Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
Zdravím, 

vzhledem k omezeným finančním prostředkům si stále nejsem jist výběrem automatických hodinek s chronem. Rád si nechám poradit od odborníků. Svým způsobem to budou moje první... mám tedy jedny Orientky automaty co jsem koupil v roce 1985, ale poslední roky jsem používal převážně Quartzky. Už nějaký čas hledám a vybírám a začínám z toho mít v hlavě pěkný guláš :)

Chtěl bych velikost 44-46 mm

Nejraději asi s ETA Valjoux 7750

- cena tak kolem 20000 Kč

Vybral jsem si Steinhart Nav B-Chrono II, ale pořád nejsem přesvědčen že to je přesně to co chci. Byl bych totiž rád kdyby měli nějakou vodotěsnost, alespoň na plavání a pak mám v oblibě spíš trochu sportovnější vzhled :( V cenové relaci kolem 100tis. bych si vybral, ale za částku, kterou bych mohl investovat nějak nemůžu najít nic o čem bych byl přesvědčen že je to ono.

Asi nejsem jednoduchej... v každém případě budu rád za každý TIP, případně argumenty proč ty jo a ty ne ;-)

Upraveno uživatelem KankX
Odesláno

díky za tip...

Na ty Tissoty jsem samozřejmě už také koukal, líbí se mi. Jen mě u nich zrazuje ten použitý lowend strojek od ETA, údajně má některé části z plastu a trochu se bojím jeho výdrži, proto tak nějak dávám přednost 7750. Možná jsou mé obavy úplně mimo, nevím, čerpám z informací co jsem kde načetl.

Odesláno

Ahoj,musi byt uplne nove,nebo mohou byt bazarove?

Pokud staci bazarove- tak v prodeji mas certiny v chronu,musis pohrabat v minulosti. Nebo tissot prs 516 chrono na bazos.sk,ty jsou dost sportovni,eta 7750,wr 100m

Odesláno

Děkuji za reakce a super podněty...

Ty Racetimer od Steinhartu jsem měl už i na ruce, dlouho jsem u nich váhal, cena je OK, ale není to přesně to co asi chci :(

Stačí mi samozřejmě i bazarové v TOP stavu, Tissot PRS 516 se mi vcelku líbí, mohly by být tím adeptem. Koukal jsem na ty PRS 516 co jsou v inzerci, ale ty zrovna mají jiný ceferník než který sem doposud viděl a nějak si je úplně neumím představit, s kulatými sub se mi líbí víc... chtělo by je ale vidět na živo, fotka mě úplně nezlákala.

Odesláno

Dej si sem poptávku nebo chvíli pozoruj co se tu postupně nabízí. Taky mrkni na zamčené prodeje, abys věděl, jaká je zhruba relace a co očekávat. S Tvým rozpočtem a 7750 v nových je výběr minimální. 

Odesláno

Je mi jasné že se chovám jako typický Čech :D ...hodně kvality a nechtít za to moc zaplatit

Teď jsem dostal nabídku na Kadloo Ocean Chrono, 2013, stav jako nové. Cena 24 tis. Vcelku dost se mi líbí, mají vše co bych od nich mohl chtít, jen o značce Kadloo jsem nesehnal mnoho informací, tak si nejsem jist jestli by to byl krok tím správným směrem. Má tu někdo zkušenosti s Kadloo? Má to člověk pokoušet?

91m-blMufvL._UL1500_.jpg

916DOlTTgIL._UL1500_.jpg

Polished stainless steel case (45 mm in diameter, 17 mm thick), See-through screw-down caseback, Blue and black PVD coated unidirectional rotating bezel, Black dial with silver chronograph sub-dials, Silvertone luminescent hands and indices, Day-of-the-week and date windows at the 3 o'clock position, Small seconds sub-dial at the 9 o'clock position, Chronograph function includes a sweep second hand, 30 minute counter at the 12 o'clock position and a 12 hour counter at the 6 o'clock position, Screw-down crown and push buttons, Scratch resistant sapphire crystal, Swiss automatic movement, Valjoux caliber 7750, Power reserve of 42 hours, Water resistant to 20 ATM/200 meters/660 feet

Odesláno

děkuji za odkazy

tak jsem o tom dlouze přemýšlel a nakonec mi z toho vychází 2 úpně rozdílní adepti...

buď ty Kadloo (asi bych do nich i šel, jen nějak postrádám nějaké reference a bojím se chyby)

http://www.kadloo-online.de/epages/61207767.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/61207767/Products/80221-OR

nebo ty Steinhart Nav B-Chrono II (to mi vychází spíš jako volba především rozumem :) )

http://www.chronoshop.cz/steinhart-chronografy/steinhart-nav-b-chrono-ii-with-leather-strap

...má ještě někdo nějaké nápady nebo důvody proč a ke kterým se spíše přiklonit?

Odesláno

Za me ty Steiny. Klasika. Na ruce budou bez lunety vypadat asi krapet vetsi. Ale kdyz prekousnes tu znacku Kadloo ( nezlob se, zni to proste divne:)), tak proc ne. Nevypadaj spatne.

Odesláno

tak už je to asi vyřešené :( vybraný model Kadloo z odkazu už nemají (včera je ještě měli) a ty modré už jsou zamluvené...

Odesláno

Ty Hamiltony mi tady z toho všeho zatím připadají asi jako nejlepší volba.

Ale můj názor ber jen s rezervou, nejsem chronař. Jen u dvou hodinek o tom vždycky zapochybuju: Omega Speedmaster Professional a Laco San Francisco. Ty jsou samozřejmě cenově mimo tvůj rozpočet.

To ale nic nemění na tom, že "značky" jako Kadloo a Stuhrling by tě asi moc dlouho nebavily. Chronohlad neoblafneš nějakou náhražkou.

Návštěvník Snow
Odesláno

Na šílenosti typu Kadloo nebo Sturling bych rychle zapomněl. Volil bych osvědčené značky mezi, které patří bezesporu švýcarské MIDO.

Tady jsou mé dva typy. Jeden z nich je dokonce chronometr takže má certifikaci COSC neboli vymazlenou ETU.

Odesláno

jo MIDO je fajn, ty by se mi líbily, jen krapet překračují můj rozpočet asi tak 2x :( ...takže si spíš zkusím zjistit jak je to s těmi Hamiltony, jestli jsou k dodání skutečně za těch inzerovaných 23.100,-

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...