Přejít na obsah

Orient Bambino - informace, modely, zkušenosti

AndyAaron

Doporučené příspěvky

nojo, nemohl jsem nic z haldy nepovedemých fotek nic vybrat, tak to napínám spíše sebe, pánové omlouvám se ale nedá se na to dívat, přesedlal jsem na pár dní na Casio. Pokusím se zlepšit přístup na bambino, tak aspoň jednu, že jsem je fakt vytáhl...

post-18915-0-80060000-1479841729_thumb.jpg

Upraveno uživatelem eloga
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

AKUC: paradicka pane :clap:

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...

Bambina na Vánoce nebo také s Vánoční atmosférou..... /trochu textu a bez obrázku, snad to vlákno a bambiňáci unesou/  :notworthy:

Jak se tak plíží a blíží ten čas vánoček a cukroví, jisker v bílém víně a ryb bez kostí přichází na um myšlenka, že bych asi měl sundat z ruky všelijaké kvarcky a jiné šprcky a poohlédnout se po jiném časovém náčiní. Přece jen jsou tedy ty Vánoce a je potřeba i v rodině nabýt společensky na důležitosti. Sice jsem se o to v mé chronomagorské minulosti již několikrát pokoušel s důrazem na vintage minulost s rodinným náčiním značky Eloga, ale syn vznešenou chvíli sváteční nějak nepochopil, bo u svátečního stolu s úsměvem tehdy  pronesl - Táto, co to máš zase za primky? Nezbylo než mu to polopaticky vysvětlit a sdělit, že to je rodinná památka a tradice. A tak tedy takovému trapasu jsem již posléze rozhodl čelit metodou výměny - na ruku místo starých švýcarů raději nové japonce, což je pro mne přece jen více symptomatické a pochopitelné.

A jak na to jít jinak než probrat šuplíky a kufříky a vybrat model společensky hodnostný, esteticky působivý včetně světelných odlesků pocházejících ze zpracování solidního materiálu s pocitem právě vycházejícícho slunce. Rozhodně to nebude vánoční hvězda, ale právě ty moje žluťoučký Bambína. Bambína z Vídně, co mají zlatý lesk a měl jsem je na ruce jen občas na zkoušku. Jinak odpočívají v krabičce, chudáci automati, ani si kolečka ještě pořádně neprotáhly. Tak jim tedy holt budu muset dopřát trochu pohybu a božího světla. Sice hrozí nějaké šrámy, ťukance a odřeniny, ale snad to vše dobře dopadne, vezmu volnější flanelku a budu je chránit.

Vyndal jsem je už v noci a dal na ruku. Joj, to byla úleva ve strojovně, s radostí se vše roztočilo a vteřinovka běží a běží jako o závod.

Na ruce mi vydržely celou noc a spalo se docela dobře. Vypadá to na dobrý pocit, srovnám na správný čas, ale co s tou datumovkou? Jsou Vánoce pro Bambína i znamením, že má dnes den ukazovat na číslici 24 nebo ne? No v běžný den bych to spíše neřešil, ale dnes je ten Ježíšek a toho nemůže nahradit ani Santa Klaus natož nějaký Santa Zeman s Dědou Mrázem dohromady. Nastavím si to datum raději na správnou hodnotu a budu se věnovat dalším přípravám, svíčky, betlém, stromek, aperitiv, gintonic....  Atmosféra se začíná naplňovat, pohlédnu na Bambína, poledne se již neodvratně blíží a tak se zvedám od klábosnice a jdu pro Plzeňské. Dnes již dost, bez obrázku, to snad až den poté, a s dodatkem o tom, jaké byly Vánoce s Bambínama.

Jestli to vyjde, bude je mít i na Boží hod. Budu čumět na pohádku, jíst studenýho kapra a připíjet Pálavu bílou. Ty Bambína budou u toho. Tak a tomu já říkám Vánoce.

:notworthy:

Upraveno uživatelem eloga
Odkaz ke komentáři

Bambína to přežily, běžely a sloužily 4 dny v jednom kuse, dokonce jsem je snad ani nepoškodil. Absovovaly setkání s Ježíškem, setkání s příbuznými, koledu na Štěpána bez Štěpána a dnes ještě menší pracovní nápor, když je zase pracovní den.

Šlapou skvěle, tak snad aby mi déle vydržely, když je to tak vzácný model,  půjdou zase spát. Přeci jen cítím, že zrovna tenhle model jsem si nepořizoval na běžné nošení.  Tak zase někdy příště a od Bambína trochu P.F.17 všem bambínistům a ostatní chronomagorům.

post-18915-0-95963900-1482854003_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...