší ciferníky/jaký by tam měl být strojek - těžko říct, to si nechám poradit úplně/menších rozměrů. Maximálně do 40, spíš méně(momentáln mám 38mm). Myslíte, že by se našel někdo s dobrou radou? Alespoň po jaké značce se podívat?Děkuji moc za rady.Hezký večer.
Bushman Odesláno 23. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2015 A chceš quartz nebo automat? Protože quartzek za 6k seženeš kopici, v automatu už to zase taková kopice nebude. Pokud quartz, podívej se na nabídku Swiss Militarz Hanowa - tam je velký výběr a i v téhle ceně je safír. Není to žádný zázrak, levný strojky uvnitř, ale vypadají docela dobře. Pokud bys netrval na té Evropě, velmi výrazně se ti zvětší možnosti výběru.
boroevic Odesláno 23. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2015 Pokud trváš na Evropě, tak Ti obávám se jiná volba než quartz nezbyde.... Doporučil bych "profláklou" značku Tissot, což je švýcarský výrobce. Dále Certina a Hamilton (ty ale budou v ČR nad limitem). Z Německa snad jen Junkers a Zeppelin.
mismas Odesláno 23. ledna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 23. ledna 2015 Junkers i Zeppelin mám v merku...něco jsem četl i o strojcích.Na ty ostatní společnosti se zkusím podívat. co se týče Swiss Militarz Hanowa - strojek levný/nelevný....o to mi nejde, spíš aby byl spolehlivý! A když tedy mluvíte o větším výběru mimo ovropu, je zde něco, co stojí opravdu za to?
tomson Odesláno 23. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2015 Zkus třeba i německé Bruno Söhnle, tam by se kvarz do 6ky dal, ale asi se daj koupit jen venku - nebo se mýlím? V Česku se mi to zatím dohledat nepodařilo.
bandicoot Odesláno 23. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2015 mismas: Mrkni na chronoshop.cz na značku Autran & Viala. Tvůj popis na ně vyloženě sedí a za strojky mají švýcarskou quartz Rondu.
tomson Odesláno 23. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2015 Přesně tak Autran a Viala mě taky napadá! Zkus eště Candino v Koscom nebo Bocca Titanium - Helveti.
mismas Odesláno 23. ledna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 23. ledna 2015 tomson + bandicoot: Koukl jsem na Autran Viala a musím říct, že tam by to celkem i šlo. Sice na můj vkus moc dbají a viditelnost číslic (hlavně arabských), což podle mě není estetické. Momentálně mám hodinky celočerné...pouzdro, ciferník i pásek a přemýšlím o změně. Škoda jen, že jsem tak nerozhodný. Co si myslíte o modrých cifernících?
hejdik Odesláno 23. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2015 No tak do 6 K dle tvých představ to bude asi těžké.Pokud se zřekneš safíru a "evropské" produkci,tak se mrkni na SEIKO,nejspíše něco z řady SEIKO 5.
mismas Odesláno 23. ledna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 23. ledna 2015 Finanční omezení - nejprokletější kritérium. Ale jako student se musím zatím držet při zemi
mismas Odesláno 23. ledna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 23. ledna 2015 A nemohu si pomoct, ale většina SEIKO produkce v téhle ceně na mě působí....jak bych to řekl..."všedně"...:/
zarkow Odesláno 23. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2015 No pokud máš v požadavcích spíše jednodušší a elegantnější vzhled tak třeba tyto Seika mě "všední" nepřijdou. Snad se kolega nebude zlobit, když použiju jeho fotku :-)
zarkow Odesláno 23. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2015 A co tyto v prodejním vlákně? http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/80326-atlantic-seabreeze-gents-613554161/
mismas Odesláno 23. ledna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 23. ledna 2015 Zarkow: Tak tyhle se mi nikde vyhrabat nepodařilo. Tyhle jsou dost obstojné. Bohužel se teď učím, takže nemám čas na hloubkové zkoumání trhu, to přijde záhy USER47: Ty mi příjdou jak na nádraží nebo ty co bývaly na základní škole - úplně ke mně nesedí
USER47 Odesláno 23. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2015 Zarkow: nezlobím:) mismas: Tohle jsou SGEG05. Jinak je zajímavá i verze SGEG03 s modrým cifrem. Ale jsou to vyloženě levný hodinky, do šestky půjde asi sehnat i něco zajímavějšího.
zarkow Odesláno 23. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2015 A popř. i něco z řady Citizen Eco Drive.
mismas Odesláno 23. ledna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 23. ledna 2015 Zarkow: nezlobím:) mismas: Tohle jsou SGEG05. Jinak je zajímavá i verze SGEG03 s modrým cifrem. Ale jsou to vyloženě levný hodinky, do šestky půjde asi sehnat i něco zajímavějšího.Ty modré jsou po estetické stránce úžasné!
USER47 Odesláno 23. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2015 Každopádně to chce pořítat s tím, že ten plechovej náramek stojí za p*ču, takže pokud do nich půjdeš, rovnou k nim vyber nějakej řemen (rozteč 20mm). Já střídám tu černou kůži výše a pruhovaný nylonový NATO od Frýdla.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se