Abikpetr Odesláno 22. července 2007 Nahlásit Odesláno 22. července 2007 Chtěl bych se zeptat.Mám šroubovací korunku na hodinkách Poljot Aviator a po roce a půl se korunka nechytá závitu.Podle mě je závit ošmechtaný nebo vylámaný.Myslíte,dá se to ještě opravit nebo se s tím musím smířit.Nějak zvlášť mi to nevadí.Dík
koblih69 Odesláno 22. července 2007 Nahlásit Odesláno 22. července 2007 (upraveno) Abikpetr napsal: Chtěl bych se zeptat.Mám šroubovací korunku na hodinkách Poljot Aviator a po roce a půl se korunka nechytá závitu.Podle mě je závit ošmechtaný nebo vylámaný.Myslíte,dá se to ještě opravit nebo se s tím musím smířit.Nějak zvlášť mi to nevadí.Dík Opravit se to 100% dá buď je odrbaná sama korunka a jen se vymění nebo se musí vylisovat to vodítko se závitem z poudra hodinek a nalisovat nový. Nicméně moc nechápu jak se to mohlo stát podle mě to hrubě přetahuješ jinak to musí vydržet denní natahování mnoho let. Viz moje Vostoky staré asi 30 let se šroubovacá korunkou a manuálním nátahem. Jinak ještě k původní otázce, nesetkal jsem se, že by se sama povolila šroubovací korunka. Setkal jsem se jenom stím, že při zatlačení se u některých lenějších hodinek pohnula minutová ručička a chtělo to trochu grif. Upraveno 22. července 2007 uživatelem koblih69
prochaska Odesláno 22. července 2007 Nahlásit Odesláno 22. července 2007 xlaque napsal: Ale asi neodšroboval,pretože nahodne sa važne neda odšrobovať Dá se odšroubovat náhodně :-( Aspoň mně se to stalo. Na rukávu potápěčského obleku jsem měl Luminox a při plazení po dně se mi posunuly a třením o oblek se vyšroubovala korunka. Skončilo to zaplavením, naštěstí ve sladké vodě takže se daly ještě zachránit.
garfield Odesláno 23. července 2007 Nahlásit Odesláno 23. července 2007 Abikpetr napsal: Chtěl bych se zeptat.Mám šroubovací korunku na hodinkách Poljot Aviator a po roce a půl se korunka nechytá závitu.Podle mě je závit ošmechtaný nebo vylámaný.Myslíte,dá se to ještě opravit nebo se s tím musím smířit.Nějak zvlášť mi to nevadí.Dík Mám úplně stejný problém. Jedná se o Poljot Aviator průměr 43mm. Zatím to zašroubované drží, ale je to chycené maximálně na půl otočky Řekl bych že ten závit byl už odfláknutý z výroby Naštěstí je v tom ETA automat 2824-2, tak to nemusím až tak často rozebírat. Ale stejně se poždé děsím, že už to nezašroubuju vůbec
Ondraj Odesláno 24. července 2007 Nahlásit Odesláno 24. července 2007 Dost povedený mi přijde i Oris Quick-Lock-System. Tenhle systém eliminuje problém se závitem (žádný tam není), přesto je korunka lockována.
neferirkare Odesláno 13. června 2015 Nahlásit Odesláno 13. června 2015 Zdravim vsechny... Zajimal by me vas nazor na vymenu tesneni korunky... Doporucuje se pri generalce jednou za cca 4 roky... Vim, Je to dukaz moji paranoy... Plati to i pri nastavovani casu u diveru 1x tydne?
gougy Odesláno 13. června 2015 Nahlásit Odesláno 13. června 2015 (upraveno) V 13. 6. 2015 v 15:44, neferirkare napsal: Zdravim vsechny... Zajimal by me vas nazor na vymenu tesneni korunky... Doporucuje se pri generalce jednou za cca 4 roky... Vim, Je to dukaz moji paranoy... Plati to i pri nastavovani casu u diveru 1x tydne?Záleží na korunce a jejím (systému) uchycení Jinak je to prostě těsnění a osobně jsem u potápek (těch vyjímečných, co jsou doma více než 4 roky ) měnil i to malé.. U nešroubovací korunky bych to udělal 100% u šroubovací "asi ano" Upraveno 13. června 2015 uživatelem gougy
villain83 Odesláno 13. června 2015 Nahlásit Odesláno 13. června 2015 (upraveno) Tak ono taky asi zalezi na tom,jak ty hodinky setris/nesetris,pokud se s nima denne koupes,nebo sprchujes,nebo s nima naopak do vody nelezes vubec...tech faktoru bude vic. Upraveno 13. června 2015 uživatelem villain83
tmoris Odesláno 13. června 2015 Nahlásit Odesláno 13. června 2015 Podle me servisy jsou overrated. Lidi driv nosili hodinky i desitky let bez servisu a alles gute, servisovat ty nase moderni potapky po par letech pri beznem provozu je podle me vyhazovani penez a prilezitost k poskozeni neceho jineho. Driv nez po 10 letech bych nic neservisoval, ledaze je zavazny duvod..
villain83 Odesláno 13. června 2015 Nahlásit Odesláno 13. června 2015 tmoris-tohle presne jsem tu kdysi psal a dostal jsem couda.Mam skoro 45let stary Seika a krom toho,ze slapou temer nasucho a nikdo se v nich nikdy nehrabal,jim neni vubec nic.Presnost minus 25s/den.Podle me je to vecny otevirani a meneni tesneni nesmysl,spousta lidi tady furt plasi s triletym periodickym servisem,co je to za blbost....jak ti muzou z AD servisu po petiletym pouzivani hodinek poslat pytel s opotrebovanejma dilama???Jakejma,krome treba tesneni?Driv nebyly zdaleka tak moderni technologie,jako dneska a ty hodinky slapaly mraky let uplne v klidu.
neferirkare Odesláno 13. června 2015 Nahlásit Odesláno 13. června 2015 No jsou to Orienty Pro Saturation. Jednou tejdne je nastavuju, mam je rok. Ja se s nima tak akorat obcas osprchuju a letos planuju more. Ale mam pocit, ze u tehle tool diveru se s tim musi pocitat. Kdyz je nekdo nema na denni noseni a nastavuje pred kazdym potapenim tak by to tesneni melo rok vydrzet. Tlakovou zkouskou prosly bez problemu...
Exiztence Odesláno 13. června 2015 Nahlásit Odesláno 13. června 2015 V 13. 6. 2015 v 15:58, tmoris napsal: Podle me servisy jsou overrated. Lidi driv nosili hodinky i desitky let bez servisu a alles gute, servisovat ty nase moderni potapky po par letech pri beznem provozu je podle me vyhazovani penez a prilezitost k poskozeni neceho jineho. Driv nez po 10 letech bych nic neservisoval, ledaze je zavazny duvod..Mám podobný názor, jasný vyměnit těsnění asi neuškodí ale říkám si, když je korunka zašroubovaná a dýnko je taky šroubovací tak není šance aby se dovnitř dostala voda pokud nejsi hlubiný potápěč.
gougy Odesláno 13. června 2015 Nahlásit Odesláno 13. června 2015 (upraveno) Spoléhat na chemickou, teplotní a tlakovou stálost kousku pryže po X letech? Better safe than sorry, u 20 let starých dodrbaných Primek nebo Seiko a ceně servisu pár stovek, což zdvojnásobí hodnotu hodinek klidně, ale nevěřím, že se někdo potápí se stejně starýma neservisovanýma Roládama a je u toho happy.. Edit: možná na tom neservisování přeci jen něco bude, vrstva soli z potu, špíny kolem atp. je asi taky dobrou ochranou. Upraveno 13. června 2015 uživatelem gougy
Liqid Odesláno 13. června 2015 Nahlásit Odesláno 13. června 2015 Asi takhle, pokud hodinky projdou tlakovkou, tak důvod pro přetěsnění opravdu nevidím, ať už jsou to Seika nebo Rolby.
neferirkare Odesláno 13. června 2015 Nahlásit Odesláno 13. června 2015 V 13. 6. 2015 v 15:48, gougy napsal: Záleží na korunce a jejím (systému) uchycení Jinak je to prostě těsnění a osobně jsem u potápek (těch vyjímečných, co jsou doma více než 4 roky ) měnil i to malé.. U nešroubovací korunky bych to udělal 100% u šroubovací "asi ano"A po jaky dobe jsi ho menil? Asi ne po roce... Jde mi o to, jestli by ty potapky mely vydrzet nastaveni 1x tydne a vymenu tesneni "az cca za 3-4 roky". Ja vim, ze jsem magor, ale jsem ve fazi, kdy mi tyhle hodky prijdou jako definitivni...
villain83 Odesláno 13. června 2015 Nahlásit Odesláno 13. června 2015 Samozrejme,ze to vydrzi,jsou to ISO divery,to tesneni neni z molitanu;-)
gougy Odesláno 13. června 2015 Nahlásit Odesláno 13. června 2015 V 13. 6. 2015 v 17:39, neferirkare napsal: A po jaky dobe jsi ho menil? Asi ne po roce... Jde mi o to, jestli by ty potapky mely vydrzet nastaveni 1x tydne a vymenu tesneni "az cca za 3-4 roky". Ja vim, ze jsem magor, ale jsem ve fazi, kdy mi tyhle hodky prijdou jako definitivni...tlakovku jsem dělal každý rok, ale "větší servis", až po tuším 5-6 letech, navíc chrono, takže "malých kroužků" tam bylo více.
neferirkare Odesláno 13. června 2015 Nahlásit Odesláno 13. června 2015 Diky chlapi, uklidnili jste me...
yohoho Odesláno 13. června 2015 Nahlásit Odesláno 13. června 2015 Kdyz nad tim premyslim, jeste jsem nemel hodinky bez sroubovaci korunky (nepocitam Glasshute po dedovi, ktere nenosim). Ne ze bych si zamerne vybiral jen hodinky se sroubovaci korunkou. Asi je to tim, ze jsem one watch guy a hodinky moc nesundavam. Sroubovaci korunka mi dodava vnitrni pocit jistoty ze s nimi muzu skoro vsechno. Jak je s hodinkama bez sroubovavi korunky? Delaji se i potapky, ktere ji nemaji? Pripadne na jakem principu funguje tesneni?
yohoho Odesláno 13. června 2015 Nahlásit Odesláno 13. června 2015 Vyse vidim, ze je dela treba oris. A dalsi znacky?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se