Přejít na obsah

Poraďte notebook

Návštěvník Kamil

Doporučené příspěvky

To je samozřejmě pravda, ovšem taky ho při pořízení pěkně zaplatíš a potom Dell se nekupuje tak jednoduše, alespoň nefiremního zákazníka je koupě krapet složitější.

Apple je srovnatelné s autem na metanol, jede stejně, je ekologické, palivo je levnější(dotované), jenže ho není kde tankovat, opravovat a podobně.(myšleno jako přirovnání)

v praci mame jak na IBM tak na delly SLA na 24 hodin servis jinak novy kus (samozrejme pocas servisu je nahradni ntb pokud to jen trochu jde tak i s preklopenymi daty), jako u vseho zalezi na tom co jsi schopen a ochoten zaplatit...

jinak co se tyce toho nakupu, kamos si ho kupoval pres toho jejich dell asistanta, kde si naklikas co chces a pak ti ho poslou a spokojenost...

Upraveno uživatelem Monk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 102
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

mno nevsiml jsem si, ze by apple mel v CR oficialni zastoupeni:-)

No oficiální asi ano, nicméně ne přímé a rozhodně dosti takové ehm, no ne moc na úrovni.

co mi konkretne u applu vadi je slotin mechanika, ktera ruku na srdce ne vzdy pracuje tak jak ma

Hehe, mně právě ta mechanika vyhovuje daleko víc, než šuplík, je to takové odolnější. Nevýhodou je malé rozšíření těch mechanik a neexistující region-free firmware (navíc ti pacholci od Matsushity to mají udělané moc dobře a ani běžné software triky jako např. VLC nefungují).

a pak velmi snadno podrapatelna skorepina (hlavne jeji leskla displejova cast) - toto se mi u magnesiove slitiny na ibm nikdy nepovedlo ponicit (a to s ntb nejednam nikterak mirne)

Zvláštní... Tímhle trpěly titanové PowerBooky, u hliníkových jsem s tím nikdy problém neměl (momentálně mám tuším třetí) a u plastových se to jednak dá snadno přeleštit a druhak to není moc vidět, pokud na to člověk vyloženě nekouká proti světlu (nehledě na to, že člověk ne-prase má na laptopa futrál a chová se k němu alespoň trochu slušně).

Odkaz ke komentáři

No oficiální asi ano, nicméně ne přímé a rozhodně dosti takové ehm, no ne moc na úrovni.

Hehe, mně právě ta mechanika vyhovuje daleko víc, než šuplík, je to takové odolnější. Nevýhodou je malé rozšíření těch mechanik a neexistující region-free firmware (navíc ti pacholci od Matsushity to mají udělané moc dobře a ani běžné software triky jako např. VLC nefungují).

Zvláštní... Tímhle trpěly titanové PowerBooky, u hliníkových jsem s tím nikdy problém neměl (momentálně mám tuším třetí) a u plastových se to jednak dá snadno přeleštit a druhak to není moc vidět, pokud na to člověk vyloženě nekouká proti světlu (nehledě na to, že člověk ne-prase má na laptopa futrál a chová se k němu alespoň trochu slušně).

celkove souhlasim, co se tyce te skorepiny tohle jsem vycetl ohledne soucasneho macbooku (tedy coz je asi to nejblizsi na co se kamil priblizi), osobni zkusenost s tim zatim nemam, ale zase vim jak vypada muj ipod...neni to takova hruza, ale kazdopadne to vadi:-), ale tohle je zrovna vec, ktera se mi u ibm nikdy nestane. po tom povrchu bych snad mohl jezdit diamantem a stejne by se neskrab:-) Prave u zmineneho VAIa (klasicke postribreni, ktere sony cpe vsude) bylo u na oter exponovanych castech ntb (rohy) stribreni pryc do mesice a to uz me opravdu nastvalo, jelikoz je pod tim takovy bezbarvy plast, ktery vypada jak kdybych to kitoval epoxitem, no proste hnus.

co se tyce toho slotinu, co mame v aute, tak tam obcas blbne vyndavani a parkrat uz jsem se musel uchylit i k ruznemu strachani tyckou pod cedeckem, abych ho dostal zpet, coz se u kalsickeho traye nestane:-) - i kdyz je to samozrejme vada spatneho (polepeneho) cedecka ne primo mechaniky...

jinak se na apple moc tesim, hlavne na macos, se studentskym discountem ho mam za 1000$ a jeste ipod zadarmo, no neber to:-)

Odkaz ke komentáři

mno nevsiml jsem si, ze by apple mel v CR oficialni zastoupeni:-)

jako imidzovku to berou spis lide tady. co mi konkretne u applu vadi je slotin mechanika, ktera ruku na srdce ne vzdy pracuje tak jak ma a pak velmi snadno podrapatelna skorepina (hlavne jeji leskla displejova cast) - toto se mi u magnesiove slitiny na ibm nikdy nepovedlo ponicit (a to s ntb nejednam nikterak mirne)

K tomu, abys'uplatňoval záruku u nás platí stejná pravidla jako v celé EU, více nepotřebuješ.

S mechanikou jsem neměl nikdy problém, nemohu posoudit.

O jaké skořepině to píšeš? MacBook? Odřit se může vše, to je to, co konkrétně mě moc netrápí.

Lesklá displejova část? To bude asi stejné jako u všech ntb s obdobným displejem.

Ale skutečně jsem ještě neviděl PC notebook z roku 99, který bez jediného zásahu zvenčí (až na výměnu baterie před rokema půl) funguje bez problémů až do dnes jako náš starý Ibook (takový ten průhledný, barevný). Máme doma celkem 4, kromě tohoto ještě bílý iBook, PowerBook G4 Aluminium a MacBookPro Core2Duo a šlapou jak hodinky. A to veřejně přiznávám, že s nimi někdy zacházím jako prase.

Odkaz ke komentáři

K tomu, abys'uplatňoval záruku u nás platí stejná pravidla jako v celé EU, více nepotřebuješ.

S mechanikou jsem neměl nikdy problém, nemohu posoudit.

O jaké skořepině to píšeš? MacBook? Odřit se může vše, to je to, co konkrétně mě moc netrápí.

Lesklá displejova část? To bude asi stejné jako u všech ntb s obdobným displejem.

Ale skutečně jsem ještě neviděl PC notebook z roku 99, který bez jediného zásahu zvenčí (až na výměnu baterie před rokema půl) funguje bez problémů až do dnes jako náš starý Ibook (takový ten průhledný, barevný). Máme doma celkem 4, kromě tohoto ještě bílý iBook, PowerBook G4 Aluminium a MacBookPro Core2Duo a šlapou jak hodinky. A to veřejně přiznávám, že s nimi někdy zacházím jako prase.

dzízs, dobre zamenil jsem zaruku a uroven servisu v CR. Myslim, ze kdo chtel tak pochopil.

-to, ze te to netrapi neznamena, ze to netrapi nikoho jineho, jenom upozornuji na rozdil oproti jinym, dle meho nazoru, dilensky lepsim resenim.

-nikdo nerika, ze to co apple udela neslape jak ma a na urovni, ale ve chvili kdy se proste neco pokazi, tak mam radsi k dispozici reseni, ktere me o ntb nepripravi na mesic s jeste velmi diskutabilnim zastoupenim, ktere u me pri pouhem dotazu, ohledne zaruky na z anglie dovezeny ipod, nevzbudilo duveru.

Upraveno uživatelem Monk
Odkaz ke komentáři

dzízs, dobre zamenil jsem zaruku a uroven servisu v CR. Myslim, ze kdo chtel tak pochopil.

-to, ze te to netrapi neznamena, ze to netrapi nikoho jineho, jenom upozornuji na rozdil oproti jinym, dle meho nazoru, dilensky lepsim resenim.

-nikdo nerika, ze to co apple udela neslape jak ma a na urovni, ale ve chvili kdy se proste neco pokazi, tak mam radsi k dispozici reseni, ktere me o ntb nepripravi na mesic s jeste velmi diskutabilnim zastoupenim, ktere u me pri pouhem dotazu, ohledne zaruky na z anglie dovezeny ipod, nevzbudilo duveru.

Sice nevím, s kým si jednal, prodejců Apple je u nás více, nicméně nerozumím tomu, proč se necháš znervóznit nějakým trotlem když víš, že u nás platí nějaké zákony.

Odkaz ke komentáři

Sice nevím, s kým si jednal, prodejců Apple je u nás více, nicméně nerozumím tomu, proč se necháš znervóznit nějakým trotlem když víš, že u nás platí nějaké zákony.

takhle, jednak se nechci pri nedeli hadat, a druhak tohle je zkusenost obecna jinych lidi nez ma, me se dikybohu nikdy nic od applu (tedy ipody) nepokazilo, ale co jsem slysel me desi dosti na to, abych to rad zjistoval na vlastni kuzi. Uz jenom boj o to, aby uznali (to co maj uznat) mezinarodni zaruku...

Odkaz ke komentáři

proč se necháš znervóznit nějakým trotlem když víš, že u nás platí nějaké zákony.

Tedy takhle naivní není snad ani můj jedenapůlletý syn... Když pomineme, že "nějaké zákony" je nepředstavitelná propletenice vzájemně si odporujích blábolů, tak realita je ještě hodně jinde.

Odkaz ke komentáři

Vazeni, nechcete si jit s timhle prastenym flamem na zive.cz?

Jdete se bodnout, to me neba...

myslim, ze k flamu to ma jeste velmi daleko...

zvlastni, na zive bych te poslal spis s tvym nekolika radkovym "vtipnym" podpisem :gun_bandana: ale no ofense. :thumbsup_anim: kazdemu co jeho jest a i tahle sekce fora, je snad o offtopicu ne?

ps: nekde vyse jsem psal, ze sam macbooka budu kupovat, takze pokud se tu dozvim od dlouholeteho uzivatele nejake zkusenosti (at uz co se tyce konstrukce nebo servisu) budu jen rad. Nevidim tu nikde zadny boj apple vs. rest of the world...

Upraveno uživatelem Monk
Odkaz ke komentáři

Lhůty na reklamace, které stanovují zákony, jsou na <censored>. Já potřebuju, aby počítač fungoval a už dva dny bez něj jsou celkem problém, natož pak ten zákonný měsíc. Na tohle je Dell opravdu výborný.

...náš starý Ibook (takový ten průhledný, barevný).

Až se ho někdy budeš případně zbavovat, mohl by sis vzpomenout na mé malé soukromé museum? Zrovna "záchodové prkénko" mi ve sbírce chybí.

Odkaz ke komentáři

Lhůty na reklamace, které stanovují zákony, jsou na <censored>. Já potřebuju, aby počítač fungoval a už dva dny bez něj jsou celkem problém, natož pak ten zákonný měsíc. Na tohle je Dell opravdu výborný.

Až se ho někdy budeš případně zbavovat, mohl by sis vzpomenout na mé malé soukromé museum? Zrovna "záchodové prkénko" mi ve sbírce chybí.

Zbavovat se ho nebudu, mám k němu citový vztah, po těch letech :), ale můžu se ti zeptat u kamarádů, možná se ještě nějaký najde.

Co se týká zkušeností se servisem, jsem asi opravdu výjimka, nepotřeboval jsem ho nikdy. možná proto mám takovou důvěru k Applu, když jsem viděl a vidím nešťastné kamarády, jak musí furt něco řešit (z velké části jde o SW problémy, samozřejmě, a to je na úplně jinou debatu) a já skutečně vždy přišel domů, zapnul comp do sítě a to bylo vše co jsem musel udělat. I teď, když uvažuju, že si kvůli muzice pořídím stolní PC a kamarád mi nabídl postavit stroj na míru, myslím, že opět skončím u Applu.

Odkaz ke komentáři

Jj, to je presne to, co ja osobne potrebuju a co mi vyhovuje na DELLu...

Odkaz ke komentáři

Tak já mám v práci jak nb Dell (asi 10x) tak HP (asi 15x). Oba jsou srovnatelné. Cenově je HP levnější se základním servisem. Dell má nepřekonatelný servis. Vše do druhého dne u Vás na místě. HP oprava znamená nb poslat tak min na 14 dní pryč. Co mě nejvíce naštvalo byl evidentně vadný zdroj u nového HP, ale i přesto chtěli do servisu jak zdroj tak nb. Dopadlo to tak, že jsem raději zakoupil nový OEM zdroj. Ale už i tady pochopily, že pro firemní klientelu to není dobré řešení a lze dokoupit balíček na opravy NBD (do druhého dne). Na 3 roky za necelých 5.000,-Kč a na 4 roky za necelých 8.500,- Kč (mám pocit že jsou to ceny bez DPH) do 90 dnů od nákupu nb. HP to nazývá Care Pack. Ale pak už se vlastně cenově dorovnávají k Dellu. HP má víc drobností, které ne každý využije. Jako čtečku otisku prstů. Výborná věc na přihlašování do nb hlavně pro sklerotiky, kteří mají problémy s heslem. A nejen tam. Heslo se dá zadat i do různých aplikací, které si pak pamatuje obslužný SW. A dále integrovanou čtečku paměťových karet (SD.MS.MS/pro.MMC.SM.XD). Pokud bych volil nb domů tak bych si koupil HP. Jen bych zvažoval tu lepší záruku. Pokud do firmy, tak Dell kde mám již záruku vyzkoušenou a opravdu to funguje naprosto bezproblémově. Nemusím hledat žádné doklady. Stačí jen nadiktovat service tag, který je nalepen dole na nb. A již na Dellu vše vědí. Co mám za nb, jakou tam mám záruku.

Odkaz ke komentáři

Z NTB mam zatim poradne zkusenosti s Acerem a HP. Acera - TravelMate 292.. jsem mel neco pres dva roky a naprosta spokojenost, jedine co bylo ale predem dano bylo, ze po dvou letech slo jiz o vykonove unavenejsi stroj. Kazdopadne se spolehlivosti jsem nemel zadny problem, ani pad ze zidle na zem v restauraci kdyz byl ve spanku ho nezabil.. Celkove jsem s nim byl spokojenej a byl to asi posledni Acer, ktery se mi libil designove, protoze z toho co prodavaji ted je mi nekdy zle :shutup:

Ted aktualne mam HP - Pavilion dv6131 nebo tak nejak, kterymu po asi pul roce odesla mechanika, vubec nic necte, ale servis jsem zatim testovat nesel, protoze bez pocitace nemuzu byt mesic, a myslim ze ani tyden by to neslo (a normalni PC nemam a nikdy bych si jiz nekoupil), tak jsem si koupil nejakou externi mechaniku pripojitelnou pres USB a HP pujde do servisu az na to budu mit cas a nebudu ho chvilku potrebovat.. Celkove u HP je o mnoho lepsi displej nez byl u Aceru, ale trosku mi vadi ze je lesklej, stejne jako telo NTB, ktere se velmi spini (otvirani/zavirani/prach..).

Puvodne jsem si misto tohohle HP chtel koupit Asus P5 nebo jaky to ma oznaceni s kuzi na viku a 12" displejem, ale nebyl jsem si jistej jestli bych chtel doma pracovat na displeji o 12" myslim, ze na cesty to je idealni, na doma, pokud bych k nemu nemel pripojovat nejaky velky LCD tak asi nikoliv. Take rozmerove a hmotnosti byl super, na druhou stranu, vetsinu casu mi stejne NTB lezi doma a kdyz uz ho nekam beru tak je stejne pohozenej v aute, takze kilo navic neresim. Ted jsem rad ze jsem si toho Asuse nekoupil, protoze i kdyz je nadhernej, tak je na nic, je to vykonove proti tomule cajicek, ma to malej displej a misto 30k stoji 50 a nedelam si iluze, ze dyl nez 2 roky by mi stejne nevydrzel, nebo vydrzel, ale byl by stejne vymenenej..

Jinak Kamile, pokud to chces na doma aniz bys k tomu pripojoval LCD tak bych sel do 15" je to, alespon pro me, rozumnej kompromis mezi celkovou velikosti NTB a jeste pouzitelnym displejem, na kterym neni problem pracovat cely den. Co se znacky tyce, myslim, ze vzdycky to bude i trochu o stesti, alespon co se vydrze (kvality) tyce, ja osobne bych klidne sel do jakykoliv znacky, krome Applu, ktera ma v Praze servis a ktera NTB nedela dva roky i s vyvojem.. Jinak abych dal i nejake konkretni doporuceni, klidne bych volil nejake HP z rady Pavilion dv6000, sam s nim az na tu debilni mechaniku jsem spokojenej, ma solidni displej, je designove hezkej, docela sviznej, ma to XP MCE s dalkovym Infra ovladanim..

:whistle:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...